#2 - awanse postaci

Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: #2 - awanse postaci

Post autor: Vulpie »

Soh, wszystko masz opisane wyżej. Żadnego centrum zarządzania ph i awansu nie będzie. Idziesz do lidera klanu, albo do lidera klanu prowincji, w której się znajduje twój szczep. Tyle
I błagam, nie porównuj naruto do innych mang
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Masz rację. Zmieniłem zdanie Soh.

Uważam, że bezklanowcy i szczepowcy, którzy są włóczęgami i nie przypisali się poprzez opis swojej historii do żadnej prowincji, nie powinni móc awansować. No bo z jakiej racji mieliby? Sami sobie przyznają rangę? Awans powinna przyznać osoba, która cieszy się autorytetem, która zna osiągnięcia danej postaci, a wiec monitoruje postęp przez nią czyniony.

W przypadku osób, które żyją na kocią łapę, nie da się tego zrobić, więc powinni być wiecznymi Doko.

Howgh!
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Yoshimitsu

Post autor: Yoshimitsu »

Hmm... 1500 PH na misję rangi A. Mam rozumieć, że jest to również minium z którym powinniśmy takie coś zrobić? Jeśli tak no to cóż, Inu miała około 1800 PH, ja 1500, a nie mieliśmy dosłownie SZANSY, na zrobienie niczego na tej misji. Więc wydaje mi się ze 2500 PH na misję rangi A to minimum.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ja mówię, że dla mnie ta wersja jest ok. Ew zwiększyć wartości.
BTW wy nie daliście rady, bo wg mnie to postacie B- mieliście :D
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

2500 PH to trochę dużo, ale faktycznie z 1500 ciężko iść na misję A. Z drugiej strony jest to absolutne minimum. Nikt nawet nie zachęca, żeby iść na misję tak wcześnie. Jak gracz jest sprytny i ma się za kozaka, to niech idzie na własną odpowiedzialność.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Yoshimitsu

Post autor: Yoshimitsu »

Według mnie to te PH powinny być rozpisane tak by można spokojnie na danym poziomie zrobić/mieć szansę wykonania takiej misji. Jeśli nie, no to nie wiem po co wymogi PH, zrób misje rangi A i dostaniesz rangę, no bo bez PH tego nie zrobisz kappa
0 x
Soh

Post autor: Soh »

Nie było propozycji, źle coś rozkminiłem. Jak dla mnie proponowane progi są dobre.
0 x
Yoichi

Post autor: Yoichi »

Ej, to serio jest zbyt mało. Na Akoraito 800PH, czyli 266 pkt statów łącznie, jeżeli nie przekroczą 50. A do tego jeszcze dziedziny dochodzą i KC. Dwie dziedziny na start D to już 100 PH, co mniejsza pulę do 700PH, co daje 233pkt statów, jeżeli nie są powyżej 50. Do tego jeszcze dochodzi 70 PA na start, a to jest razy trzy, czyli 280PH. Czyli na start dostajemy 380PH, wystarczy dozbierać 420PH i mamy Akoraito. Ja bym ustalił progi takie:

Akoraito: 1000PH (333 pkt statów nie przekraczjących 50.)
Sentoki: 1800PH
Kogō: 3500PH
Seinin: 5000PH

Może trudniej wbić, ale to nie sprawi, że ktoś kto prawie połowę PH dostaje na start, dobije drugą połowę i może już być Akoraito. Ogólnie to nawet Kogo i Seinin mogliby zostać jak są, ale Akoraito i Sentoki na bank podnieść. Taka moja propozycja.
0 x
Soh

Post autor: Soh »

No masz na początku łatwiej, ale poziom chuunina to nie tak dużo, zwykły przeciętniak. A zebranie 420ph, to 8 misji C i 1 D, a nikt na C się od razu nie porwie, więc by awansować z genina na chuunina trzeba zrobić z 10 misji w tym jedną B, czy to tak mało?
0 x
Yoichi

Post autor: Yoichi »

Jak dla mnie? Tak. To zmniejszy znaczenie aktualnych Akoraito. W sumie to różnica między Doko, a Akoraito, będzie neizbyt znacząca.
0 x
Inoue

Post autor: Inoue »

Mam rozumieć że jest to po prostu spis minimalnej ilości PH aby wbić na wyższy poziom nie uwzględniając sił misji ofc? Jest to mocno mylące. Wczoraj na SB nieliczni łapali się za głowę że ja mając niemalże 1500 PH idę na misję B! Więc albo te misje mają dziwny poziom trudności albo podany wyznacznik na daną rangę hm....
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Łapali się za głowy ci, którzy nie wiedzieli, że ich tyle masz. ^^
Te progi to po prostu minimalne wartości, przy których możesz iść na misję umożliwiającą awans. Przy obecnych wartościach kwestię samego awansu na wyższy poziom weryfikuje przede wszystkim misja.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Inoue

Post autor: Inoue »

W sensie że wtedy odblokowuje mi się możliwość pójścia na A, czy raczej możliwość, że na takowej nie zginę?
Jeśli to drugie to szczerze mówiąc mocno mnie to uderzyło, szczególnie że skoro poszłam na misję o takiej randze i mnie poinformowano że na niej nie mam żadnych szans na przeżycie....
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ichirou, źle myślisz. Na misję A możesz iść mając łącznie 250PH. Nikt ci nie zabroni.
Inu, źle myślisz. Na misji C/B może zginąć Sannin. A on raczej jest silniejszy niż ty.
0 x
Ryu

Post autor: Ryu »

Zgadza się - nic dodać nic ująć, tylko wprowadzać.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości