PROBLEM
Brak. Brak problemu. Bardziej pomysł na stworzenie dalszej części fabuły forum, która jest mojego autorstwa. Znam realia doskonale, i forum, i Kisiela. Ale te parę tematów to jest dla mnie niedosyt. Można stworzyć zawsze więcej. Ale po co komplikować podstawowe założenia?
ROZWIĄZANIE
Wprowadzić Dzienniki/Wspomnienia/Pamiętniki SW. Pisałbym tam w różnych formach, jako świadek wydarzeń, kronikarz, obserwator, itd. o wydarzeniach KTÓRE JUŻ SIĘ ODBYŁY. Z tym wyjątkiem, że dokładniej. Mam czasem zapał do pisania, mam też umiejętności i pomysły. Można uzupełnić fabułę w ten sposób, a co najlepsze, to nie byłoby obowiązkowe do przeczytania, czy znania. Na przykład opisać jeden z wielu konfliktów między Senju a Uchiha. Zawsze coś więcej do fabuły dla członków tych klanów, mogą się pojawić wzorce dla graczy, a i pojawi się jakaś aktualniejsza wersja fabuły, z lepszym słownictwem, stylem, interpunkcją.
DODATKOWE UWAGI
Brak. Pytam was, czy chcecie coś takiego. Zarówno adminów, jak i graczy. Bo chyba tutaj więcej do powiedzenia mają ci drudzy, skoro to jest nieobowiązkowe, a jedynie dodające lepszy klimat forum.
Fabuła ciąg dalszy
Re: Fabuła ciąg dalszy
Nie pytaj tylko rób, ktoś zawsze sobie poczyta, a że nie jest to wymagane do dobrego poznania świata, to chyba żaden problem, byś sobie dopełniał karty historii. Fajnie by było też, gdyby tworzyć taki temat z wydarzeniami, które pojawiły się na forum - streszczać eventy/jakieś duże wydarzenia graczy, mogłoby to ciekawie wyjść, nie zniknęłoby zakopane pod spamem innych postów. :-D
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=320
Jeżeli mają być to zahaczki wzbogacające fabułę, dodające do niej nowe motywy, czy nawet wątki, które można wykorzystać w misjach, to jak najbardziej za. Bo jeśli ten dziennik nie będzie miał realnego przełożenia na rozgrywkę/fabułę, to będzie jedynie sztuką dla sztuki.
0 x
Tylko jak by to się odzwierciedlało do historii graczy? Czy ktoś kto by grał Uchiha od na przykład roku to musiał by edytować swoją historię o te wydarzenie czy bardziej tworzyły by się wątki o danym wydarzeniu tylko dla wybranych klanów?
0 x
Hakai, te wydarzenia z kroniki, tylko z rozszerzyć
Soh, Ichirou, zamysł jest taki, żeby gracze też coś z tego mieli xp
Soh, Ichirou, zamysł jest taki, żeby gracze też coś z tego mieli xp
0 x
Za. Dodałbym też głośniejsze wydarzenia fabularne w skrócie. Np. Kaien na swojej misji spowodował, że całe piętro karczmy pod Ryuzaku poszło z dymem. Yasui oczyścił jaskinie porywaczy o której słyszano w Ryuzaku. Za sprawą Shingo gesty dym wydobywał sie z budynku strazy w Ryu itd.
0 x
Jestem jak najbardziej za. Sam słabo śledzę fabularne akcje graczy, a taki spis umożliwiłby mi i mojej postaci zasłyszeć o ważniejszych wydarzeniach, o których się mówi. No i zawsze jestem za rozbudowywaniem fabularnej strony forum.
0 x
Nikt nie wyraził sprzeciw, moje uwagi Arafinwe poznał.
Pomysł zaakceptowany. Przenoszę.
Pomysł zaakceptowany. Przenoszę.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość