Pieczętowanie
Re: Pieczętowanie
I tak fuuin jest mało ofensywne bez WT, a ludzi, którzy go rozwijają jest jeszcze mniej. Broń powinna pochodzić ze zwoju, nie z plakietki + aby to miało ręce i nogi możemy prosić o dopisek, że 125-130 wagi Fuuin może zostać użyte przy jednorazowym użyciu, potem plakietki tracą swoje umiejętności i trzeba odświeżyć pieczęć poza walką?
No i zastanawiałbym się, czy z taką pojemnością technika nie powinna trafić na B. To jest duży buff i bardzo widoczna różnica między 40, a 100+
No i zastanawiałbym się, czy z taką pojemnością technika nie powinna trafić na B. To jest duży buff i bardzo widoczna różnica między 40, a 100+
0 x
Dlaczego jest tu koszt odpieczętowania przedmiotu to ja nie wiem, zwłaszcza że w zwoju normalnie nie ma takiego koszta xd
Nie wiem po co przenosić to rangę wyżej, wydaje mi się że limit że jeden przedmiot odpieczętowywany to jego waga to maks 100 fuin jest okeej.
Nie wiem po co przenosić to rangę wyżej, wydaje mi się że limit że jeden przedmiot odpieczętowywany to jego waga to maks 100 fuin jest okeej.
0 x
Nie lepiej dać maksymalną objętość pojedynczego przedmiotu np. 40 fuuin a nie ograniczać sztucznie ilości tychże przedmiotów?
0 x
Objętość to nie jest waga fuuin. I bez różnicy czy przedmiot jest średni/wielki, tylko żeby ta waga była rozsądna, koło tej 100, a nie po 300.
0 x
Moja propozycja:
Co zostało zmienione względem oryginału? Przede wszystkim dokładniejszy opis, zwiększone rozmiary broni możliwych do przywołania. No i koszt zmniejszony, a także uzależniony od broni. Małe (shurikeny/kunai/senbon/itd) i duże (niektóre miecze/shurikeny duże). Wartość 40 jest tutaj nieprzypadkowa, bowiem tyle właśnie zajmują duże shurikeny (to znaczy Fuuma i zwykły duży), dodatkowo wartość jest na tyle mała by z plakietek nie wyjmowano włóczni, katan i innych potężnych broni. Ale na przykład takie kastety czy tonfy, bronie łańcuchowe czy pomniejsze sieczne są. Czyli takie, powiedzmy średnio niebezpieczne w zwarciu. O mniejszym zasięgu, żeby szermierze tego nie brali i katany nie pojawiały z tyłka.
I jak z tym?
Co zostało zmienione względem oryginału? Przede wszystkim dokładniejszy opis, zwiększone rozmiary broni możliwych do przywołania. No i koszt zmniejszony, a także uzależniony od broni. Małe (shurikeny/kunai/senbon/itd) i duże (niektóre miecze/shurikeny duże). Wartość 40 jest tutaj nieprzypadkowa, bowiem tyle właśnie zajmują duże shurikeny (to znaczy Fuuma i zwykły duży), dodatkowo wartość jest na tyle mała by z plakietek nie wyjmowano włóczni, katan i innych potężnych broni. Ale na przykład takie kastety czy tonfy, bronie łańcuchowe czy pomniejsze sieczne są. Czyli takie, powiedzmy średnio niebezpieczne w zwarciu. O mniejszym zasięgu, żeby szermierze tego nie brali i katany nie pojawiały z tyłka.
I jak z tym?
0 x
Jestem za Muraiem, chociaż może uwzględnijmy tutaj wielkie kwadratowe shurikeny. W końcu też broń miotana.
0 x
- Papyrus
- Administrator
- Ranga: Fabular
- GG/Discord: Enjintou1#8970
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans
Tylko po co, skoro już masz zwykłe duże i fuuma? Dodatkowo duże kwadratowe mają większą pojemność Fuin niż reszta. Tworzenie takiego jednego wyjątku tylko dlatego że to shuriken jest mimo wszystko dziwne.
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
- Yasuo
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Kosho
- Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
- Link do KP: viewtopic.php?p=55892#p55892
- GG/Discord: .iwaru
- Multikonta: Tenshi
Czy ranga Fuinjutsu będzie zwiększała pojemność tej plakietki tak jak w przypadku zwojów?
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -
Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
"Myśli"
Prowadzone Misje: -
Wzór Misji:
[/list][/fieldset]
[/quote][/code]
Exodia a koszt zrobienia plakietki uwzględniamy czy nie? I fuma shuriken rozłożony wychodzi czy nie? to ważne pytania 

0 x
Metalową plakietkę pewnie można kupić w sklepie lub wykuć w kuźni. Fuuma shuriken raczej będzie wychodził w takiej formie jakiej go zapieczętujesz.
0 x
- Papyrus
- Administrator
- Ranga: Fabular
- GG/Discord: Enjintou1#8970
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans
Weź mózgu użyj bęcwale Masaru jeden >_<. Ale uwaga o koszcie stworzenia słuszna akurat.
0 x
you best prepare for a hilariously bad time

Ale w sumie okejka, popieram pomysł musa, niech wchodzi.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości