-
Uchiha Tsuyoshi
- Wiek postaci: 19
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Czarne włosy, często związane w kucyk, czarne oczy, średniego wzrostu, szczupły -> po resztę zapraszam do KP
- Widoczny ekwipunek: Torba przy boku
- Link do KP: viewtopic.php?p=202214#p202214
- Multikonta: Sashiko
0 x
-
Saori
- Wiek postaci: 17
- Ranga: Doko
- Krótki wygląd: - Średni wzrost i szczupła sylwetka
- Czarne, długie włosy
- Ciemne grafitowe oczy
- Widoczny ekwipunek: - Kabura na prawym udzie
- Torba na lewym pośladku
- Wielki Wachlarz na plecach
- Link do KP: viewtopic.php?p=217620#p217620
- Multikonta: Minako
0 x
-
Sumi
- Wiek postaci: 18
- Krótki wygląd: Krótkie czarne włosy, niska, szczupła, delikatne rysy twarzy
- Widoczny ekwipunek: Torba
- Link do KP: viewtopic.php?p=217764#p217764
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Jawa
0 x
Kolorek Sumi
-
Uchiha Tsuyoshi
- Krótki wygląd: Czarne włosy, często związane w kucyk, czarne oczy, średniego wzrostu, szczupły -> po resztę zapraszam do KP
Mapa, którą narysował Seiji:

0 x
-
Saori
- Czarne, długie włosy
- Ciemne grafitowe oczy
0 x
-
Sumi
0 x
Kolorek Sumi
-
Uchiha Tsuyoshi
0 x
-
Saori
- Czarne, długie włosy
- Ciemne grafitowe oczy
0 x
-
Sumi
0 x
Kolorek Sumi
-
Uchiha Tsuyoshi
0 x
-
Saori
- Czarne, długie włosy
- Ciemne grafitowe oczy
0 x
-
Sumi
0 x
Kolorek Sumi
-
Uchiha Tsuyoshi

Zdradliwe grzęzawiska
Saori i Sumi: Wojenna misja rangi D
5/7Droga przez bagna nie była ani przyjemna ani krótka. Normalnie taki odcinek kunoichi pokonałyby zapewne gładko w ciągu jednego dnia, ale niestety w tym przypadku to nie wystarczyło. Konieczność ciągłego skakania między fragmentami stałego gruntu, kępami bardziej zwartej roślinności, a czasem wręcz ratowania się drzewami sprawiała, że pokonanie nawet niedużych odcinków drogi wymagało sporo więcej wysiłku i czasu.
Nie obyło się też bez incydentów. Tych mniej groźnych i tych bardziej groźnych. Co do mniej groźnych, to w pewnym momencie, gdy nasze bohaterki przechodziły po jakimś bardzo wąskim pasku roślinności wynurzającym się ponad poziom bagna i były bardzo skupione na tym, żeby do niego nie wpaść, tuż obok Sumi cały krzak nagle się zatrząsł i dobiegły zza niego dziwne odgłosy, jak gdyby ktoś krzyczał. Czy właśnie wpadły w pułapkę Dzikich, którzy zaczaili się pośrodku pustkowia na dwie zbłąkane dusze i przeraźliwym okrzykiem ruszają je zamordować? Na szczęście nie - były to po prostu dwie spłoszone czaple, które wzbiły się w powietrze robiąc sporo rabanu i na moment przyprawiając urzędniczkę o mikrozawał.
Innym razem z kolei Saori szła przodem po jakimś obalonym wiele lat temu, potężnym pniu, który wydawał się być solidny, ale niestety taki nie był. Był on już tak bardzo zmurszały i zgniły, że tylko mech maskował to, że w środku był niemal całkowicie pusty. Kunoichi tego niestety dostrzec nie mogła, więc jej stopa zapadła się i ześliznęła z konara, a ona sama wylądowała prawie aż po pas w mokradle. Poza tym, że było to kłopotliwe, to na szczęście nie było niebezpieczne - z pomocą Sumi bez trudu wyszła i mogła kontynuować dalszą podróż. Jakoś.
Co do poważniejszych incydentów, to w pewnym momencie, gdzieś daleko, daleko od prawej strony (to jest od strony rzeki) w powietrzu niosły się odgłosy jakichś wybuchów. Był to czytelny znak tego, że musiało tam dojść do potyczki między siłami Dzikich, a Uchiha. Było to jednak co najmniej kilka kilometrów od nich, więc były raczej bezpieczne. Należało jednak zachować ostrożność. W głębi lądu mała była szansa kogoś spotkać, ale kto wie, co byłoby bliżej Ishikari...
W końcu jednak zaczęło się ściemniać. Do miejsca, w którym orientacyjnie miał się znajdować posterunek brakowało im wciąż co najmniej trzech-czterech godzin drogi, więc niestety będą zmuszone nocować na bagnach. Na szczęście w plecakach można znaleźć wszystko co potrzebne do rozbicia niewielkiego obozu.
0 x
-
Saori
- Czarne, długie włosy
- Ciemne grafitowe oczy
Niegościnne i podmokłe tereny rozległych bagien, były naprawdę sporym utrudnieniem w przemieszczaniu się, nawet dla Kunoichi, które potrafiły posługiwać się chakrą i mogły spokojnie przejść, nawet po rozlewisku. Problem polegał na tym, że nawet z pomocą chakry podróż była na tyle mozolna, że zajęła im znacznie więcej czasu, niż z początku można było się spodziewać. Ciężar plecaków na plecach, przeszkody na drodze w postaci krzaków, pniaków i oczywiście rozlewisk wystarczająco dały dziewczynom w kości. Brnęły jednak przed siebie, w jasno wytyczonym kierunku i starając się zbytnio nie zbaczać, nawet jeśli napotkały na swojej drodze jakąś przeszkodę. Pierwszą z nich były krzaki i Saori była prawie pewna, że pomimo ich czujności, wpadły prosto w zasadzkę. Krzyk, który się rozległ sprawił, że Kunoichi aż podniosła wachlarz do góry, będąc gotowa do pierwszego uderzenia. Okazało się jednak, że były to tylko spłoszone czaple, które solidnie podniosły im ciśnienie.
- Spróbować zawsze można. - Zgodziła się na propozycję Sumi co do ewentualnego spotkania z przeciwnikami, bo jej także nie uśmiechało się porzucanie plecaków. - Ale jeśli będzie ich za dużo, to rozwijasz swoje papierowe skrzydła i lecisz najszybciej jak tylko możesz w kierunku posterunku, a ja zaraz za Tobą na wachlarzu, bo trzeba będzie ich przede wszystkim zaalarmować.
Z każdą kolejną godziną Saori jednak zaczęła odczuwać coraz większe zmęczenie. Jednak było one spowodowane nie ubytkiem chakry, ale brakiem porządnego odpoczynku poprzedniej nocy. Nie spodziewała się, że droga będzie na tyle trudna i długa i przez to popełniła błąd, źle oceniając pień drzewa, na który weszła, a potem zapadła się w jego spróchniałe wnętrze po sam pas, mocząc przy tym nogi. Będąc tak uwięzioną, z ciężkim plecakiem na plecach, potrzebowała pomocy Sumi, żeby wydostać się z tej pułapki. Gdy w końcu udało jej się wygramolić, zdała sobie sprawę, że na szczęście skończyło się tylko na mokrych i lekko podrapanych nogach. Westchnęła i przetarła dłonią twarz. Jednak te kilka godzin snu coraz bardziej dawało jej się we znaki i mogło powodować po drodze więcej błędów i złych ocen sytuacji. W pewnym momencie nawet przystanęła i zaczęła nasłuchiwać, upewniając się, czy naprawdę coś słyszy, czy też zaczęła mieć jakieś omamy słuchowe?
- Słyszysz, Sumi-san? - Zapytała, jednocześnie upewniając się, że nic sobie nie uroiła. - Chyba gdzieś tam trwa walka...
Ruszyły dalej, ale niedługo później zaczęło się ściemniać, a one nadal nie dotarły do posterunku. Pozostało więc tylko pogodzić się z myślą, że spędzą tą noc na bagnach i zaczęły rozglądać się większą wysepką suchego terenu, który idealnie nada się na szybki obóz. Gdy więc trafią na taką wysepkę, nie pozostanie nic innego, jak zdjąć plecaki i skubnąć trochę prowiantu, który dostały na drogę, a który Komendant schował im do bocznych kieszeni.
- Jestem zmęczona, Sumi-san. - Powiedziała i ponownie przetarła twarz dłonią. - Dasz radę wziąć pierwszą wartę? Potrzebuję zregenerować się po ostatniej nocy. Gdybyś słyszała coś niepokojącego, natychmiast mnie obudź.
Jeśli Sumi się zgodzi, to Saori ułoży głowę na swoim plecaku i spróbuje zasnąć na tym jakże niegościnnym terenie. To była naprawdę wyczerpująca podróż i nie spodziewała się, że zajmie im tyle czasu. Miała nadzieję, że nic ich w nocy nie zaatakuje. Jakby ogniska nie rozpalały, bo raz, nie miały z czego, a dwa, że szybko zdradziłyby swoją pozycję, więc lepiej było nie ryzykować. Jakoś dadzą radę to przerwać, czuwając na zmianę.
0 x
-
Sumi
Pomimo że obie weszłyśmy w wykonywanie nowego zlecenia z dużą dozą entuzjazmu, przeprawa przez mokradła z dodatkowym obciążeniem w formie plecaków wypchanych zaopatrzeniem bardzo szybko nas zweryfikowała.
- Rozumiem i obiecuję że tak też zrobię. - powiedziałam a w moim głosie dało się odczuć pokorę.
Podróż była mozolna i męcząca. Widziałam również że Saori, która mało spała w nocy zaczęła dodatkowo zaczęła to odczuwać. Kulminacyjnym punktem tego wszystkiego również była wpadka Saori, która wylądowała po pas w wodzie. Oczywiście od razu do niej doskoczyłam i udało mi się pomóc jej stanąć ponownie na nogi. Niedługo później usłyszałyśmy również odgłosy jakiejś odległej potyczki, które sprawiły że mimowolnie poczułam dreszcz jaki przeszedł po moim karku.
- Tak, ale na szczęście chyba daleko stąd... Mam tylko nadzieję że to nie dochodzi z miejsca w które się właśnie udajemy... - odpowiedziałam jej i jeszcze raz poczułam lekki dreszcz, jednak otrząsnęłam się szybko i ruszyłam dalej za Saori.
- Tak, zdecydowanie przyda się nam jakiś przystanek, już mnie nogi i plecy bolą. Tak, bez problemu mogę wziąć pierwszą wartę a ty się wyśpij, Saori-san. - powiedziałam i usiadłam obok niej, opierając plecy o drzewo i wyciągnęłam z dłoni karteczkę, którą zaczęłam skrupulatnie składać i rozkładać, tworząc z niej różne kształty.
Cały czas nasłuchiwałam się wszystkiemu naokoło a co jakiś czas zerkałam na śpiącą kunoichi. Mimo że był to dopiero drugi dzień naszej większej znajomości, wydawało mi się że dogadywałam się z nią lepiej niż z każdym z tych cymbałów z którymi miałam codziennie do czynienia w siedzibie władzy. Westchnęłam cicho w dalszym ciągu spoglądając na Saori. Wyglądała tak spokojnie kiedy spała. Jej twarz nie była taka spięta. Nie dręczyło jej nic.
- Co dokładnie ci się przydarzyło, Saori-san? Jak długo już musisz spierać się z tymi wewnętrznymi demonami? - wyszeptałam tak cicho, że ledwie sama to usłyszałam, jednak nie spodziewałam się poznać odpowiedzi na to pytanie, przynajmniej nie w najbliższym czasie. Kiedy na horyzoncie zaczynało być widać pierwsze oznaki brzasku, delikatnie obudziłam dziewczynę aby wykorzystać chociaż tą chwilę, która została do wschodu aby również nieco odpocząć.
Chakra: 100%
- Nazwa
- Kinobori no Waza
- Ranga
- E
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Na ciało
- Statystyki
- Siła
- ---
- Szybkość
- użytkownika
- Wytrzymałość
- ---
- Koszt
- Minimalny, nieodczuwalny
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Technika pozwala na odpowiednią kumulację chakry, dzięki czemu ninja może się poruszać po powierzchniach niedostępnych dla normalnych ludzi - w zakres tych umiejętności wchodzi zarówno chodzenie po ścianach i sufitach, jak i chodzenie po wodzie. Technika nie pozwala na unikanie technik wymagających wejścia w nie.
0 x
Kolorek Sumi
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości