Chidori, Raiki i palec grzebalec

Awatar użytkownika
Shīrōdo
Wiek postaci: 23
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: 147cm | 35kg
Niebieska skóra, skrzela, ostre zęby
Jak na avku
Widoczny ekwipunek: Włócznia na plecach
Multikonta: Gōsui

Re: Chidori, Raiki i palec grzebalec

Post autor: Shīrōdo »

Ale to ten problem rozwiązuje SC. Naturalne jest to że mając 7k PH mało kto używa technik słabszych niż B ale jak wpakuje się w SC to Technikami C można misję robić
1 x
Awatar użytkownika
Shins Hyo
Wiek postaci: 30
Ranga: Wyrzutek D
Krótki wygląd: Shins ubrany jest w czarny strój zasłaniający większość jego ciała. Widoczne są jedynie niebieskie oczy.
Widoczny ekwipunek: Wielki Kunai na plecach
Płaszcz
GG/Discord: shintarguar

Post autor: Shins Hyo »

Aż się specjalnie zalogowałem, żeby się wypowiedzieć.

1. RnY jak rozumiem jest techniką nakładaną na całe ciało. A więc również na ręce. Jeśli dobrze rozumiem zapis o zakazie wrzucania kilku technik na jedną część ciała, to akurat z Raiton: Jigokuzuki łączyć się nie może, bo to by oznaczało nakładanie 2 efektów na rękę.

2. Chidori i Raikiri. Osobiście uważam, że nie ma specjalnego powodu, by dawać im zapisy jak przy CF. W czym one się różnić będą od dystansowych technik z danego żywiołu? Tylko tym, że są kontaktowe? I to ma być podstawą żeby dawać im efekt jak przy CF? Omijający nienakładanie kilku technik na jedną część ciała, bo teraz będzie to już nie ręka, a kula na ręce? (w innych żywiołach również). Absolutnie nie ma to sensu, od wzmacniania takich technik jest SC, a nie siła. Z każdą techniką możesz dojść do poziomu, w którym walenie z piąchy będzie dawało więcej, niż ta technika. Jeśli idziesz w build kontaktowy wspierany żywiołem absolutnie nie ma musu, by każda technika była z nim kompatybilna.
1 x
Awatar użytkownika
Brook
Moderator
Aktualna postać: Souei

Post autor: Brook »

Pierwszy punkt rzeczywiście ma sens, bo przez pomysł o RnY chyba za bardzo siadło nam na psychice, że na wszystko patrzyliśmy przez pryzmat combowania się z RnY.
Drugi punkt już tego sensu ma mnie, bo to już trochę za dużo dorobionej teorii, na którą ja sam bym nie wpadł i na pewno jej tak życzeniowo nie dorabiał.
Rozumiem nastawienie, będę w takim razie wiedział też na przyszłość jak podchodzić do innych technik tego rodzaju.
Wywalam, bo nie ma w sumie co przeciągać. Podciąganie tego pod SC też jest spoko rozwiązaniem.
1 x
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość