Multi
- Nikusui
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 29
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
- Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=283
- Multikonta: Sayuri
Re: Multi
Mi to, co napisał Kamiru, pasuje. Przytrzymałabym jednak przy tym, żeby taka postać zaczynała od zera i rzeczywiście była przywilejem, czyli trzeba mieć zgodę administracji, która to będzie oceniała aktywność gracza, żeby nagle każdy nie tworzył drugiego konta. To wcale nie jest takie trudne nie wchodzenie w żadne interakcje swoimi postaciami. Nie tylko na forach w uniwersum Naruto są różne frakcje, grupy, organizacje, więc utrzymanie odpowiedniego dystansu to nie problem. To multi raczej traktowałabym jako zapchanie chwilowego przestoju, gdzie pierwsza postać może być przyblokowana i tym podobne. I nawet nie przeszkadza mi to, żeby takie multi nie miało prawa do paktów czy innych, tak poważnych próśb.
0 x

"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
- Papyrus
- Administrator
- Ranga: Fabular
- GG/Discord: Enjintou1#8970
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans
Grałem i wciąż gram na forach z multikami i sam mam ich kilka, więc wypowiem się... a raczej postaram. Rzeczywista ingerencja jedną postacią na świat bywa różna, ale sytuacja jaką podał Defr jest niemalże niemożliwa do wykonania. Prawdopodobieństwo, że odpowiedni ruch jedną postacią i odpowiedni ruch drugą postacią sprawi, że wspólnie osiągną cel jednej z postaci nie mogąc ingerować na siebie bezpośrednio jest szalenie niskie. Pomijając już wszystko, to sama prędkość rozwoju postaci na SW uniemożliwi takie zabawy. Dodatkowo raczej łatwo wyłapać takie zabiegi mające pośrednio pomóc jednej ze swojej postaci, a to mogłoby być nagradzane banem. Gorzej jest z wiedzą między postaciami, bo zapomnieliśmy, że większe info o swojej postaci piszemy w uhide. Załóżmy, że postać X1 chce zabić Yoichiego, ale ma taki charakter, że no nie dogadają się i nie wyciągnie informacji, ale za to ma postać X2, która już jest super i Yoichi może zdradzić info, że jest super z jakiejś tam dziedziny, bo jako gracz mogę zostać zobligowany do podania takich informacji, by prawidłowo odegrać postać. No i te uhide wtedy są problemem, bo później w WT albo ogólnie postać nagle postanowi się nauczyć jakiejś tam dziedziny kontrującej Yoichiego. Ale to mała sprawa i prawdopodobieństwo takich wybryków też jest niskie. No i widać byłoby raczej takie chamskie zachowanie co też mogłoby zostać nagrodzone odpowiednio.
Ogólnie to zgadzam się z Kamiru, ale podobnie jak Niku - świeży start multika.
Ogólnie to zgadzam się z Kamiru, ale podobnie jak Niku - świeży start multika.
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Dobrze, skoro to ja przesadzam, implementujcie to sobie dowolnie w rozgrywkę
Odpuszczam.
Można przenieść do zaakceptowanych.

Można przenieść do zaakceptowanych.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
- Rokuramen Sennin
- Support
- Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki
Przenoszę do zaakceptowanych, odpowiedni wpis w mechanice zaraz się pojawi.
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości