Def, tu nie chodzi raczej o to, że przeciwnik za drzewami czy że się genjutsu dezaktywuje poza jakimś obszarem.
Ja to rozumiem tak, że można po prostu złapać w genjutsu przeciwnika z większego dystansu (a wiele genjutsu ma jednak wskazany zasięg) albo rozszerzyć działanie iluzji na większy obszar.
Przykładowe jutsu:
- Nazwa
- Kokoni Arazu no Jutsu
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Strefa ok. 50 metrów
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Technika polegająca na zmianie wyglądu przedmiotu na który narzuciliśmy iluzję. Dzięki temu możemy zmienić przykładowo cyfrę bądź treść na tabliczkę. Iluzję można narzucić również na większe przedmioty co jednak może zaowocować mało realistyczną iluzją.
Rozumiem to tak, że dla normalnego genusera zasięg to właśnie to ok. 50 metrów, a dla użytkownika byakugana będzie on o 1/3 większy. Można to tłumaczyć w ten sposób, że może nałożyć iluzję na przedmiot znajdujący się dalej z tego właśnie względu, że swoim wzrokiem obejmuje po prostu większy obszar. W sumie nie widzę nigdzie, żeby ten koksik Hagoromo (hehe) tłumaczył jak to działa, ale tak bym strzelała.
Nie wiem co prawda co tam miała na myśli Rika, ani mi specjalnie na tym booście nie zależy, ale tak mi się narzuciło po przeczytaniu tych postów.
PS Ja się jednak z tego wycofuję. Numa mnie przekonał na boxie, że to chyba nie do końca o to chodziło w wypowiedzi Hagoromo. Ale zostawię posta, bo może ktoś inny będzie miał inne zdanie i się przyda.