Czy mnie tu znają?
-
- Support
- Nikusui
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 29
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
- Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=283
- Multikonta: Sayuri
Re: Czy mnie tu znają?
Hm, teraz jest trójka adminów, więc chyba wystarczy. Ewentualnie, skoro są to działania fabularne, to moda fabularnego dorzucić.
0 x

"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
- Papyrus
- Administrator
- Ranga: Fabular
- GG/Discord: Enjintou1#8970
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans
Sam nie chciałbym decydować o takich sprawach. Chodzi o to, że modowie fabularni okej, ale w konsultacji z adminem, aby wszystko było spójne, a nie mod sobie, admin sobie. :3
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Myślę myślę i nie wiem jak wprowadzić ten temat kappa na to wychodzi, że połowa działań fabularnych znajdzie się w temacie podanym przeze mnie i będzie tam iście szatański spam.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
- Nikusui
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 29
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
- Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=283
- Multikonta: Sayuri
Czy ja wiem... misje rangi D raczej nie będą tu wchodzić w grę. Trzeba będzie po prostu ustalić jakieś granice... że się zgłasza misję od rangi B w górę, a działania fabularne też nieczęsto dzieją się takie, które będą miały mocny wpływ na fabułę, więc wydaje mi się, że aż takiego spamu tam nie będzie. 

0 x

"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
- Papyrus
- Administrator
Ja jestem dalej za wprowadzeniem w KP osobnej rubryczki związanej ze sławą danej postaci, która widoczna byłaby dla wszystkich użytkowników. Stworzyłoby się odpowiedni temat osobny, w którym gracze zgłaszaliby własne misje/wyprawy/etc. które BYŁY POD OKIEM MG. Podają też jaki ich zdaniem wpływ to ma na rozpoznawalność postaci, a Administrator Fabularny i Moderator Fabularny akceptują/odrzucają. Akceptując również podają jak dokładnie brzmi opis podając kto kojarzy daną postać, gdzie jest kojarzona i za co. Przykład: Niektórzy z mieszkańców Shinrin kojarzą młodzieńca zwanego Shigeru po tym, jak obronił wioskę przed napadem bandytów. I taką rzecz dopisuje sobie gracz w sławie postaci, a MG robiąc misję czy coś innego miałby przejrzysty wgląd w dokonania postaci z odnośnikami do misji itd. Ewentualnie zrobić osobny dział (gorszy pomysł) ze sławą na wzór rozliczeń PH/Bank.
Można też byłoby wrzucać kilka akcji, że ktoś np. miał kilka misji w osadzie Yusetsu gdzie zdarzało mu się na ulicy walczyć lub coś innego robić co zwracało uwagę. W tym wypadku gracz wrzucałby kilka tematów i dopisywał, że postać jest zwyczajnie rozpoznawalna. "Yoichi jest znany z wyglądu w Osadzie Yusetsu, gdyż kilkukrotnie zdarzyło mu się walczyć w centrum osady". Czy coś w tym stylu. To tylko pomysł, który można doszlifować, ale moim zdaniem daje on fajne smaczki fabularne. Jako MG chętnie korzystałbym z informacji, że ktośtam może zostać skojarzony albo nawet powołać się na swoją sławę, by przekonać jakiegoś NPC.
W skrócie - jestem za waszym pomysłem z niewielkimi zmianami + zostawieniem tematu relacji między prowincjami takim jakim jest, a założeniem nowego tylko do celów sławy postaci. Co o tym myślicie?
Można też byłoby wrzucać kilka akcji, że ktoś np. miał kilka misji w osadzie Yusetsu gdzie zdarzało mu się na ulicy walczyć lub coś innego robić co zwracało uwagę. W tym wypadku gracz wrzucałby kilka tematów i dopisywał, że postać jest zwyczajnie rozpoznawalna. "Yoichi jest znany z wyglądu w Osadzie Yusetsu, gdyż kilkukrotnie zdarzyło mu się walczyć w centrum osady". Czy coś w tym stylu. To tylko pomysł, który można doszlifować, ale moim zdaniem daje on fajne smaczki fabularne. Jako MG chętnie korzystałbym z informacji, że ktośtam może zostać skojarzony albo nawet powołać się na swoją sławę, by przekonać jakiegoś NPC.
W skrócie - jestem za waszym pomysłem z niewielkimi zmianami + zostawieniem tematu relacji między prowincjami takim jakim jest, a założeniem nowego tylko do celów sławy postaci. Co o tym myślicie?
0 x
Hmm, stawiacie więc na rozwój sławy w konkretnych lokalizacjach, a nie na budowaniu sławy poprzez zbieraniu punktów na podstawie których okreslalibyśmy sławę jednostki we wszystkich krajach (nota bene dużo łatwiejsze rozwiązanie).
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Można by więc zrobić tak, że na początku dany gracz stał się znany w np. Ryuzaku bo rozwalił organizację przestępczą (albo odwrotnie, wyrżnął oddział strażników i zwiał), a potem sława ta niosłaby się dalej, o ile postać robiłaby podobne rzeczy dłużej. O to Ci chodzi, Shigeru (słabo ogarniam w tej chwili)?
0 x
Po częsci. Ogólnie dużo wątków zostało poruszonych i stąd to zamieszanie.
Chciałbym to jakoś ujednolicić, a zaraz uczynić temat przejrzystym, łatwym do kontroli. Oczywiście można zrobić tak jak to zostało zaproponowane i założyć odpowiednie wątki w karcie postaci i tam prowadzić takie rzeczy - według mnie nie do końca jednak to będzie estetyczne (zaśmieci to moim zdaniem kartę i nie będzie w jednym miejscu wszystkiego). A może spróbować założyć taki globalny temat, wymienić w nim wszystkie regiony i tam po prostu dopisywać jaki gracz z czego zasłynął w danej prowincji?
Czy może postawimy na jakiś system zdobywania punktów, i ustalimy przedziały, że np. "od 20-40 sławy użytkownik znany jest w macierzystej prowincji i w sąsiednich (już słabiej), a wśród pospółstwa cieszy się... "
Chciałbym to jakoś ujednolicić, a zaraz uczynić temat przejrzystym, łatwym do kontroli. Oczywiście można zrobić tak jak to zostało zaproponowane i założyć odpowiednie wątki w karcie postaci i tam prowadzić takie rzeczy - według mnie nie do końca jednak to będzie estetyczne (zaśmieci to moim zdaniem kartę i nie będzie w jednym miejscu wszystkiego). A może spróbować założyć taki globalny temat, wymienić w nim wszystkie regiony i tam po prostu dopisywać jaki gracz z czego zasłynął w danej prowincji?
Czy może postawimy na jakiś system zdobywania punktów, i ustalimy przedziały, że np. "od 20-40 sławy użytkownik znany jest w macierzystej prowincji i w sąsiednich (już słabiej), a wśród pospółstwa cieszy się... "
0 x
- Papyrus
- Administrator
+1 Defru z tym pomysłem na globalny temat, w którym będą wszystkie prowincje i w nich dokładnie jaki gracz jest w jakiej znany, z czego, w jakich obszarach itd.
Co do pomysłu z punktami - to wygląda na statystykę. Zmusiłoby to adminów i mnie do oceniania ile punktów za daną akcję może ktoś dostać i zbieranie tych punktów jak PH. Moim zdaniem nieco sztywne, mało klimatyczne. Tak to można uściślić za co gracz jest znany, zbudować własnej postaci rzeczywiście ciekawą historię. Można mieć kontrowersyjną sławę czyniąc różnie dobro i zło, a to w punktach już ciężej określić, dlatego byłbym za tym pomysłem co podałem + globalny temat z prowincjami gdzie dopisywałoby się kto jest znany gdzie z czego itd.
@Down: Yeah, napisałem, że jestem za WASZYM pomysłem. Bo na ten pomysł złożył się jeszcze Shig i Ichirou.
Co do pomysłu z punktami - to wygląda na statystykę. Zmusiłoby to adminów i mnie do oceniania ile punktów za daną akcję może ktoś dostać i zbieranie tych punktów jak PH. Moim zdaniem nieco sztywne, mało klimatyczne. Tak to można uściślić za co gracz jest znany, zbudować własnej postaci rzeczywiście ciekawą historię. Można mieć kontrowersyjną sławę czyniąc różnie dobro i zło, a to w punktach już ciężej określić, dlatego byłbym za tym pomysłem co podałem + globalny temat z prowincjami gdzie dopisywałoby się kto jest znany gdzie z czego itd.
@Down: Yeah, napisałem, że jestem za WASZYM pomysłem. Bo na ten pomysł złożył się jeszcze Shig i Ichirou.
0 x
Ray napisałeś wcześniej dokładnie to samo co ja z rubryką w kp. Więc jestem za tym, aby mieć taki temat gdzie zgłasza się takie rzeczy, potem dopisuje się w kp, można to zrobić również w spoilerze te dopiski, to nie problem i wtedy nie niszczy za bardzo estetyczności kp.
Globalny taki temat jeżeli chcecie nie ma problemu.
Globalny taki temat jeżeli chcecie nie ma problemu.
0 x
- Ero Sennin
- Support
- Multikonta: Minoru
Za globalnym, opisowym tematem z podziałem na prowincje. I jak ktoś chce, to wpisze sobie w KP, gdzie i za co jest znany.
0 x
Dobrze, postaram się dziś zarzucić propozycję, poszukam do tego odpowiedniego obrazka 

0 x
Dobra, temat przygotowany i gotowy do wrzucenia do działu Misji. Są jakieś uwagi czy odpowiada wszystkim stronom?
0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
A może umieściłoby się poza misjami od C dodatkowo Eventy? I wtedy to administracja by dodawała bo w końcu czasem event jest wyższy rangą niż C...ale to tylko moje zdanie.
Pomysł jak i "aktualny wzór" jest dobry xD
Pomysł jak i "aktualny wzór" jest dobry xD
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości