Zmiany Inuzuka
- Aka
- Martwa postać
- Wiek postaci: 23
- Ranga: Szczur
- Krótki wygląd: Wysoki i drobny brunet o niebieskich oczach, zazwyczaj chodzący w stonowanych kolorach. Widoczna blizna po podcięciu gardła.
- Widoczny ekwipunek: Katana, torba.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 624#p80624
- GG/Discord: Aka#1339
Re: Zmiany Inuzuka
No tak. No i przez wielkość (8m) nie wszędzie się zmieścisz, by walczyć w tej formie, a sama przemiana też kosztuje.
0 x
- Mikoto
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 24
- Ranga: Wyrzutek A
- Krótki wygląd: - Niska i drobna
- Białe włosy
- Niebieskie oczy - Widoczny ekwipunek: - Wielki wachlarz na plecach
- Duża torba przy pasie - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=154878#p154878
- Multikonta: Rida
Dobra, wypowiem się, bo mam multika w tym klanie. Bardzo podoba mi się tabelka Hikara i jestem jak najbardziej za tym, żeby uzależnić statystyki psa, od statystyk Inuzuki, wykorzystując do tego ustalony procent. Rozwijanie psa za PH to jakieś nieporozumienie, tym bardziej, że można mieć ostatecznie trzy takie psiaki. To jest jakaś masakra, która kompletnie się nie opłaca. Ponad to, podobają mi się doprecyzowania Aki. Jestem jak najbardziej za zmianami.
0 x

|| Karta Postaci || Punkty Historii || Pieniądze ||
- Aka
- Martwa postać
- Krótki wygląd: Wysoki i drobny brunet o niebieskich oczach, zazwyczaj chodzący w stonowanych kolorach. Widoczna blizna po podcięciu gardła.
Myślę, że poprawki 1-7 raczej wejdą, więc pozwolę się skupić na części 8 - zmiana zasady przydzielania statystyk dla psa.
Przedstawiona przez Hikariego wersja jest chyba najlepszym pomysłem. Pozwoliłem sobie ją przedstawić w opisie na forko. Znerfiony został również buff procentowy do wybranej statystyki 25%>10%, czyli ponad dwukrotnie. Dzięki temu trochę zróżnicujemy poszczególne psiaki między sobą, a dodatkowo unikniemy potężnego early Inuzuka (bo statystyki zależne częściowo od gracza nie pozwolą na bycie carry'owanym przez psy), oraz chorego late (bo z 200 szybkości nie zrobi się nagle 250 - zmiana procentówki nie pozwoli na przeskoczenie całego progu). Zniknie też exploit z postaciami pośmiertnymi. Myślę, że to najlepsze możliwe wyjście.
Zmieniłem też nazwę zdolności specjalnej "średniego" psa z "Mobilność" na "Uniwersalność"
Opis na forum:
Przedstawiona przez Hikariego wersja jest chyba najlepszym pomysłem. Pozwoliłem sobie ją przedstawić w opisie na forko. Znerfiony został również buff procentowy do wybranej statystyki 25%>10%, czyli ponad dwukrotnie. Dzięki temu trochę zróżnicujemy poszczególne psiaki między sobą, a dodatkowo unikniemy potężnego early Inuzuka (bo statystyki zależne częściowo od gracza nie pozwolą na bycie carry'owanym przez psy), oraz chorego late (bo z 200 szybkości nie zrobi się nagle 250 - zmiana procentówki nie pozwoli na przeskoczenie całego progu). Zniknie też exploit z postaciami pośmiertnymi. Myślę, że to najlepsze możliwe wyjście.
Zmieniłem też nazwę zdolności specjalnej "średniego" psa z "Mobilność" na "Uniwersalność"
Opis na forum:
Rodzaje Ninkenów
- Nazwa rasy
- Esukimo
- Opis rasy Esukimo to rasa psów mało popularnych, nawet wśród klanu Inuzuka. Mają one kilka cech szczególnych. Są małe przez długi czas, szybkie i zwinne. Mimo tego, iż nie są specjalnie wytrzymałe czy silne w porównaniu do swoich towarzyszy, to nadrabiają to sprytem i zręcznością. Esukimo są typem wesołych psiaków, które lubią żartować sobie z innych. Są bardzo przywiązane do swoich właścicieli, jak wszystkie Ninkeny z tego klanu.
- Wzrost
- Ranga D - 25 cm
- Ranga C - 50 cm
- Ranga B - 75 cm
- Ranga A - 100 cm
- Ranga S - 125 cm
- Waga
- Ranga D - 10 kg
- Ranga C - 25 kg
- Ranga B - 40 kg
- Ranga A - 60 kg
- Ranga S - 75 kg
- Atrybuty Wzrost atrybutów za każdy poziom:
- Siła startowa: 15, co rangę: +5. Dodatkowo +60% siły właściciela.
- Wytrzymałość startowa: 15, co rangę +5. Dodatkowo +60% wytrzymałości właściciela.
- Szybkość startowa: 30, co rangę: +10. Dodatkowo +80% szybkości właściciela.
- Percepcja startowa: 30, co rangę: +10. Dodatkowo +80% percepcji właściciela.
- Konsekwencja startowa: 5, co rangę: +5
- Specjalna cecha Zwinność - jest to specjalna cecha genetyczna psów z tego gatunku. Każdy Esukimo posiada tą zdolność, która polega na dodatkowym wzroście szybkości lub percepcji. Jedna z tych cech jest zawsze 10% większa niż normalnie. Analogicznie, gdy Ninken posiada, np. 100 szybkości, ma wtedy 110 szybkości, etc.
- Nazwa rasy
- Urufu
- Opis rasy Urufu to rasa Ninkenów, która jest średnio popularna. Cechują się one przede wszystkim tym, że są bardziej silne i wytrzymałe niż inne psy. Dodatkowo ich wzrost i waga są również o wiele większe, dzięki czemu podróżowanie na nich nie sprawia problemu, nawet na średnich poziomach w Inushiru. Jeśli chodzi o charakter tych Ninkenów, to są one dosyć tajemnicze. Nawiązanie z nimi kontaktu jest wyjątkowo ciężkie, zatem nie każdemu chce się z nimi współpracować. Jednak jeśli Inuzuka da radę z tym zadaniem, zyska wiecznie oddanego kompana, który będzie pierwszy do oddania krwi za swojego właściciela. Przywiązanie Urufu jest bardzo charakterystyczne i niespotykane, nawet w klanie Inuzuka.
- Wzrost
- Ranga D - 35 cm
- Ranga C - 70 cm
- Ranga B - 105 cm
- Ranga A - 140 cm
- Ranga S - 170 cm
- Waga
- Ranga D - 22 kg
- Ranga C - 44 kg
- Ranga B - 66 kg
- Ranga A - 88 kg
- Ranga S - 110 kg
- Siła startowa: 30, co rangę: +10. Dodatkowo +80% siły właściciela.
- Wytrzymałość startowa: 30, co rangę +10. Dodatkowo +80% wytrzymałości właściciela.
- Szybkość startowa: 15, co rangę: +5. Dodatkowo +60% szybkości właściciela.
- Percepcja startowa: 15, co rangę: +5. Dodatkowo +60% percepcji właściciela.
- Specjalna cecha Hardość - jest to specjalna cecha genetyczna psów z tego gatunku. Każdy Urufu posiada tą zdolność, która polega na dodatkowym wzroście siły lub wytrzymałości. Jedna z tych cech jest zawsze 10% większa niż normalnie. Analogicznie, gdy Ninken posiada, np. 100 siły, ma wtedy 110 siły, etc.
- Nazwa rasy
- Hitsuji
- Opis rasy Hitsuji to najbardziej popularna rasa Ninkenów w klanie Inuzuka. Są one krzyżówką obu gatunków opisanych powyżej. Dzięki temu ich atrybuty fizyczne są zrównoważone, a i wzrost oraz waga są średnie. Również charakter zwierząt jest połączeniem obu powyższych. Hitsuji zaprzyjaźniają się łatwo z każdym, jednak prawdziwe emocje budują tylko z właścicielem i osobami, z którymi spędzają najwięcej czasu.
- Wzrost
- Ranga D - 30 cm
- Ranga C - 60 cm
- Ranga B - 90 cm
- Ranga A - 125 cm
- Ranga S - 145 cm
- Waga
- Ranga D - 15 kg
- Ranga C - 35 kg
- Ranga B - 55 kg
- Ranga A - 75 kg
- Ranga S - 90 kg
- Siła startowa: 20, co rangę: +7. Dodatkowo +70% siły właściciela.
- Wytrzymałość startowa: 20, co rangę +8. Dodatkowo +70% wytrzymałości właściciela.
- Szybkość startowa: 20, co rangę: +7. Dodatkowo +70% szybkości właściciela.
- Percepcja startowa: 20, co rangę: +8. Dodatkowo +70% percepcji właściciela.
- Specjalna cecha Uniwersalność - jest to specjalna cecha genetyczna psów z tego gatunku. Każdy Hitsuji posiada tą zdolność, która polega na dodatkowym wzroście dowolnego atrybutu. Jedna z tych cech jest zawsze 10% większa niż normalnie. Analogicznie, gdy Ninken posiada, np. 100 wytrzymałości, ma wtedy 110 wytrzymałości, etc.
0 x
-
- Support
Z góry powiem że nie czytałem pomysłu bo za dużo tego. Odniosę się chyba do najważniejszej kwestii czyli dajmy psom 80% tego co ma Shinobi.
Rozumiem, że ludzie myślą o eksplocie w postaci będę miał shinobi 500PH i Psa 2.5k PH i to jest złe, głupie i w ogóle OP, ale już aby mieć za te same koszta Shinobi 3k PH i Psa 2.5k PH to jest już jak najbardziej OK i nie ma w tym nic dziwnego, ba jest nawet OSŁABIENIEM tego klanu.
Jeśli jest problem z tym "eksploitem" gdzie masz postać, którą myślisz, że pójdziesz na misję Rangi A i pies ci ją zrobi a w rzeczywistości zginiesz sam od pierwszej lepszej techniki... ok można coś na to poradzić.
Zamiast wymyślać raków wystarczy dać ograniczenie - Nie możesz wydawać PH na psa jeśli ten ma więcej niż 80% PH Gracza.
Problem rozwiązany, nie zrobisz Psa z 2.5k PH mając sam 500PH.
Jak będę miał więcej czasu ustosunkuję się do reszty ale patrząc jak ten pomysł 80% na każdego psa ma "posłuch" musiałem napisać.
Rozumiem, że ludzie myślą o eksplocie w postaci będę miał shinobi 500PH i Psa 2.5k PH i to jest złe, głupie i w ogóle OP, ale już aby mieć za te same koszta Shinobi 3k PH i Psa 2.5k PH to jest już jak najbardziej OK i nie ma w tym nic dziwnego, ba jest nawet OSŁABIENIEM tego klanu.
Jeśli jest problem z tym "eksploitem" gdzie masz postać, którą myślisz, że pójdziesz na misję Rangi A i pies ci ją zrobi a w rzeczywistości zginiesz sam od pierwszej lepszej techniki... ok można coś na to poradzić.
Zamiast wymyślać raków wystarczy dać ograniczenie - Nie możesz wydawać PH na psa jeśli ten ma więcej niż 80% PH Gracza.
Problem rozwiązany, nie zrobisz Psa z 2.5k PH mając sam 500PH.
Jak będę miał więcej czasu ustosunkuję się do reszty ale patrząc jak ten pomysł 80% na każdego psa ma "posłuch" musiałem napisać.
0 x
- Aka
- Martwa postać
Sorry Yami, ale rakowe to jest pakowanie PH w 4 postacie
I trzeba mieć klapki na oczach, żeby tego nie widzieć. Poza tym to nie jest to 80% PH, tylko odpowiednio 80%/80%/60%/60% statystyk gracza...
I nie, wypowiadali się ludzie, którzy uważają, że nie tylko exploit jest słaby, ale samo marnowanie PH w psy. I powtórzę kolejny raz. Pies =/= shinobi.
Tutaj przykładowy build - najbardziej tryhardowski jaki można zrobić na 3k, czyli forsowanie szybkości i siły, wszystko to wzmocnione Tai i jakąś żywiołówką na dystans/obronę. I jak widać, pies ma tutaj ponad 1000 PH mniej - dodaj do tego wszystkie minusy psa - brak możliwości wyjścia z gen, brak obrony, ograniczone ataki.

I nie, wypowiadali się ludzie, którzy uważają, że nie tylko exploit jest słaby, ale samo marnowanie PH w psy. I powtórzę kolejny raz. Pies =/= shinobi.
Tutaj przykładowy build - najbardziej tryhardowski jaki można zrobić na 3k, czyli forsowanie szybkości i siły, wszystko to wzmocnione Tai i jakąś żywiołówką na dystans/obronę. I jak widać, pies ma tutaj ponad 1000 PH mniej - dodaj do tego wszystkie minusy psa - brak możliwości wyjścia z gen, brak obrony, ograniczone ataki.
0 x
- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Zmiany nad klanem są w toku. Wziąłem pod uwagę wspomniane tu uwagi i prawdopodobnie siła psów będzie zależeć zarówno od możliwości samego Inuzuki jak i od poziomu jego dziedziny klanowej, a problem nieopłacalnego inwestowania swoich PH w psy zniknie.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości