Problem
Brak możliwości zostania 'Tsunade' czy 'Sakurą' gdyż ten styl taijutsu oparty na iryojutsu jest NIEOSIĄGALNY. Jak jakikolwiek inny styl niż startowy. Bo skoro nie ma możliwości nauki drugiego stylu, a nikt nie wystartuje z Iryo na B to nie ma sensu na razie Iryo rozwijac bo i tak tego stylu nie opanuje.Jak się uczymy technik? Dosłownie 'z kosmosu'. Postać 'widziała/słyszała' i fabularnie trenuje, albo sama 'na nią wpada przy okazji'. Sposobów opisywania jest mnóstwo. A system ten sam - PH + Trening.
Rozwiązanie
Moim zdaniem stylu Taijutsu powinniśmy nie uczyć się jak dziedziny Hop i wsio tylko jak techniki danej rangi z 2x czasem trenowania czy nawet 3x. I koszty sumujące się.
Chcesz nauczyć się Suikenu co zaczyna się od C? No to D + C PH czyli 150 i ich zsumowany czas nauki razy dwa. I oczywiście 'linijki' też razy dwa, by nie było za łatwo.
Dodatkowe uwagi
Raczej brak.
Style Taijutsu
-
- Support
Re: Style Taijutsu.
Nie jest to zły pomysł... Tylko ja bym go trochę zmienił. Płacimy za naukę stylu D+C= 150 PH, tylko czas nauki zamienić na wyprawę. Czemu? No bo nauka techniki, nie jest tak czasochłonna jak stylu czy po prostu trenowania atrybutów. Powiedzmy w krótkiej lub dłuższej wyprawie, zależnie od poziomu. Nauczona postać zostanie przez jakiegoś NPC kolejnego etapu stylu lub po prostu nowego.
Lub lekko inaczej. Pierwszego stylu możemy uczyć się sami po maksymalny stopień dziedziny, jednak drugiego już nie. Czyli By nauczyć się stylu potrzeba powiedzmy xXx, więcej PH na kolejny poziom drugiego stylu, a także odbyć wyprawę o jakiejś tam długości i trudności.
Lub lekko inaczej. Pierwszego stylu możemy uczyć się sami po maksymalny stopień dziedziny, jednak drugiego już nie. Czyli By nauczyć się stylu potrzeba powiedzmy xXx, więcej PH na kolejny poziom drugiego stylu, a także odbyć wyprawę o jakiejś tam długości i trudności.
0 x
Gdzieś mi się obiło, że miała być wprowadzona możliwość nauki innych stylów. Tylko jakoś rozsądnie, bo to często darmowe statystyki - chyba że darmowe statystyki tylko przy pierwszym stylu, a reszta to po prostu poznanie stylu, ale bez tych dodatkowych plusów w atrybutach?
0 x
Niby to darmowe atrybuty, ale nie opłaca się brać dziedzin nowych. Bo co, weźmiesz 4 dziedziny i co dalej? Jak zachcesz wziąć jakąś by ją rozwijać to będziesz płacił kosmos w niej. A te D to byś brał tylko dla bonusów i ich nie rozwijał? To się by mocno zrownoważyło.
Wyprawa dla stylu, patrząc jak na tym forum te wyprawy idą, jest karkołomnym pomysłem który z miejsca dostaje mojego minusa.
Dziedzin nowych uczymy się sami z siebie. Nowe 'zywioły'. A stylow mamy na wyprawie? To Tai-userów trzeba jeszcze bardziej gnębic? kappa
Wyprawa dla stylu, patrząc jak na tym forum te wyprawy idą, jest karkołomnym pomysłem który z miejsca dostaje mojego minusa.
Dziedzin nowych uczymy się sami z siebie. Nowe 'zywioły'. A stylow mamy na wyprawie? To Tai-userów trzeba jeszcze bardziej gnębic? kappa
0 x
Jest jedna wyprawa na forum, więc jakie "wyprawy"?
Oczywiście, że tak. Darmowe praktycznie dodatki permamentne do statystyk. No ale to tylko moje zdanie
Oczywiście, że tak. Darmowe praktycznie dodatki permamentne do statystyk. No ale to tylko moje zdanie

0 x
20 Statystyk (bo styl żaden więcej nie daje) to 80 PH. Otwarcie dziedziny to 50 PH. W prostej matmie wychodzi, że 'oszczędzamy' 30 PH. Ale jeśli bierzemy tą dziedzine tylko dla stat i jej nie rozwijamy, a będziemy rozwijać inne, to te 30PH darmowe nam się Bardzo sowicie czkawką odbije. Nie, wyprawa/Misja na styl to jest głupota.
0 x
Re: Style Taijutsu
nie ma czegoś takiego jak "nie można nauczyć się drugiego stylu"
trzeba spełnić określone wymagania (których nie ma, ale zajmuję się tym na obecną chwilkę, właśnie w evernote mam odpalony pliczek xd), także na dniach powinno wejść
no chyba, że umrę/skończy mi się wena/ponowię nieobecność [o której wiedzieli tylko wtajemniczeni]/defru to zablokuje
Radzę wiec poczekać aż to wejdzie, a potem się kłócić XD
trzeba spełnić określone wymagania (których nie ma, ale zajmuję się tym na obecną chwilkę, właśnie w evernote mam odpalony pliczek xd), także na dniach powinno wejść
no chyba, że umrę/skończy mi się wena/ponowię nieobecność [o której wiedzieli tylko wtajemniczeni]/defru to zablokuje
Radzę wiec poczekać aż to wejdzie, a potem się kłócić XD
0 x
Re: Style Taijutsu
Temat przenoszę do zaakceptowanych. Arafinwe lada moment wrzuci na forum system zdobywania styli walki.
Zaaprobowany już przez administrację
Zaaprobowany już przez administrację

0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości