Ranmaru a Hyuga.

Komatsu

Ranmaru a Hyuga.

Post autor: Komatsu »

PROBLEM Klan Ranmaru praktycznie nie ma nic do zaoferowania swoim istnieniem na tą chwilę ponieważ klan Hyuga wypiera go pod KAŻDYM względem.

ROZWIĄZANIE Klan Ranmaru powinien mieć większe pole widzenia, czy to w lini prostej czy to na około, a może to Hyuga mają za duży? Nie mi oceniać jednak Byakugan daję duże możliwości ofensywy połączonej z obroną praktycznie niemal doskonałą, Ranmaru powinien dostać bonusy do wspomnianego widzenia i powinni być wykorzystywani jako szpiedzy. W tym momencie do tej roboty nadaję się klan Hyuga który powinien raczej być typowo nastawionym pod Tai klanem, kiedy Ranmaru jest klanem nastawionym praktycznie pod nić w tej chwili. No chyba że kontrwywiad dzięki tworzeniu obiegu czakry na wszystkich powierzchniach.

DODATKOWE UWAGI Brak
0 x
Kaien

Re: Ranmaru a Hyuga.

Post autor: Kaien »

Ranmaru pod dalekosiezne luki i percepcje. I wychodzi ci snaiper idealny.
0 x
Komatsu

Równie dobrze możesz zrobić Hyuge snajpera który będzie imo lepszy.
0 x
Kaien

Hyuuga widzą dookoła siebie i nic poza tym, a Ranmaru mają zasięg na ileśtamset metrów przed siebie.
0 x
Komatsu

Ranmaru = 5 kilometrów w linii prostej, wokół siebie 150 metrów, 360 stopni

Hyuuga = W linii prostej 15 kilometrów, wokół siebie 150 metrów, 359 stopni
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Różnicą jest też zdolność do oszukiwania innych sensorów + ranmaru nie tylko widzą, ale też słyszą ~
0 x
Sakebiko

Post autor: Sakebiko »

Jako żywa tarcza z Ranmaru...
Zalety szczepu w stosunku do Byaka:
- Brak ślepego punktu (ale też nie widziałam, żeby jakiś mg zwracał nań uwagę! - Jeśli się mylę proszę mnie poprawić odpowiednim linkaczem),
- możliwość korzystania ze słuchu na dystansie widzenia (Byak-user może to nadrobić połowicznie - poprzez umiejętność czytania z ruchu warg (?)),
- kontrowanie sensorów poprzez ukrywanie swojej chakry/tworzenia podróbek obwodów chakry

Wymienianie wyższości Byaka w stosunku do Ranmaru nie wiem czy jest konieczne...
Ranmaru w obecnej formie nadaje się pod kontrowanie sensorów i właśnie Kyujutsu, chociaż przy innych klanach wypadają słabo.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ranmaru to "zabójca" Hyuga, bo jako jedyny jest w stanie oszukać to dōjutsu, a także innych sensorów tworząc sztuczny układ chakry na dowolnym obiekcie. Na naszym forum koszt użytkowania KG jest niższy w stosunku do Byakugana, a także Ranmaru zdobywa umiejętność słyszenia. Dla zapewnienia równowagi dla klanu Hyuga została zwiększony zasięg widzenia, a właściwie to Ranmaru został zmniejszony.

To czy Hyuga może czytać z ruchu warg... wydaje mi się, że nie bo użytkownik widzi jak przez rentgen, nie widzi ułożenia ust, jedynie zarys układu chakry oraz/i przekrój kośćca jak w rentgenie... Tak to zawsze traktowałem niemniej jak widzę taki obrazek http://vignette2.wikia.nocookie.net/sen ... -prefix=pl to tak, można uznać, że mogliby czytać z ust. Tylko kto to potrafi? Jakby nie patrzeć, czytania z ust można się nauczyć ale to trenując. Nie jest to powszechnie zdobywana zdolność. Prostsze wyrażenia z ułożenia ust fakt umiemy odczytać, ale nie całe wyrażenia, sformułowania, zdania. Aby to robić, wydaje mi się, że trzeba by stworzyć oddzielną Umiejęność Nabytą.

Wracając jednak do sedna, różnice w koszcie chakry pasywek tych klanów nie jest zbyt duża. Klan posiada u nas jednak zdolności których na innych forach nie koniecznie zawsze ma (np. ów słyszenie dźwięków). Hyuga takich rzeczy nie potrafią, dlatego zostawiłbym im tą przewagę w większym zasięgu, niemniej byłbym skłonny zwiększyć różnice w kosztach użytkowaniu dojutsu na korzyść Ranmaru. Powiedzmy o kolejny 1%, wtedy to Hyugom musielibyśmy jednak podwyższyć bo Ranmaru z 2% na 1% i z 1% na 0% nie zejdziemy (chyba, że bawimy się w półówki 0,5%).

Albo faktycznie zwiększamy im zasięg widzenia. Nie przewyższymy tym klanu Hyuga, ale zmniejszymy dysproporcje.
Którą opcje obieracie?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Osobiście brakuje mi w Ranmaru przewidywania ruchów, które w tym klanie akurat występuje.
Kopiuje z naruto wiki:
"Ranmaru posiada osobliwe Kekkei Genkai, które pozwala mu widzieć przez ściany. Potrafi też przewidywać ataki przeciwnika oraz sprawdzać czy jest on żywy czy martwy. Ponadto widzi sieć chakry i może ją skopiować. Kiedy Ranmaru używa swojego dōjutsu, jego oczy jarzą się na czerwnono"
Źródło: http://pl.naruto.wikia.com/wiki/Ranmaru
Drugi cytat:
"Posiadaczem tego tajemniczego kekkei genkai jest Ranmaru z Kirigakure. Podczas używania owego limitu krwi oczy użytkownika jarzą się na kolor czerwony. Jest on w stanie widzieć przez ściany oraz przedmioty dookoła głowy. Potrafi on dostrzec wewnętrzny system czakry i skopiować go do stworzonych przez siebie klonów, przez co są trudne do odróżnienia nawet przez użytkownika Byakugana. Jest również dużo dokładniejszy od Byakugana jak to widzimy w 155. odcinku serii pierwszej Naruto."
Źródło: http://pl.naruto.wikia.com/wiki/Kekkei_genkai_Ranmaru

Także Hyuga dostają bonus do percepcji, nie wiem z jakiego powodu Ranmaru tego nie dostają.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ech, w takim razie proszę założyciela, albo zainteresowane osoby o przygotowanie odpowiedniego opisu i wklejenie go tutaj. Jak wrócę to sprawdzę.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Korzystam z opisu Kaien'a który zmodyfikowałem do potrzeby tego tematu.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

24h na zapoznanie się z tym - można zgłaszać uwagi, jutro albo jeszcze dziś sam to też przejrzę.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Dla mnie spoko.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Moje uwagi:
  • co do percepcji mogę się zgodzić, aby była taka jak Byakuganie,
  • nie zgadzam się co do zasięgów - mianowicie skoro w linii prostej jest mniejsza od Byakugana wartość to i również wokół siebie powinna ta wartość być u przedstawicieli Ranmaru niższa,
  • na randze D proponuje obniżyć do 15 metrów,
  • na randze C do 40 metrów,
  • na randze B do 75 metrów,
  • na randze A do 90 metrów,
  • na randze S do 125 metrów.
0 x
Kaien

Natsu coś przebąkiwał, że mu się wartości pomyliły, że Byakowe powinny być w Tsujite.
Moim zdaniem jeden klan powinien przodować w patrzałkach na około, inni w linii prostej, a nie, że Byak będzie nadal superior pod kazdym względem bo to się mija z celem.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości