Pasożyt
- Tsuyoshi
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 16
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: Blond włosy, złote oczy; czarne bufiaste spodnie, czarna koszulina, wszystko związane czarnym pasem na wysokości bioder, czarne trzewiki z miękką podeszwą.
- Widoczny ekwipunek: •Kabura na prawym udzie,
•Duża torba nad lędźwiami,
•Miecz obosieczny pod dużą torbą,
•Rękawiczki z blaszkami na dłoniach,
•Manierka obok torby,
•Odznaka ninja przyczepiona do koszuli. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=8591
- GG/Discord: cichuteńko#0324
- Multikonta: -
- Ame
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 23
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: jak na av
- Widoczny ekwipunek: *Zanbato na plecach
*Miecz obosieczny przy pasie
*Torba na zadzie - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 902#p70902
Re: Pasożyt
W tym temacie poruszyłbym jeszcze jedno, wydaje mi się dość ważne zagadnienie - EKSPERYMENTY Z KG. Czy mechanika forumka zezwala na robienie takich akcji jak ręka Danzou? Ten przypadek rozpatrzyłbym jako KG Senju + Uchiha i ich połączenie jako eksperyment (wszystkie sloty zajęte). Pamiętam, ze w pierwotnej dyskusji, gdy pojawił się temat eksperymentów, roztrząsaliśmy taki przypadek i podawaliśmy Danzou obok Hanzo jako przykład, ale jednak jest to skomplikowana kwestia. Czy coś na tej zasadzie przechodzi czy nie bałdzo? Warto by to sprecyzować skoro chcemy jasne kryteria.
0 x
Przez miesiące, patrzył na pełny lili wodnej staw i stawał się świadom, że nie może być to zwykły rekin morski. Element, który zmienił jego charakter to wlasnie wybor bestii. Kiedy wrócił był nieco inny. Nie posiadał jeszcze paktu, jednak już do czegoś się zobowiązał, reprezentowania cechy tego zwierzęcia swoim nastawieniem. - Hakai o Ame.

- Seinaru
- Martwa postać
- Wiek postaci: 29
- Ranga: Samuraj
- Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
- Widoczny ekwipunek: Nagrobek
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=3828
To musimy sobie zadać pytanie, czy chcielibyśmy mieć na forum kogoś z takim eksperymentem jak Danzo czyli z powkładanymi w rękę Sharinganami i Izanagi 9 razy pod rząd kappa.
Ja gdy mówię o eksperymencie w stylu Danzo mam na myśli wyhodowanie sobie ręki z genów Senju tak żeby w pełni odzyskać utraconą kończynę. Ewentualnie w ramach tego samego eksperymentu może sobie odrastać jak będzie ponownie odcięta itp. itd. W opisie można zawrzeć że wykorzystało się do tego geny senju bla bla bla, ale nie będzie to miało żadnych klanowych zdolności.
A jeśli chodzi tak w ogólności o łączenie kkg w ramach eksperymentu żeby sobie robić na przykład wybuchowy piach albo kryształowe kości no to wiadomo że nie.
Ja gdy mówię o eksperymencie w stylu Danzo mam na myśli wyhodowanie sobie ręki z genów Senju tak żeby w pełni odzyskać utraconą kończynę. Ewentualnie w ramach tego samego eksperymentu może sobie odrastać jak będzie ponownie odcięta itp. itd. W opisie można zawrzeć że wykorzystało się do tego geny senju bla bla bla, ale nie będzie to miało żadnych klanowych zdolności.
A jeśli chodzi tak w ogólności o łączenie kkg w ramach eksperymentu żeby sobie robić na przykład wybuchowy piach albo kryształowe kości no to wiadomo że nie.

0 x
Jeśli czytasz ten podpis to znaczy, że jestem już martwy...
- Harisham
- Martwa postać
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=130785#p130785
- Multikonta: Harikido, Prosiaczek
Seinar rzucił super pomysłem. Jest jednak pewien problem. Kuźnia (bo tam miałyby być robione eksperymenty) nie jest dostępna dla nowych graczy i nie jest tak bez powodu. Pomysł Seinara świetnie się spisuje przy postaciach pośmiertnych. Zaczynamy z eksperymentem, który jest takim uboższym kg, ale łatwo możemy dorobić się kolejnego eksperymentu i osiągnąć naprawdę ciekawy build. Nowy gracz ma jednak narzucony eksperyment, który opisał Seinar i w gruncie rzeczy dla nowego gracza nie różni się to specjalnie od innych kg. No poza tym, że inne kg są łatwiejsze do ogarnięcia i wrzucają nas w sztywniejsze ramy, w czym często łatwiej się odnaleźć. Uatrakcyjnia więc to Pasożyta, ale imo nie na tyle, aby grano tym częściej, niż np Shabondamą. Zawsze to jednak krok w dobrą stronę.
Skupienie się na eksperymentach ma jednak sens, tylko trzeba porządnie przysiąść i opisać tę mechanikę, aby było wiadomo po co to jest. Obecnie bowiem mnóstwo graczy pewnie nie ma pojęcia jak tego używać, a więc UN omijają z daleka.
Odnośnie łączenia eksperymentów z KG, to ja jestem na tak. Ktoś chce mieć dodatkowe sharingany w ręce? Spoko, ale każdy sharingan, to jeden eksperyment, a slotów ma się 3. W ten sposób nie będzie to chyba zbyt mocno op. Pomysł z odrastaniem rąk dzięki genom Senju jest fajny, ale szczerzę wątpię, aby ktoś go wykorzystał, skoro można mieć protezę Ayatsuri i jakiś ciekawszy eksperyment. No a łączenie różnych KG, to oczywisty rak. Jak ktoś po przeszczepach sobie ogarnie dwa różne KG, to może w wt coś próbować przepchnąć, ale pewnie z marnym skutkiem. Odgórnie w eksperymentach bym tego nie uwzględniał.
Skupienie się na eksperymentach ma jednak sens, tylko trzeba porządnie przysiąść i opisać tę mechanikę, aby było wiadomo po co to jest. Obecnie bowiem mnóstwo graczy pewnie nie ma pojęcia jak tego używać, a więc UN omijają z daleka.
Odnośnie łączenia eksperymentów z KG, to ja jestem na tak. Ktoś chce mieć dodatkowe sharingany w ręce? Spoko, ale każdy sharingan, to jeden eksperyment, a slotów ma się 3. W ten sposób nie będzie to chyba zbyt mocno op. Pomysł z odrastaniem rąk dzięki genom Senju jest fajny, ale szczerzę wątpię, aby ktoś go wykorzystał, skoro można mieć protezę Ayatsuri i jakiś ciekawszy eksperyment. No a łączenie różnych KG, to oczywisty rak. Jak ktoś po przeszczepach sobie ogarnie dwa różne KG, to może w wt coś próbować przepchnąć, ale pewnie z marnym skutkiem. Odgórnie w eksperymentach bym tego nie uwzględniał.
0 x
5 linijek i do przodu. To moje nindo. Dobre, nie?
W związku z licznymi problemami:
Mianownik: Harisham
Dopełniacz: Harishama
Celownik: Harishamowi
Biernik: Harishama
Narzędnik: Harishamem
Miejscownik: o Harishamie
Wołacz: Harishamie
W związku z licznymi problemami:
Mianownik: Harisham
Dopełniacz: Harishama
Celownik: Harishamowi
Biernik: Harishama
Narzędnik: Harishamem
Miejscownik: o Harishamie
Wołacz: Harishamie
- Jun
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 22
- Ranga: Kenshi | Akoraito
- Krótki wygląd: Kapelusz
- Widoczny ekwipunek: Zbroja
Duża torba
Miecz i śpiwór
Manierka - Link do KP: viewtopic.php?p=143621#p143621
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Maname | Kabuki
- Aktualna postać: Kayo
Kuźnia jest dostępna dla nowych graczy od samego startu. To na WT trzeba poczekać miesiąc.
0 x
- Seinaru
- Martwa postać
- Wiek postaci: 29
- Ranga: Samuraj
- Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
- Widoczny ekwipunek: Nagrobek
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=3828
Kuźnia jest dostępna dla nowych graczy (jw.), a Pasożyt może ale nie musi rozpocząć gry z eksperymentem, więc nie ma niczego narzuconego. Może go sobie zdobyć po miesiącu gry na przykład, powiedziałbym że na ten D dać jakieś śmieszne wymagania i tyle.
Eksperyment tym różni się od KKG, że korzystanie z niego nie kosztuje chakry. Nie porównywałbym tego z KKG pod względem ilości technik i mocy bojowej. Wiadomo, nigdy nie osiągniemy przy pomocy eksperymentu siły rażenia sabaku robiącego piaskowe tsunami, ale nigdy o to w eksperymentach nie chodziło. To ma być atrakcyjna pasywka, czasem dająca jakiś boost do statu (utwardzona skóra na przykład) albo dodatkowe utility (osławione rurki w dłoniach do wykonywania technik fuutonu o które pyta coraz więcej ludzi).
Eksperyment nigdy nie miał być zamiennikiem czy równowartością KKG, tak jak nie są nimi pozostałe UW.
Eksperyment tym różni się od KKG, że korzystanie z niego nie kosztuje chakry. Nie porównywałbym tego z KKG pod względem ilości technik i mocy bojowej. Wiadomo, nigdy nie osiągniemy przy pomocy eksperymentu siły rażenia sabaku robiącego piaskowe tsunami, ale nigdy o to w eksperymentach nie chodziło. To ma być atrakcyjna pasywka, czasem dająca jakiś boost do statu (utwardzona skóra na przykład) albo dodatkowe utility (osławione rurki w dłoniach do wykonywania technik fuutonu o które pyta coraz więcej ludzi).
Eksperyment nigdy nie miał być zamiennikiem czy równowartością KKG, tak jak nie są nimi pozostałe UW.
0 x
Jeśli czytasz ten podpis to znaczy, że jestem już martwy...
-
- Postać porzucona
- Ranga: Ronin
- Krótki wygląd: Murzyn z afro
- Widoczny ekwipunek: Tachi przy lewym boku
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=8743
Jak najbardziej mi pasi wersja Seinara
Jeśli chodzi o ilości przeszczepów i eksperymentów sugerowałbym dla tej UW dać 2 sloty na eksperyment i 1 slot na przeszczep.
A co do kwestii eksperymentu typu ręka Danzo, to śmiem wątpić że ktoś specjalnie by marnował slot na eksperyment, czy w ogóle brał to UW, po to żeby biegać przez długi długi czas z pustą ręką ze slotami na Sharingany. Ale no żeby było ograniczenie to 3 sloty w takim wypadku brzmiałyby okej.

Jeśli chodzi o ilości przeszczepów i eksperymentów sugerowałbym dla tej UW dać 2 sloty na eksperyment i 1 slot na przeszczep.
A co do kwestii eksperymentu typu ręka Danzo, to śmiem wątpić że ktoś specjalnie by marnował slot na eksperyment, czy w ogóle brał to UW, po to żeby biegać przez długi długi czas z pustą ręką ze slotami na Sharingany. Ale no żeby było ograniczenie to 3 sloty w takim wypadku brzmiałyby okej.
0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
Tak patrząc to w teorii dzięki Pasożytowi administracja mogłaby "wprowadzać" w ten sposób też niektóre nowe klany. Wybrać jakiegoś gracza [albo nawet sama administracja] zaczęłaby grę pasożytem z eksperymentem który pozwoli na X i Y a po ewentualnej "śmierci" tego gracza okaże się że jest więcej "osób" o takich możliwościach lecz naturalnie bez potrzeby posiadania pasożyta. Ciekawy pomysł na takie ala fabularne wprowadzenie nowego klanu. Tak jak to było w przypadku malarzy, że po evencie pojawił się owy klan.
0 x
-
- Postać porzucona
No i oczywiście pojawia się też kwestia tego na ile maksymalnie sobie można pozwolić przy tworzeniu eksperymentu i jak szeroki jest zakres tego wszystkiego.
Trzeba także ustalić czy na podstawie eksperymentu można także robić WT.
Po wprowadzeniu takich zmian rozważyłbym także kwestie ustalenia limitu pasożytów, np do 7, tak jak mają klanowicze i samurajowie.
Trzeba także ustalić czy na podstawie eksperymentu można także robić WT.
Po wprowadzeniu takich zmian rozważyłbym także kwestie ustalenia limitu pasożytów, np do 7, tak jak mają klanowicze i samurajowie.
0 x
- Tamaki Hyūga
- Martwa postać
- Wiek postaci: 19
- Ranga: Wyrzutek C
- Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
- Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=5229
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Toshiki Oden
No to w przypadku jakby weszły zmiany zaproponowane przez Seinara to by zależało w zupełności od rangi Eksperymentu no i też tego jak uda Ci się to ogarnąć w Kuźni
Myślę że jak najbardziej chociaż zależałoby to od tego jaki właściwie jest ten Eksperyment, wiadomo że niektóre modyfikacje by się nadawały na tworzenie WT bardziej niż inne.
Dlaczego tak uważasz? Akurat w przypadku Pasożyta gracze mieliby najprawdopodobniej na tyle zróżnicowane buildy i Eksperymenty że nie ma najmniejszej potrzeby żeby dawać tego typu ograniczenia
Myślę że jak najbardziej chociaż zależałoby to od tego jaki właściwie jest ten Eksperyment, wiadomo że niektóre modyfikacje by się nadawały na tworzenie WT bardziej niż inne.
Dlaczego tak uważasz? Akurat w przypadku Pasożyta gracze mieliby najprawdopodobniej na tyle zróżnicowane buildy i Eksperymenty że nie ma najmniejszej potrzeby żeby dawać tego typu ograniczenia
0 x
- Tsukune
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
tak w sumie skoro UW jak sama nazwa wskazuje mamy od "urodzenia" to teoretycznie można to podpiąć pod coś ala klan/szczep...więc teoretycznie Pasożyt powinien być w stanie "przyjąć" UW innego gracza jako zwykły przeszczep. W końcu KG zazwyczaj to więzy krwi. Czyli jest to "wpisane" w postać podobnie z resztą jak UW...tak wiem pokrętne to bo nie powinno się porównywać UW i KG ale dla pasożyta taki problem raczej nie powinien istnieć przynajmniej tak zakładam.
Warto uściślić czy pasożyt potrafiłby przyswoić sobie UW. W końcu jak wspomniałem teoretycznie mamy to od urodzenia podobnie jak umiejętność łączenia żywiołów będąc klanowiczem.
Warto uściślić czy pasożyt potrafiłby przyswoić sobie UW. W końcu jak wspomniałem teoretycznie mamy to od urodzenia podobnie jak umiejętność łączenia żywiołów będąc klanowiczem.
0 x
-
- Postać porzucona
Ale o co chodzi, pasożyt jest przecież UW samą w sobie, więc co tutaj jest jeszcze do "przyswajania", poza eksperymentem/przeszczepem? Nie czaje skąd i co to za pomysł. Sugerujesz, żeby dać Pasożytowi możliwość przeszczepienia Umiejętności Wrodzonych? xDD Chyba niezbyt o to się rozchodzi.
Może nie przesadzajmy i pozostańmy już przy wersji Seinara?
Mówie, że bym to jedynie rozważył, Pasożyt w takim wydaniu podchodzi już mocno pod a'la Kekkei Genkai, więc też żeby się ich za dużo nie porobiło. To taka sugestia tylko.
Może nie przesadzajmy i pozostańmy już przy wersji Seinara?
Mówie, że bym to jedynie rozważył, Pasożyt w takim wydaniu podchodzi już mocno pod a'la Kekkei Genkai, więc też żeby się ich za dużo nie porobiło. To taka sugestia tylko.
0 x
- Tamaki Hyūga
- Martwa postać
- Wiek postaci: 19
- Ranga: Wyrzutek C
- Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
- Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=5229
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Toshiki Oden
Wydaje mi się że to już przesada, biorąc pod uwagę sporą część UW. Farciarz, Słabe Zdrowie, Żelazne Ciało... To nie miałoby po prostu sensu, zwłaszcza ze względu na to że wtedy najnormalniej w świecie nie opłacałoby się brać żadnego innego UW niż Pasożyta...
Ale czy w takim razie jakby miało to działać i Pasożyt sobie "przyjmie" UW Pasożyt to będzie miał wtedy 3 nowe sloty na Eksperymenty/Przeszczepy? 

0 x
- Tsukune
Wiem, że pasożyt to UW. Jednak ja zawsze widziałem UW jako coś w rodzaju KG. "Rodzimy" się z np: Farciarzem. Będąc w klanie "rodzimy" się z umiejętnością łączenia żywiołów aby powstał nasz KG.
Może po prostu ja jestem taki porąbany, iż wykorzystałbym UW Pasożyta do przeszczepienia sobie kilku UW...No ale jak mówię. To po prostu kolejne z mojego czarnowidztwa? wyszukiwania luk? w sumie mniejsza jak to nazwać.
Edit: Teoretycznie jakby się przeszczepiło pasożyta to miałoby się wtedy 4 sloty. 1 marnujemy na pasożyta. Z nowego pasożyta 1 idzie na zmarnowane "miejsce" i zostają wtedy 2 dodatkowe xD
Może po prostu ja jestem taki porąbany, iż wykorzystałbym UW Pasożyta do przeszczepienia sobie kilku UW...No ale jak mówię. To po prostu kolejne z mojego czarnowidztwa? wyszukiwania luk? w sumie mniejsza jak to nazwać.
Edit: Teoretycznie jakby się przeszczepiło pasożyta to miałoby się wtedy 4 sloty. 1 marnujemy na pasożyta. Z nowego pasożyta 1 idzie na zmarnowane "miejsce" i zostają wtedy 2 dodatkowe xD
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości