Potęga Kontroli Chakry

Shigeru

Potęga Kontroli Chakry

Post autor: Shigeru »

PROBLEM
Właściwie nie problem co smaczek fabularny. Mowa o fragmencie od 00:36, gdzie najpierw Tobirama, a następnie Hashirama zaprezentowali swoją potęgę poprzez wyrzucenie ze swojego ciała nadmiaru chakry. Oczywiście nie mówię, że musimy iść od razu w tym na skalę Bleacha (gdzie oglądający wiedzą jak tam przy pomocy samego Reiatsu można było być w stanie wywołać u kogoś utratę przytomności), niemniej jednak uważam, że wprowadzenie rozwiązania zaprezentowanego w a&m Naruto przyczyniłoby się do urozmaicenia naszej fabuły - bardzo małym kosztem.

ROZWIĄZANIE
Stare opisy
E (BARDZO SŁABY) Kontrola Chakry na tym poziomie nie jest niczym specjalnym. Mimo wszystko każdy shinobi musi przejść ciężki trening, aby polepszyć jej użytkowanie. Uczenie się technik sprawia spory problem, jeśli podczas nauki techniki uda się ją wykonać za pierwszym razem to jest się niezłym farciarzem. Czuje się jej przepływ, który nie jest zbytnio stabilny, a techniki są słabsze i pobierają więcej chakry. Zasoby chakry nie są większe niż zwykłych ludzi.
D (SŁABY) Na tym poziomie władania chakrą można powiedzieć, że shinobi wyróżnia się z tłumu zwykłych ludzi oraz początkujących shinobi. Ma się już nieco więcej chakry niż zwykli ludzie. Jednak nie są to wielkie ilości. Używanie jej podczas uczenia się technik jest o wiele prostsze. Można dodawać jej ilości i dostosowywać do naszych wymagań bez większych problemów. Uczenie się technik jest łatwiejsze, ale nadal może sprawiać problem. Trzeba się trochę skupić, aby technika wyszła w 100% poprawnie.
C (MIERNY) Na tym poziomie kumulacja energii w różnych miejscach swojego ciała nie jest już dla nas wyzwaniem. Zabawa nią jest prosta i techniki są silniejsze oraz pokłady chakry nie są już takie małe. Techniki które już umiemy wydają się być banalne, a generowanie chakry do ich użycia działa bardzo szybko. Nie musimy już się tak skupiać na wykonywaniu techniki, można być przy tym rozkojarzonym. Jej ilość jest już zadowalająca i szybko się jej nie pozbędziesz. Co za tym idzie możesz sobie pozwolić na więcej technik.
B (PRZECIĘTNY) W tym momencie z taką kontrolą niebieskiej energii można powiedzieć, że nie jesteś już zwykłym shinobi. Nauka technik podstawowych to banał. Tych trudniejszych łatwiej się nauczyć Słabsze techniki praktycznie nie zabierają chakry, a my możemy już ją swobodnie użytkować. Wiemy już jak chakra zachowuje się w naszym ciele i potrafimy to wykorzystać.
A (PONADPRZECIĘTNY) Potrafimy szybciej kumulować chakre, a co za tym idzie również szybciej wykonać technikę. Jeśli zetrzemy się z przeciętniakiem i użyjemy w tym samym czasie tej samej techniki to zrobimy to szybciej. Te kilka milisekundy mogą nas kosztować życie. Pokłady niebieskiej energii są na wysokim poziomie. Użytkowanie jej i wykorzystywanie jej ilości do technik robimy intuicyjnie, nawet nie musimy się na tym skupiać.
S (WIELKI) Bóg? Nie. To jeszcze nie to, ale na pewno użytkownik z taką kontrolą chakry może być nazywany ponad człowiekiem. Bardzo niewielu shinobi potrafi uzyskać taki poziom kontroli chakry. Użytkowanie chakry jest czymś nadzwyczajnym. Prawie każda technika stoi przed nami otworem, a jej nauka to tylko formalność. Ilość chakry jest tak duża, że zwykli shinobi czują przytłaczającą jej ilość, gdy tylko na Ciebie spojrzą. Wyprucie się z tej ilości chakry jest praktycznie niemożliwe.
S+ (MONSTRUALNY) Poziom Wielki można by nazwać idealnym, a więc czym jest poziom Monstrualny? Chakry mamy tak dużo, że można by pomylić nas z ogoniastą bestią. Jej kontrola jest dla nas czymś naturalnym tak jak oddychanie, coby się nie działo nie można jej zakłócić. Wykonywanie technik oraz uczenie się ich to dla nas nic. Technika praktycznie odpala się, zanim o tym pomyślisz. Hardkor? Możliwe, że tak, ale mało kto osiągnie taki poziom.
Nowy opis
E (BARDZO SŁABY) Kontrola Chakry na tym poziomie nie jest niczym specjalnym. Mimo wszystko każdy shinobi musi przejść ciężki trening, aby polepszyć jej użytkowanie. Uczenie się technik sprawia spory problem, jeśli podczas nauki techniki uda się ją wykonać za pierwszym razem to jest się niezłym farciarzem. Czuje się jej przepływ, który nie jest zbytnio stabilny, a techniki są słabsze i pobierają więcej chakry. Zasoby chakry nie są większe niż zwykłych ludzi.
D (SŁABY) Na tym poziomie władania chakrą można powiedzieć, że shinobi wyróżnia się z tłumu zwykłych ludzi oraz początkujących shinobi. Ma się już nieco więcej chakry niż zwykli ludzie. Jednak nie są to wielkie ilości. Używanie jej podczas uczenia się technik jest o wiele prostsze. Można dodawać jej ilości i dostosowywać do naszych wymagań bez większych problemów. Uczenie się technik jest łatwiejsze, ale nadal może sprawiać problem. Trzeba się trochę skupić, aby technika wyszła w 100% poprawnie.
C (MIERNY) Na tym poziomie kumulacja energii w różnych miejscach swojego ciała nie jest już dla nas wyzwaniem. Zabawa nią jest prosta i techniki są silniejsze oraz pokłady chakry nie są już takie małe. Techniki które już umiemy wydają się być banalne, a generowanie chakry do ich użycia działa bardzo szybko. Nie musimy już się tak skupiać na wykonywaniu techniki, można być przy tym rozkojarzonym. Jej ilość jest już zadowalająca i szybko się jej nie pozbędziesz. Co za tym idzie możesz sobie pozwolić na więcej technik.
B (PRZECIĘTNY) W tym momencie z taką kontrolą niebieskiej energii można powiedzieć, że nie jesteś już zwykłym shinobi. Nauka technik podstawowych to banał. Tych trudniejszych łatwiej się nauczyć Słabsze techniki praktycznie nie zabierają chakry, a my możemy już ją swobodnie użytkować. Wiemy już jak chakra zachowuje się w naszym ciele i potrafimy to wykorzystać.
A (PONADPRZECIĘTNY) Potrafimy szybciej kumulować chakre, a co za tym idzie również szybciej wykonać technikę. Jeśli zetrzemy się z przeciętniakiem i użyjemy w tym samym czasie tej samej techniki to zrobimy to szybciej. Te kilka milisekundy mogą nas kosztować życie. Pokłady niebieskiej energii są na wysokim poziomie. Użytkowanie jej i wykorzystywanie jej ilości do technik robimy intuicyjnie, nawet nie musimy się na tym skupiać.
S (WIELKI) Bóg? Nie. To jeszcze nie to, ale na pewno użytkownik z taką kontrolą chakry może być nazywany ponad człowiekiem. Bardzo niewielu shinobi potrafi uzyskać taki poziom kontroli chakry. Użytkowanie chakry jest czymś nadzwyczajnym. Prawie każda technika stoi przed nami otworem, a jej nauka to tylko formalność. Ilość chakry jest tak duża, że zwykli shinobi czują respekt przed jej przytłaczającą ilosćią w momencie gdy tylko na Ciebie spojrzą. Wyprucie się z tej ilości chakry jest praktycznie niemożliwe.
S+ (MONSTRUALNY) Poziom Wielki można by nazwać idealnym, a więc czym jest poziom Monstrualny? Chakry mamy tak dużo, że można by pomylić nas z ogoniastą bestią co u osób postronnych wywołuje dreszcze przerażenia. Jej kontrola jest dla nas czymś naturalnym tak jak oddychanie, coby się nie działo nie można jej zakłócić. Użytkownik jeżeli zapragnie to przy pomocy samej uwolnionej chakry jest w stanie kruszyć ściany jak i rozdzierać podłoże. Wykonywanie technik oraz uczenie się ich to dla nas nic. Technika praktycznie odpala się, zanim o tym pomyślisz. Hardkor? Możliwe, że tak, ale mało kto osiągnie taki poziom.
DODATKOWE UWAGI
Od razu daję gotowe rozwiązanie, aby nie dokładać naszej administracji dodatkowej roboty. Kolorem zaznaczone są dopiski - uwzględnione tylko dla rangi kontroli S oraz S+ bo wtedy tak na prawdę mamy do czynienia z potworną mocą. Oczywiście na drodze dyskusji możemy dojść do jeszcze innych rozwiązań - lepszych, dlatego zapraszam do wypowiadania się.
0 x
Mitsu

Re: Potęga Kontroli Chakry

Post autor: Mitsu »

Ilość chakry jest tak duża, że zwykli shinobi czują respekt przed jej przytłaczającą ilosćią w momencie gdy tylko na Ciebie spojrzą.
To też dobre. To chyba chakra gałkami ocznymi musiałaby się wylewać, wtedy faktycznie byłoby to przerażające :D
Użytkownik jeżeli zapragnie to przy pomocy samej uwolnionej chakry jest w stanie kruszyć ściany jak i rozdzierać podłoże.
Jak dla mnie przesada. Po co uczyć się technik, kiedy można ogarniać tylko kontrole chakry i kruszyć ściany. W sumie zawsze myślałam, że to co oni tam zrobili, to jest to samo co siła Tsunade, która też wkładała to w chakre, tylko w zupełnie zaawansowanym poziomie coś jak S+ :D
0 x
Shiroe

Post autor: Shiroe »

Nie podoba mi się przerażenie na sam widok (bo jesli nie jest się sensorem to jak to wyczuje?) ale gdy już ktos z dużą kc "wypuści" nadmiar chakry (powiedzmy, że jakieś minimalne z punktu widzenia tej osoby) to każdy random bob to poczuje. Inna sprawa, że jednych przestraszy, inni poczują wyzwanie etc. Może więc zamiast przerażać, niech po prosty będzie "odczuwalna"?

Ogólnie idea spoko, ale dopiero przy wypuszczaniu chakry niech objawia się ta potęgą ~
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

A ja mam takie pytanie. Jaki NADMIAR czakry? każdy normalny shinobi u nas ma 100% chakry i od kontroli zależy, jak mało jej zużyje na daną technikę, więc ja się pytam, gdzie nadmiar? Gdyby ranga S i S+ dawała po 5% do tych stu, to rozumiem, że jest jej więcej i można niektórych postraszyć swoją PRESJĄ, bo właśnie o to chodziło Shigeru. Jeśli jest duża presja, to wywołuje strach, dezorientację i respekt, więc spoko, ale...

Jak dla mnie, to co dopisałeś Shig jest mocno przesadzone i kombinowałabym trochę w inną stronę. Tylko jeśli użytkownik ujawni swoją presję, jesteśmy w stanie stwierdzić jak jest silny, bo od samego spojrzenia to nic nie możemy. To samo z rozpadającymi się ścianami i podłogami. Jestem na nie dla tego pomysłu.

Co wy na to, żeby wprowadzić kolory chakry?
Wtedy, przy samym odpaleniu chakry otacza nas taka lekka powłoczka. Im ciemniejszy kolor, tym potężniejsza kontrola chakry i tym większa presja na słabszym przeciwniku. Co do samej powłoczki, to zwykła, nie wpływająca destrukcyjnie na otoczenie, ale im większa różnica poziomów, tym słabszy użytkownik czuje większą presję i tym mocniej ściska go w klatce piersiowej. Takie odpalenie samej chakry traktowane byłoby wtedy jako ostrzeżenie typu: ''Patrz, jestem silniejszy, więc nie wchodź mi w drogę'' i nic poza tym. Takie wymuszenie respektu i pochwalenie się, kto ma większe jaja. Tak więc wydaje mi się, że kolorki byłyby tu fajniejsze i bardziej obrazowały poziom każdego, kto będzie miał ochotę pochwalić się na fabule swoją siłą chakry.

Bardzo Słaby (E) ---> Biała Chakra
Słaby (D) ---> Żółta
Mierny (C) ---> Pomarańczowa
Przeciętny (B) ---> Czerwona
Ponadprzeciętny (A) ---> Fioletowa
Wielki (S) ---> Szara
Monstrualny (S+) ---> Czarna

EDIT: Dobra, nie było pomysłu, bo w naruto występują już kolorki chakry, które określają coś zupełnie innego, chyba że wtedy zrobi się dwukolorową chakrę. Jak ktoś będzie miał Kuramę i S+ kontroli, to miałby czarną powłokę z pomarańczowymi pasmami albo błyskawicami, albo czyś innym, pod warunkiem, że odpali obie powłoki na raz, ale wtedy odchodzilibyśmy do uniwesrum, więc nie wiem jak to rozwiązać :<
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Średnio to widzę. Według mnie to co zalinkowałeś nawet przekracza tutejsze S+. Dla tej jednej, dwóch najwyższych rang można dać jakiś pomniejszy efekt, ale przytłaczanie, wzbudzanie trwogi do przesada. Wydaje mi się, że tutaj na forum większość osób specjalizujących się w ninjutsu na randze Sentoki lub Kogō będzie miała S w kontroli chakry. Chodzi mi o to, że nie ma co przyrównywać się do aż tak legendarnych postaci z m/a.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Shiroe

Inną kwestią jest to, czy jest jakikolwiek sens w próbie porównania czyjejkolwiek postaci z SW do Hashiramy.

Serio, typa nazwano bogiem shinobi. BOGIEM.

Cytując ang wiki:
Polska wiki:

Przypomnijmy, że używał Sage Mode z niewiadomego źródła (odpalane w niewiadomy sposób, ot, chwila i ma) + akcja z rozwalaniem ścian była pokazana kiedy Hashirama był przywołańcem ET.

Naprawdę chcemy porównywać się do nich? XD

EDIT

O, Ichi mnie ubiegł.
0 x
Shigeru

Dziwi mnie właśnie, że nie próbujecie się do takich ludzi porównywać. To jest PBF i jest tu wszystko możliwe. Ogranicza Was tylko zapał i wyobraźnia. Jeśli sobie postanowię, że będę jak Hashirama - to będę. Będę chciał być jak Madara - to będę. Wystarczy jedynie włożyć odpowiednio dużo czasu w utrzymanie i rozwój postaci. Po to mamy te cholerne przedziały atrybutów.

Wracając jednak do głównego wątku - nie musi to być przerażenie, ale właśnie takie odniosłem wrażenie po przeglądaniu niektórych odcinków. Tak czuł się Orochimaru w starciu z Naruto na moście Nieba i Ziemi, tak czuła się Sakura gdy stanęła z miniaturką w szranki. Tobirama nie był bogiem, a jednak też dzięki odpowiednio dawkowaniu... "swojej presji" czy jak to chcecie nazywać umiał zjeżyć włos na głowie.

To do jasnej anielki nie musi być nic wielkiego - ale powinno zostać to odznaczone. Osoby słabsze powinny czuć respekt przed jednostkami potężniejszymi nie tylko ze względu na ich wiek, doświadczenie, siłe czy szybkość, ale również ze względu na ich pokłady chakry. Tak, z rozmysłem to podkreśliłem bo nie traktuje tego jak WY, że to jest zamknięta pula 100% chakry równa dla wszystkich. Dla mnie to skondensowana masa energii duchowej. Osoby z wyższą kontrolą chakry umieją ją rozdzielać na dużo mniejsze odrobinki niż osoby z gorszą kontrolą. Dlatego płacą mniej chakry, dlatego mają więcej chakry w rezerwie i dlatego wydaję mi się, że osoby z KC Wielką albo MONSTRUALNĄ (czyli tak jak wskazują na to nazwy) miały możliwość na misji bądź w starciu z innymi pokazać/ostrzec z kim oponent ma do czynienia.

[Edit] Kolor chakry jest zarezerwowany dla Jinchurikkich. Zarówno osoby z umiejętnościami tropicieli, a także nawet na wskazanym filmiku mieliśmy pokazane, że wszyscy mają taki sam kolor chakry. Wprowadzanie kolorów wprowadziłoby tylko zamieszanie.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Hashirama to była jednostka wybitna, jedna na wiele pokoleń. Natomiast osiągnięcie S lub S+ w kontroli chakry wbrew pozorom nie jest aż tak wielkim osiągnięciem. Jestem niemal pewien, że nawet kilka osób może mieć obecnie tutaj ją na randze A, a mamy przecież tylko akolitów.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Zgadzam się z Ichirou i Shiroe. To nie te poziomy i nie ma co porównywać :<
0 x
Shigeru

Jeśli uważacie, że Tobirama lub Hashirama płacili mniej za techniki, które w ich wykonaniu mamy na forum i których koszty mamy podane w randze S i S+ Kontroli Chakry - to faktycznie dyskusja jest niepotrzebna...
0 x
Shiroe

Rozumiem, że koszta technik są po to, by nimi nie spamić, że rozwój postaci na forum jest powolny, ale to chyba nie znaczy, że ktoś po dwóch albo trzech latach aktywnej gry postacią osiągnie poziom Hashiramy.

Załóżmy, że gracz zdobędzie KC S+ i Sage Mode. To nadal nie jest poziom Hashiramy, który miał iryo rozwinięte tak, że rany leczyły się biernie, bez użycia technik (więc albo nie mamy takiego iryo na forum i figurowałoby pewnie jako kinjutsu S, albo Hashi był po prostu OP koksem do kwadratu).

Dołóżmy do tego fakt, że była w nim aktywna chakra syna mędrca sześciu ścieżek, tak samo jak w naruto. Obaj byli koksami, ne. Pomijam, że Naruciak to główny bohater, silne jutsu etc. a takiego efektu (burzenie ścian etc.) jak Hashi nie posiadał.

No i jeszcze drobiazg, że niektórzy shinobi (także z klanu, przykładem Hashirama właśnie) rodzili się z dużą ilością chakrą, większą niż przeciętna. Czyli zaczniemy łączyć posiadanie UW z klanem?

Jeśli więc wprowadzimy na forum nowy rodzaj Sage Mode oraz jakiś czynnik, który będzie losował dwójkę graczy z chakrą młodszego i starszego brata mędrca, to wtedy tak, możemy porównywać siłę postaci do Madary i Hashiramy. W przeciwnym wypadku będę tkwił w tym błędzie.
0 x
Shigeru

Czemu nie? Niektórzy już teraz zaczynają dochodzić od 0 do rangi B przy mocnych atrybutach, a jeszcze inni Ci z transferów mają znacznie łatwiejszą sytuację. Zauważ proszę, że forum działa od właściwie początku maja. Biorąc pod uwagę perspektywę czasową - nic nie stoi na takiej przeszkodzie. Wystarczy być aktywnym.
Nie wiem co jedno ma wspólnego z drugim. Nie widziałem w Hashim poza tym tej "boskiej cząsteczki" o której wspomniałeś. Był dalekim krewniakiem i to wszystko. Naruto zdobył ją z kolei w sposób taki jak Sasuke - a wieć od prawdziwego Mędrca.. Poza tym pokazałem Ci też inny przykład - Tobirame, który nie był tak zdolny jak jego starszy brat.
Nie, nie będziemy wprowadzać co też Ci w tym poście wytłumaczyłem odnosząc się do Twoich przemyśleń. Mi zależało na małych rozwiązaniach. Pękającym stropie, drżeniu wywołaniu emanowaniem chakry, lub nawet zwykłymi ciarkami. I tylko tyle. Jak byś się dopatrzył - niektóre rzeczy już teraz są wpisane w KC, a ja to chciałem jedynie wyłuscić nie co mocniej.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

A to może jakoś tak emm... Kontrola Chakry to kontrola chakry, tak mi się tylko wydaje, że to może poprawia mniejsze zużycie no ale... Mamy wszyscy tyle samo chakry jakby na to spojrzeć praktycznie. Co nie jest raczej czymś naturalnym w uniwersum, że wszyscy mają tyle samo chakry (pomijamy osoby z bijuu). Dziwnie tak, że nie można w żaden sposób mieć więcej tego, jak taki Madara czy Hashirama o których wspominamy. Bo na ten moment osiągniesz dziedzinę S+ i dalej masz 100% tylko techniki mniej kosztują, a ich chakra była no monstrualna. Fajny smaczek Shig wymyślił, no ale lekko tak wydaje mi się słabo pasować do większości graczy, gdzie chyba 90-95% (lub więcej), ma ten sam zasób mocy do użytku. Bo to shinobi z monstrualną chakrą jak Raikage czy Kisame również swą chakrą "straszyli" przeciwników.
0 x
Awatar użytkownika
Nikusui
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 29
Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
Multikonta: Sayuri

Post autor: Nikusui »

Z jednej strony właśnie powinno być tak, że osoby z tymi naprawdę wyjątkowo dużymi pokładami chakry potrafiły wzbudzić jakieś odczucia u innych shinobi (czy to przerażenie, zainteresowanie, fascynacja, chęć podjęcia wyzwania, obojętne). To jednak powinno automatycznie łączyć się z umiejętnością kontroli tej chakry. Pamiętamy, że Naruto nawet bez Kuramy miał tej chakry sporo, a takich odczuć nie wzbudzał, bo jego chakra długi czas była... jakby nieskoncentrowana, wymieszana, niestabilna.
Ja bym nie miała wcale nic przeciwko temu "odczuciu" czyjejś potężnej chakry, ale nie oszukujmy się, większość osób będzie ładować tutaj PH w kontrolę, bo to jest opłacalne i każdy "starszy" gracz będzie mógł wzbudzać swoją chakrą respekt. Może to nawet nie jest takie głupie, bo zawsze będą pojawiać się "niższe" jednostki, które jednak powinni zwrócić na to uwagę i powinny czuć właśnie jakikolwiek rodzaj respektu czy strachu przy osobie, która prezentuje poziom dużo wyższy.
Na forum mamy umiejętność wrodzoną, która daje +25% chakry, a połączenie tego z wysoką kontrolą może dać naprawdę znakomity skutek i nie widzę przeszkód, żeby opis podany przez Shigeru miał w takim przypadku nie zadziałać. Poza tym, wysoka kontrola chakry łączy się z umiejętnym jej wykorzystaniem, skumulowaniem, więc nawet bez tego UW wypuszczenie jej w sposób, że ściany mogą zadrżeć czy lekko się skurczyć, też nie powinno być wielką sztuką. To jednak sprawiałoby, że taka "umiejętność" nie jest wyjątkowa, ale czy rzeczywiście powinniśmy się aż tak ograniczać? Musimy na to spojrzeć rzeczywiście jak na taki smaczek, coś co można dodać do fajnej fabuły, odczuć postaci, a może też w późniejszym czasie zaowocuje taka praktyka w nagłaśnianiu imienia takiego ninja?

Rozumiem, że raczej jestem jedną z niewielu, ale jestem za. Tylko jeszcze dodać, że to nie musi być przerażenie, ale też fascynacja czy respekt.

Ah... a dla osób z UW ze zwiększonymi pokładamy chakry udostępnić odczucie tej zwiększonej ilości przez innych od momentu, kiedy gracz osiągnie kontrolę na A.
0 x
Obrazek
"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Istotą jest, że to nie ma reguły kto ma wystarczającą władzę, aby budzić taki lęk w mandze. Zauważmy, że jest wiele osób z dużymi pokładami chakry, ale np. Kisame Hoshigaki lub Naruto, którzy również posiadali nie tworzyli takiej aury. Przynajmniej nie pamiętam aby Kisame zjadał przeciwnika samą chakrą, najwyżej tym ile jej używał non stop.

Fajnym by było smaczkiem możliwość, za odpowiednim użyciem i ukierunkowaniem naszej samej chakry na wysokim poziomie kontroli jej wysłać sygnał do kogoś o naszej mocy. I tyle, niezależne to by było od jej ilości, a od jej kontroli.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości