Monotematyczność? Samuraj raczej jest do fabuł które zawsze są ciekawe i inne bo postaci dziesiątki, a podczas walki i tak masz napięcie bo w końcu bliski dystans, więc większe jaja trzeba mieć i to już daje ciekawsze walki

Na dodatek ten kto ogarnie i kocha opisywać cięcia raczej nie narzeka bo da się to robić dobrze. Nauczmy się forum opisywać walkę w zwarciu!
Jeśli chodzi o style dla samurajów to już dawno mówiłem, że troche bullshit z tym, że musisz miec inne style kiedy chcesz pozostać tylko przy katanie bo inaczej tylko tracisz mimo zdobycia progu na drugi czy trzeci styl. Jestem za dwoma silniejszymi stylami, ale tak jak już kiedyś mówiłem zadowolił bym się aby dało się jakoś wzmocnić styl podstawowy zamiast brać nowych. Inaczej musisz kombinować na jakieś gadzety mało przydatne w walce czy kombinować wyobraźnią aby stworzyć coś orginalnego i dalej fajnie pasującego do konceptu ciekawego samuraja. Bardzo zadowolił bym się opcją "doszkolenia" stylu podstawowego za co dostajemy większe bonusy z technik / stylu ale oczywiście zostajemy przy jednym. Dla mnie to bardzo rozsądna opcja i ciekawa. Bonus jednak musi być mniej więcej rozsądny.
Zrobił bym coś na zasadzie np. Masz PH na drugi styl na D to możesz iść na doszkolenie do swojej szkoły gdzie twoje techniki D na podstawowym stylu dostają +50% poprzedniego bonusu stat. I spowoduje to, że nawet niskorangowe techniki dalej będą w stanie coś zrobić. TO zagranie niczym z samuraj champoo gdzie samuraj dumny i prawy nie chce krzywdzić randomów więc używa słabych zagrań by tylko ich poszturchać i nie musi napieprzać max technikami żeby uspokoić jednego randoma.
Rozwój już zrobionych technik był by spoko. Jeśli ktoś ma kreatywne pomysły dalej pozostaje mu wybranie / zrobienie jakiegoś innego stylu. Niby straci w jednym stylu, ale za to wchodzą mu rozszerzone możliwości. Coś za coś. + ile % byśmy dogadali by dalej było to opłacalne.