Wskakiwanie oraz wciąganie pod ziemię
- Numa
- Martwa postać
- Wiek postaci: 16
- Ranga: Wyrzutek
- Krótki wygląd: Brązowooki chłopak, rasy białej. Posiada ciemnobrązowe włosy.
- Widoczny ekwipunek: -Hełm zakrywający twarz pozostawiający jedynie małą szczelinę na jego oczy.
-Czarny płaszcz z kapturem. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=79250#p79250
- Multikonta: Ni ma
Re: Wskakiwanie oraz wciąganie pod ziemię
Zaraz czyli jak to będzie np las Taki Numa będzie próbował zapaść się w ziemie to będzie musiał unikać korzeni ? *-*
Skała też może się okazać za twardą przeszkodą i kamieni tez trzeba będzie unikać... :C
Skała też może się okazać za twardą przeszkodą i kamieni tez trzeba będzie unikać... :C
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
[/center]
Nie odpowiadam przed żadną władzą.
Oraz mogę mówić i robić co mi się żywnie podoba.
Bez ponoszenia żadnych konsekwencji !
Nie posiadam siły, wpływów czy pieniędzy.
Mało, nie mam nawet pracy.
Jestem Bezdomnym !
- Słowa Numy -

Jestem Bezdomnym !
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-QdgoBYUHBU[/youtube]
- Akashi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Wędrowiec
- Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
- Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=3899
a chociaż można zobaczyć jakby to miało dokładniej wyglądać? Bo z tego co Ocir napisał, można domyślać się wszystkiego, tylko co jest bardziej prawidłowe, to trudniej.
0 x

-
- Support
Chwila, chwila, nie popadajmy w paranoję.
Z tematu paru technik, które można by załatwić od ręki zaraz zrobi się całkowity rework. W technice Dochū Eigyo no Jutsu nie ma słowa o omijaniu kamieni i korzeni, a jednak akcja działa się w lesie z ogromnymi, liściastymi drzewami, tak? Więc jakie omijanie albo uniki?
Techniki Iwagakure no jutsu nie rozpatrujemy w ogóle w kontekście zmian (choć technice przydałby się rework), więc nie wiem po co ją teraz wyciągać.
Pozostaje temat "techniki tunelu" (<Cilck!>), ale ta musi trafić do działu Braków i nie będziemy jej omawiać tutaj.
Nadal nie wiem o jakie ulepszone poruszanie się pod ziemią chodzi Ocirowi.
Jeśli potrzeba Wam widoku na zmiany w technikach, to chętnie wykorzystam Wasze propozycje i to opiszę, ale pewnie najszybciej pojutrze.
Z tematu paru technik, które można by załatwić od ręki zaraz zrobi się całkowity rework. W technice Dochū Eigyo no Jutsu nie ma słowa o omijaniu kamieni i korzeni, a jednak akcja działa się w lesie z ogromnymi, liściastymi drzewami, tak? Więc jakie omijanie albo uniki?
Techniki Iwagakure no jutsu nie rozpatrujemy w ogóle w kontekście zmian (choć technice przydałby się rework), więc nie wiem po co ją teraz wyciągać.
Pozostaje temat "techniki tunelu" (<Cilck!>), ale ta musi trafić do działu Braków i nie będziemy jej omawiać tutaj.
Nadal nie wiem o jakie ulepszone poruszanie się pod ziemią chodzi Ocirowi.
Jeśli potrzeba Wam widoku na zmiany w technikach, to chętnie wykorzystam Wasze propozycje i to opiszę, ale pewnie najszybciej pojutrze.
0 x
- Numa
- Martwa postać
- Widoczny ekwipunek: -Hełm zakrywający twarz pozostawiający jedynie małą szczelinę na jego oczy.
-Czarny płaszcz z kapturem. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=79250#p79250
Na moje dotonowcy po prostu radzili sobie z korzeniami, drewnem i kamieniami, jak z ziemią czy piaskiem. Nawet drobnymi ilościami błota. Bez żadnych problemów. Inaczej technika staje się taka że tak ujmę lipna. Bezużyteczna.
Też wątpię by technika obito to było Kamui z racji tego że Kamui naprawdę wpierdzielało chakrę z tego co przedstawiono w anime. Gdyby obito miał wciągać cały ten dystans drogi który pokonywał pod ziemią nie miało by to sensu. Też Kamui nie było aż tak błyskawiczne, nie widać było charakterystycznego zasysania, a na tym etapie anime było już ustalone i pokazywane wirowe zasysanie które występowało zawsze przy kamui. Zamiast tego w technice była explozja jakiejś chakry.
Też wątpię by technika obito to było Kamui z racji tego że Kamui naprawdę wpierdzielało chakrę z tego co przedstawiono w anime. Gdyby obito miał wciągać cały ten dystans drogi który pokonywał pod ziemią nie miało by to sensu. Też Kamui nie było aż tak błyskawiczne, nie widać było charakterystycznego zasysania, a na tym etapie anime było już ustalone i pokazywane wirowe zasysanie które występowało zawsze przy kamui. Zamiast tego w technice była explozja jakiejś chakry.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
[/center]
Jestem Bezdomnym !
- Słowa Numy -

Jestem Bezdomnym !
- Asaka
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 27
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Białowłosa, złotooka, niewysoka
- Widoczny ekwipunek: Kabury na broń na udach; duża torba na pośladkach; bransoletka na prawym nadgarstku; obrączka na palcu; wielki wachlarz na plecach
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=5564
- Aktualna postać: Airan
Halo halo? To nadal tutaj jest? xD
To co z tym tutaj, bo leży i leży, a sądziłam, że jest już coś ustalone (: Zdaje się, ze stanęło na tym, że ma być jedna technika do poruszania się pod ziemią (a szybkość najlepiej gdyby była zależna od rangi opanowanego Dotonu) oraz jedna do wciągania osób pod ziemię/wyciągania np. broni. Nie wiem na czym ostatecznie stanęło odnośnie namierzania wroga będąc pod ziemią.
To co z tym tutaj, bo leży i leży, a sądziłam, że jest już coś ustalone (: Zdaje się, ze stanęło na tym, że ma być jedna technika do poruszania się pod ziemią (a szybkość najlepiej gdyby była zależna od rangi opanowanego Dotonu) oraz jedna do wciągania osób pod ziemię/wyciągania np. broni. Nie wiem na czym ostatecznie stanęło odnośnie namierzania wroga będąc pod ziemią.
0 x
赤 · 水 · 晶

· · ·
seasons don't fear the reaper
nor do the wind, the sun or the rain

· · ·
seasons don't fear the reaper
nor do the wind, the sun or the rain
- Numa
- Martwa postać
@ Asaka, Tego nie był bym taki pewien, mi to się wydawało że są dwie wersje. Jedna zmniejszyć ilość technik. Druga za to w stylu a wywalimy wszystkie, zostawmy jedną miksowaną skalowaną od rangi Dotonu. Klasyczny problem tak źle tak nie dobrze.
Namierzanie fakt fajnie by było gdyby to miało znaczenie.
Namierzanie fakt fajnie by było gdyby to miało znaczenie.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
[/center]
Jestem Bezdomnym !
- Słowa Numy -

Jestem Bezdomnym !
- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Pojawią się najprawdopodobniej dwie techniki - jedna do samego poruszania, druga do wciągnięcia oponenta. Obecne jutsu różnią się tak niewiele, że ich dublowanie się nie ma sensu. Jeszcze się zastanowię i ewentualnie przedyskutuję nad kwestią prędkości - nie jestem pewny co do skalowania się jej względem rangi dotonu i raczej ustaliłbym ja jako jeden, konkretny ułamek (ewentualnie całość) szybkości twórcy.
Postaram się, żeby w przyszłym tygodniu temat został dociągnięty do końca.
Postaram się, żeby w przyszłym tygodniu temat został dociągnięty do końca.
0 x
- Hikari
- Martwa postać
- Wiek postaci: 26
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=1307&p=12435
Skoro o takich przypadkach wszelakich mowa, to technika dotonowa również powinna pozwalać poruszać się po drzewach. Zetsu przykładowo nie miał problemu, możemy uznać, że miał geny Hashiramy, ale używał techniki ziemnej do poruszania się tak szybko pomiędzy obszarem walki Sasuke i Itachiego, nie widzę powodu aby miał z tym związek mokuton, tym bardziej jak sam takich jutsu nie posiadał mimo wszystko. Nie pamiętam jakkolwiek aby posługiwał się drewnem.
Ogólnie ja zaproponowałbym w tym wypadku dwie techniki do poruszania się pod ziemią, ale z różnymi progami.
Pierwsza byłaby rangi C, a szybkość chowania oraz poruszania się postaci miałaby 1/2 naszej prawdziwej szybkości. Do tego miałoby to ograniczenia, że nie można przemieszczać się po budynkach, ani właśnie drzewach itd.
Drugie jutsu byłoby już bez takowych ograniczeń, na randze A, gdzie postać mogłaby wykorzystywać 100% swoich statystyk. Byłoby to związane z wyższymi kosztami, bardziej zaawansowane, ale też pozwalało na więcej.
W tym wypadku należałoby skasować jeszcze jedną technikę, która nie została tutaj wymieniona czyli: Doton: Iwagakure no Jutsu, bo byłaby niepotrzebna.
Ogólnie ja zaproponowałbym w tym wypadku dwie techniki do poruszania się pod ziemią, ale z różnymi progami.
Pierwsza byłaby rangi C, a szybkość chowania oraz poruszania się postaci miałaby 1/2 naszej prawdziwej szybkości. Do tego miałoby to ograniczenia, że nie można przemieszczać się po budynkach, ani właśnie drzewach itd.
Drugie jutsu byłoby już bez takowych ograniczeń, na randze A, gdzie postać mogłaby wykorzystywać 100% swoich statystyk. Byłoby to związane z wyższymi kosztami, bardziej zaawansowane, ale też pozwalało na więcej.
W tym wypadku należałoby skasować jeszcze jedną technikę, która nie została tutaj wymieniona czyli: Doton: Iwagakure no Jutsu, bo byłaby niepotrzebna.
0 x
Cause i'm the real fire.
- Numa
- Martwa postać
Podoba mi się najnowsza wersja Hikariego, tylko w nich zawrzeć jeszcze coś o wciąganiu i wyciąganiu innych.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
[/center]
Jestem Bezdomnym !
- Słowa Numy -

Jestem Bezdomnym !
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun
Akurat Iwagakure no jutsu nijak się ma do technik o których rozmawiacie tutaj. Mówicie o technikach kopania dziury, lepszych/gorszych. O ile nie jestem w stanie stwierdzić jak zetsu się poruszał, no ale on nie kopał dziury, zgaduję, że przez to, że miał komórki hashiramy i komunikował się siecią korzeni więc pewnie wnikał i przenikał, nie wiem.
Iwagakure no jutsu pozwala ci przeniknąć przez ziemię tak sobie, skałe, a nie jak te techniki do wchodzenia/wciągania tworzące tunele. Fuuka wykonująca technike iwa przenikała przez ziemię, tak samo jak zetsu wnikał[upraszczając] Z tym, że nie wiem czy dobrym rozwiązaniem jest włączanie techniki szpiegowskiej z takim buufem bo wtedy mamy technike A która daje nam poruszanie się z całą szybkością, nie robi dziury, śladu, również szybko się wyłaniasz... Nie za dobre to to?
Iwagakure no jutsu pozwala ci przeniknąć przez ziemię tak sobie, skałe, a nie jak te techniki do wchodzenia/wciągania tworzące tunele. Fuuka wykonująca technike iwa przenikała przez ziemię, tak samo jak zetsu wnikał[upraszczając] Z tym, że nie wiem czy dobrym rozwiązaniem jest włączanie techniki szpiegowskiej z takim buufem bo wtedy mamy technike A która daje nam poruszanie się z całą szybkością, nie robi dziury, śladu, również szybko się wyłaniasz... Nie za dobre to to?
0 x
- Numa
- Martwa postać
Ja bym wolał przelecieć nad pod osłoną nocy. Fakt brak dziury jest mocny. Ale czy za mocny to nie wiem.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
[/center]
Jestem Bezdomnym !
- Słowa Numy -

Jestem Bezdomnym !
-
- Support
Za mocny Numa, na pewno.
Poruszanie Zetsu to zupełnie inny temat niż poruszanie się pod ziemią dotonem. Nowa wersja doton no jutsu na pewno będzie w stanie przekopywać się przez jakieś korzenie czy skałki, więc nie róbmy z tego problemu.
Poruszanie Zetsu to zupełnie inny temat niż poruszanie się pod ziemią dotonem. Nowa wersja doton no jutsu na pewno będzie w stanie przekopywać się przez jakieś korzenie czy skałki, więc nie róbmy z tego problemu.
0 x
- Boyos
- Administrator
- Ranga: Starszy Kapral
- GG/Discord: Boyos#3562
- Multikonta: Ario
Nie ma tu już nic do dodania. Sprawa jest do zrobienia, więc przenoszę do wprowadzenia.
0 x

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość