Pojedynki - niet
Jestem zwolennikiem aktywizowania tego typu pojedynków tylko z żywym graczem. To co jest tu opisane to wyciągnięcie npc z misji i nagrodzenie tego pH bez fabuły na 50 postów
Wolałbym zaktywizować bingo lokalne dla każdego z regionów bo dzisiaj wybicie kilkunastu osób w jednej prowincji na misji nie wiąże się z żadnymi konekwencjami w tej prowincji.
Dzięki temu niektórzy będą zmuszeni unikać pewnych regionów a jeśli się tam zjawią to rodzimym graczom będzie łatwiej o doprowadzenie do konfrontacji i to powinno być dodatkowo nagradzane.
Pojedynki
- Shenzhen
- Martwa postać
- Wiek postaci: 17
- Ranga: Dōkō
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 24#p130824
- Yasuo
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Kosho
- Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
- Link do KP: viewtopic.php?p=55892#p55892
- GG/Discord: .iwaru
- Multikonta: Tenshi
Re: Pojedynki
Shenzen dobrze gada. Na plus.
Yuu też dobrze gada. Jeśli powstanie organizacja organizująca pojedynki, to dlaczego ich nie organizować?
Yuu też dobrze gada. Jeśli powstanie organizacja organizująca pojedynki, to dlaczego ich nie organizować?
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -
Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
"Myśli"
Prowadzone Misje: -
Wzór Misji:
[/list][/fieldset]
[/quote][/code]
- Tatsuo
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 29
- Ranga: Doko
- Krótki wygląd: Długie rude włosy opadające swobodnie na ramiona, blizny od oparzeń na prawej stronie twarzy.
- Widoczny ekwipunek: Płaszczyk i przyczepiona do niego biwa.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=8019
- GG/Discord: Kraze#5092
- Multikonta: Don Patch | Fujiko
Trochę jak w monster hunterze. Niby jakaś otoczka jest, ale głównie chodzi o walkę z potworem.
Taka walka z NPC, gdzie on może pisac ukryte ruchy jest chyba ciekawsza, tak mi się zdaje, niż walka na misji, gdzie misjodawca raczej sobie nie pozwoli na ukryte ruchy, gdzie jeszcze opisuje teren, w którym dochodzi do walki i całą otoczkę fabularną + jest sędzią tego wszystkiego. Równie dobrze można to jako fabułę oceniać (bo sparingi chyba są tak oceniane) z dodatkowym mnożnikiem, bo do tej pory, z tego co się dowiedziałem, nie było zbyt wielu walk poza turniejami i taka odmiana od misji - czysta walka na nieco wyższym poziomie, byłaby ciekawą odmianą. Przecież nie trzeba wszystkiego dla PH robić (chyba?)
Dodatkowe PH mogłyby być zależne od charakteru postaci (bo taka miła postać nas raczej nie zabije, co najwyżej mocno zrani, kiedy wariat będzie dążył do zabójstwa). W sumie sama otoczka fabularna też nie musi się od misji różnić - ot, ktoś napadl na karczmę, wlej mu. Tylko tutaj, zamiast skupiać się na misji, rozmowach itd. przychodzimy wyłącznie by naklepać, podobnie ta księga bingo może działać. Jak dla mnie pomysł super!
Taka walka z NPC, gdzie on może pisac ukryte ruchy jest chyba ciekawsza, tak mi się zdaje, niż walka na misji, gdzie misjodawca raczej sobie nie pozwoli na ukryte ruchy, gdzie jeszcze opisuje teren, w którym dochodzi do walki i całą otoczkę fabularną + jest sędzią tego wszystkiego. Równie dobrze można to jako fabułę oceniać (bo sparingi chyba są tak oceniane) z dodatkowym mnożnikiem, bo do tej pory, z tego co się dowiedziałem, nie było zbyt wielu walk poza turniejami i taka odmiana od misji - czysta walka na nieco wyższym poziomie, byłaby ciekawą odmianą. Przecież nie trzeba wszystkiego dla PH robić (chyba?)
Dodatkowe PH mogłyby być zależne od charakteru postaci (bo taka miła postać nas raczej nie zabije, co najwyżej mocno zrani, kiedy wariat będzie dążył do zabójstwa). W sumie sama otoczka fabularna też nie musi się od misji różnić - ot, ktoś napadl na karczmę, wlej mu. Tylko tutaj, zamiast skupiać się na misji, rozmowach itd. przychodzimy wyłącznie by naklepać, podobnie ta księga bingo może działać. Jak dla mnie pomysł super!
0 x

-
- Support
Wybaczcie. Wciąż nie przekonuje mnie ten pomysł. Głównie z kwestii prywatnych o których wcześniej wspominałem (niewypały na innych forach). Nie oznacza to, że pomysł w założeniach jest zły i pluję na niego. Wymagałby solidnego przerobienia/dopracowania. Mamy na forum Areny, które stoją puste i służą głównie na turnieje takie jak teraz u Samurajów. NA ten moment wygląda to jak próba przepchnięcia misji bez fabuły, gdzie same walki mogą trwać bardzo krótko, co jest dość problematyczne w tworzeniu takiej mechaniki systemu arenowego. Niepewność na ten moment wyraziło także kilka innych osób.
W tym momencie projekt może nie do odrzucenia ale solidnego przeredagowania.
W kwestii Bingo. Niczym ostatecznie to by się nie różniło od misji. Tutaj tym bardziej jestem na nie. Równie dobrze można poprosić kogoś o zrobienie KP przeciwnikowi i stanie na tym samym.
W tym momencie projekt może nie do odrzucenia ale solidnego przeredagowania.
W kwestii Bingo. Niczym ostatecznie to by się nie różniło od misji. Tutaj tym bardziej jestem na nie. Równie dobrze można poprosić kogoś o zrobienie KP przeciwnikowi i stanie na tym samym.
0 x
-
- Support
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość