Pigułki żywnościowe
Re: Pigułki żywnościowe
Na NIE dla pomysłu Yoshidy. I czesciowo nie dla pomysłu Defa. Sądzę że nie powinniśmy zmieniac tej piguly tylko dodać jako nową. By byla ta od statsow i ta od czakry.
0 x
A czy nie napisałem tego już na pierwszej stronie gdzie poparli mnie pozostali?
#retoryczne
#retoryczne
0 x
Obecne pigułki nie mają racji bytu. To znaczy, sama wiki wskazuje na to, że przywracały one chakrę i odżywiały organizm przywracając siły witalne i zdolności bojowe.
Z kolei te co mamy teraz - bostują organizm nie rozumiem na jakiej podstawie.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Tak jak mówi Defr
Ale! Podtrzymuje wersję o turowym działaniu i późniejszym osłabieniu. Tutaj rzadko kiedy ktoś walczy częściej niż raz na tydzień, zatem taką pigułkę można by było zażywać co każdą misję/walkę praktycznie, bez konsekwencji.
W mojej wersji trzeba byłoby się zastanowić. Owszem, mogę teraz wziąć dopak, ale muszę szybko skończyć walkę, bo będę na trudnej pozycji, a obecnie to by było, pospamię technikami, wezmę pigułkę i pospamię znowu.
Ale! Podtrzymuje wersję o turowym działaniu i późniejszym osłabieniu. Tutaj rzadko kiedy ktoś walczy częściej niż raz na tydzień, zatem taką pigułkę można by było zażywać co każdą misję/walkę praktycznie, bez konsekwencji.
W mojej wersji trzeba byłoby się zastanowić. Owszem, mogę teraz wziąć dopak, ale muszę szybko skończyć walkę, bo będę na trudnej pozycji, a obecnie to by było, pospamię technikami, wezmę pigułkę i pospamię znowu.
0 x
Hmm to może zamiast na 5 tur, dać w opisie uwagę, że można na walkę zażyć tylko jedną tabletkę. W opisie właściwie potocznie o tym wspomniałem. Zażycie drugiej tabletki właściwie zwala użytkownika z nóg...
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Jeśli tak się podoba większości zrozumiem, ale dla mnie takie jednostronne bonusy są dziwne. W każdym czymś jest jakaś przeciwwaga, na tym polega balans według mnie. Katon < Suiton etc. rozumiecie na pewno
Za 500 Ryo masz 40%, czy ileś tam chakry, bez żadnego penalty. Ot, wystarczy że użyjesz raz. I będzie tak, że nikt nie pomyśli aby nie brać, bo alternatywą będzie -40% chakry w porównaniu do przeciwnika. Jeśli to po prostu można użyć raz bez konsekwencji żadnej poza tym, że będzie źle jak weźmiesz drugą, to można od razu walkę zaczynać mając 140% <ironia>
Wiadomo, że w mandze działała inaczej, była silniejsza i nie było efektów ubocznych bodajże, ale balansujemy frm. Przykład osłabianie klanów, aby nie były potężne jak w mandze w 100%

Za 500 Ryo masz 40%, czy ileś tam chakry, bez żadnego penalty. Ot, wystarczy że użyjesz raz. I będzie tak, że nikt nie pomyśli aby nie brać, bo alternatywą będzie -40% chakry w porównaniu do przeciwnika. Jeśli to po prostu można użyć raz bez konsekwencji żadnej poza tym, że będzie źle jak weźmiesz drugą, to można od razu walkę zaczynać mając 140% <ironia>
Wiadomo, że w mandze działała inaczej, była silniejsza i nie było efektów ubocznych bodajże, ale balansujemy frm. Przykład osłabianie klanów, aby nie były potężne jak w mandze w 100%
0 x
-
- Support
Hm... cena i tak jest dobra, bo za tanie to one nie są. Zdecydowanie dalej obstawiam za tym, żeby nie dawały boostu do statystyk, to dla mnie z palce wzięte. By uniknąć jednak sytuacji, która była wymieniona wyżej, można zaznaczyć, że użycie takiej pigułki przy posiadaniu więcej niż 50% swojej chakry, może spowodować odwrotny skutek. Skoro normalny shinobi ma 100% swojej chakry, a tak "na zaś" doładuje sobie jeszcze 40%, to może mieć to swoje konsekwencje dla organizmu, który nie jest przystosowany do takiej dużej dawki chakry. Rzadko w końcu zdarza się ktoś z ogromnymi pokładami chakry. Tak czy siak, każdy organizm ma jakiś swój limit i to powinno działo w dwie strony.
Moja propozycja:
- Tabletki przywracają siły witalne (+40% chakry)
- Tabletki regenerują organizm, lecząc go
- Tabletki nie można zażyć posiadając więcej niż 50% własnej chakry
- Zażycie drugiej tabletki może spowodować poważne konsekwencje dla ninja, od utraty przytomności, aż do niewydolności organizmu, w konsekwencji śmierci
Moja propozycja:
- Tabletki przywracają siły witalne (+40% chakry)
- Tabletki regenerują organizm, lecząc go
- Tabletki nie można zażyć posiadając więcej niż 50% własnej chakry
- Zażycie drugiej tabletki może spowodować poważne konsekwencje dla ninja, od utraty przytomności, aż do niewydolności organizmu, w konsekwencji śmierci
0 x
Niejednokrotnie w a&m Shinobi był ukazany jako naczynie który zapełniony jest niebieską chakrą. Do ów zbiornika (jego ciała) skapywała niebieska chakra odnawiając jego pokłady, ale nie przelewając tego co posiadał. Tak samo działają pigułki. Mogą dać bonusowo 40% chakry nadwyrężając organizm, ale nie może to przekroczyć 100% chakry. Najwłaściwszym tutaj określeniem tego procesu byłoby wyrażenie "regeneracja". Bo tabletka regeneruje pokłady chakry użytkownika NIE ZWIĘKSZA.
Propozycje Venus z wyjątkiem możliwości doładowania przy 50% chakry są ujęte w tym opisie. Jeśli nie można przekroczyć pułapu 100% nie ma potrzeby tego dopisywać bo to się rozumie samo przez siebie.
Propozycje Venus z wyjątkiem możliwości doładowania przy 50% chakry są ujęte w tym opisie. Jeśli nie można przekroczyć pułapu 100% nie ma potrzeby tego dopisywać bo to się rozumie samo przez siebie.
0 x
Wprowadzone.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości