Centrum wioski

Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać
Wiek postaci: 22
Ranga: Dōkō, Pazur
Krótki wygląd: Nijaki. Zazwyczaj skryty w czarnym stroju ninja - do misji się przebiera. Brak cech szczególnych poza ustami na rękach i piersi.
Widoczny ekwipunek: Torba na glinę u pasa, dwie torby z tyłu. Maska na twarzy, rękawiczki na dłoniach. Miecz zawieszony na plecach. Płaszcz.

Re: Centrum wioski

Post autor: Shins »

Misja dla Yūrei
Misja rangi D
13/15
Tak więc na prośbę miłej sklepikarki ruszyłeś pomóc zgryźliwej blondynce znad morza. Po wyjściu ze sklepu każdy krok był udręką - nogi zapadały się w śniegu, a twarz odczuwała lodowate podmuchy wiatru. Padający śnieg ograniczał widoczność, jednak trasa między osadą na miejsce, w którym łowiła blondynka byłą jedna i na pewno tą drogą będzie wracała. Mniej więcej w połowie drogi mogłeś zauważyć jakąś postać, a po zbliżeniu się do niej zauważyłeś szukaną kobietę taszczącą swoje sprzęty i mozolnie brnącą ku osadzie - "Gdzieś łaził? Przez Ciebie nie zjadłam swojego sushi! Nie mogłęś się pospieszyć?! Bier to i mi pomóż zataszczyć to do osady!" - zażądała dając Ci plecak do niesienie.
0 x
Karta Postaci <> Mechanika technik rodu Dōhito <> WT <> Kuźnia <> Dziennik młodego zabójcy Twarda spacja:
Awatar użytkownika
Yūrei
Gracz nieobecny

Post autor: Yūrei »

Dzięki bogom jedyny promyk szczęścia i nadziei w całej tej, coby nie powiedzieć, beznadziejnej sytuacji, był taki, że kobieta w odruchu samozachowawczym sama postanowiła wyruszyć w drogę powrotną do osady i dzięki temu spotkałem ją w połowie drogi. Nie mówiąc ani słowa, wziąłem od niej plecak, założyłem na plecy i razem skierowaliśmy się w drogę powrotną do osady; a konkretnie do sklepu, w którym już miała czekać na mnie nagroda za narażanie zdrowia. I to jeszcze za byle jakie noże i ryby, cholerna jasna. Następnym razem sama sobie kupuj swoje cholerne noże, pomyślałem, zasłaniając przy tym twarz lewą ręką, abym mógł chociaż cokolwiek dostrzec. Droga powrotna oczywiście była wyboista i trudna, ale przeszedłem już ją tego dnia tyle razy, że znałem ją już praktycznie na pamięć. Po niecałej godzinie - z racji utrudnionych warunków czas podróży się dość mocno przedłużył, dotarliśmy do sklepu.
- Przyprowadziłem naszą zgubę - rzuciłem do sklepikarki, zdejmując z pleców ciążący plecak i otrzepując się ze wszędobylskiego śniegu.
0 x
Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać
Ranga: Dōkō, Pazur
Krótki wygląd: Nijaki. Zazwyczaj skryty w czarnym stroju ninja - do misji się przebiera. Brak cech szczególnych poza ustami na rękach i piersi.
Widoczny ekwipunek: Torba na glinę u pasa, dwie torby z tyłu. Maska na twarzy, rękawiczki na dłoniach. Miecz zawieszony na plecach. Płaszcz.

Post autor: Shins »

Misja dla Yūrei
Misja rangi D
15/15 - misja zakończona sukcesem

"Oooooo! Wspaniale" - ucieszyła się sklepikarka, na twarzy której zagościł szeroki uśmiech - "Dobrze zapracowałeś na swoje wynagrodzenie. Zaraz Ci je przyniosę" - powiedziała, po czym zniknęła na zapleczu. Tymczasem nieprzyjemna blondynka wzięła od Ciebie plecak, bąknęła jedynie - "Dzięki..." - i także zniknęła na zapleczu. Widocznie obie bardzo dobrze się znały. Chwilę musiałeś poczekać, zanim uprzejma kobieta wróciła i przekazała Ci mieszek z nagrodą - "Musisz jej wybaczyć. Ma ostatnio bardzo trudny okres. Mało powodu do uśmiechu... a zawsze byłą taką ciepłą i radosną dziewczyną. No nic, dziękuję Ci za pomoc i miłego dnia" - powiedziała i wróciła do swoich spraw, niezależnie od tego, czy opuściłeś sklep od razu, czy przeczekałeś na polepszenie się pogody.
0 x
Karta Postaci <> Mechanika technik rodu Dōhito <> WT <> Kuźnia <> Dziennik młodego zabójcy Twarda spacja:
Awatar użytkownika
Yūrei
Gracz nieobecny

Post autor: Yūrei »

- Ależ nie ma sprawy, polecam się na przyszłość - odparłem wielkiej, rybnej mistrzyni. Nieco z przekąsem co prawda, ale za to akurat siebie nie winiłem; ten dzień, który na szczęście chyba już miałem za sobą, nie należał do tych z kategorii: "O cholera, ale to było fajne". Zresztą, co tu dużo mówić - co się zrobiło, to się zrobiło. Zostałem teraz w zasadzie sam w całym sklepie; zmęczony, wyziębiony i w dodatku przemoczony, bo śnieg, który wdarł mi się pod ubranie zaczął już się topić. Stwierdziłem, że nie było sensu czekać na przejście burzy śnieżnej, bo de facto mieszkałem niedaleko i mogłem już ten kawałek przeboleć.

Stwierdziłem więc, że nie będę już tracił więcej czasu na podziwianiu przyrządów wędkarskich i wyruszyłem w drogę powrotną; do ciepłej herbaty i grubego, suchego koca.

[z/t]
0 x
Awatar użytkownika
Tetsuo Morimashi
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Średniej długości szaro-białe włosy, wzrost powyżej 190cm, charakterystyczne malunki na twarzy
GG/Discord: 51055281/Tetsuo#9356
Multikonta: -

Post autor: Tetsuo Morimashi »

Odpowiedzialność za wybór miejsca, a także prawdopodobnie za za łódkę spadła na białowłosego. Na szczęście poznał w końcu imię swojej rozmówczyni, która ponownie zapytała go o jego własne, najwidoczniej z powodu wyczerpania i stresu zapominając, że Tetsuo przedstawił się już na plaży.
- Tetsuo jestem, mieszkam tutaj - w Kirisame. - stwierdził chyba oczywistą rzecz, spacerując uliczką w poszukiwaniu jakiegoś miejsca, gdzie można spokojnie zjeść. Takim miejscem wydawała się być niewielka knajpka z morskimi, lokalnymi specjałami, którą zaproponował kobiecie shinobi, po czym zajął z nią miejsce przy jednym ze stoliczków, dając jej czas do namysłu nad zamówieniem potrawy, samemu proponując i zamierzając zamówić satsuma-age albo takoyaki. Ot regionalne specjały, na pewno warte spróbowania jak już przez przypadek trafiło się w te rejony.
- Myślałaś może nad skorzystaniem z pomocy jakiegoś szkutnika albo kogoś, kto się na tym zna? Jesteśmy w końcu na wyspie, więc znalezienie kogoś takiego problemem nie będzie, a doskonale wiemy, że ani ja, ani Ty nie znamy się na tym i wątpię, aby tak naprawiona łódka była bezpieczna. - podzielił się swoimi przemyśleniami, czekając na posiłek, a gdy tylko on dotarł do stolika, pochłaniając go ze smakiem.
0 x
Awatar użytkownika
Kyoushi
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.
GG/Discord: Kjoszi#3136

Post autor: Kyoushi »

0 x
Posta dajże Kjuszowi, klawiaturą potrząśnij... Obrazek
Awatar użytkownika
Tetsuo Morimashi
Krótki wygląd: Średniej długości szaro-białe włosy, wzrost powyżej 190cm, charakterystyczne malunki na twarzy

Czas upływał wyjątkowo miło i beztrosko, tym bardziej po ostatnich wydarzeniach. Otóż nie trzeba było nikogo dźwigać na plecach, nikogo ratować przed utopieniem, ot błoga chwila relaksu przy wyjątkowych specjałach wyspy. Gdy białowłosy zaczął odczuwać sytość, a rozmowa przy posiłku trwała w najlepsze, padła prośba od kobiety, aby mieszkaniec Kirisame pomógł jej w załatwieniu sprawy naprawy łodzi. Szczerze mówiąc nie do końca wiedział, u kogo konkretnie znaleźć taką pomoc, ale wiedział natomiast, w jakie rejony powinien się udać.
- Pomogę Ci, aaaa... przynajmniej postaram się, bo też muszę trochę poszukać. Wiem, że jesteś zmęczona, dlatego pytanie czy chcesz się przejść ze mną i poobserwować wioskę czy zostajesz tutaj i umawiamy się, że przyjdę tutaj z kimś kompetentnym? - zapytał białowłosy, odliczając w tym czasie pieniądze z otrzymanego nieco wcześniej mieszka wystarczające na pokrycie kosztów posiłków, które skonsumowali. Następnie w zależności od decyzji dziewczyny, dziękuje za posiłek i rusza sam lub z nią na poszukiwanie szkutnika bądź kogoś z podobnym fachem w rękach. Gdzie wyruszył? Otóż w kierunku wybrzeża, gdyż to właśnie w porcie powinno gromadzić się większość żeglarzy oraz ludzi ogólnie powiązanych z żeglowaniem. Jeśli tam nie znajdzie pomocy, to prawdopodobnie nie znajdzie nigdzie indziej, dlatego ruszył pełen energii, rozglądając się za jakimś szyldem lub pracownią.
0 x
Awatar użytkownika
Kyoushi
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.

- 25 ryo (zostanie odjęte w nagrodzie)
0 x
Awatar użytkownika
Tetsuo Morimashi

Tetsuo przybył do centrum wioski po całodniowym pobycie na plaży, gdzie poszerzał swój wachlarz umiejętności oraz technik o kolejne elementy, lecz niestety zmrok zmusił go do zrobienia sobie dłuższej przerwy od dalszego treningu. Stąd intencją chłopaka było przejście się trochę po uliczkach wioski, która na szczęście po zmroku nie wymierała całkowicie, były w końcu pootwierane niektóre knajpki i bary, a właśnie na coś takiego chyba miał ochotę się skusić po całym dniu wytężonej pracy. Musiał jakoś zregenerować siły fizyczne, ale i psychiczne, a jedzenie i coś do picia mogło być bardzo dobrym rozwiązaniem. Przemierzał zatem kolejne uliczki w poszukiwaniu dogodnego dla siebie miejsca...
0 x
Awatar użytkownika
Kyoushi

0 x
Awatar użytkownika
Tetsuo Morimashi

Tetsuo przeglądał spokojnie różne lokale, które mijał podczas zwiedzania uliczek Kirisame, zastanawiając się co wybrać po całym dniu treningu. Był nawet trochę zdziwiony tym, ile jeszcze ludzi o tej porze nie śpi i korzysta z uroków życia po zmroku, a to nie da się ukryć - znacznie różniło się od tego za dnia. Białowłosy dostrzegał wielu ludzi zajadających się oraz pijących lżejsze oraz mocniejsze trunki. No i przy tym wszystkim nie brakowało zabawy i dobrego humoru. Po krótkim namyśle Morimashi postanowił wejść do jednego z pubów, czując powoli narastającą suchość w ustach. Upewnił się, iż jest jakieś wolne miejsce, po czym zajął jedno dla siebie i spojrzał na listę dostępnych specjałów.
- Poproszę trochę sake i coś chrupkiego na przekąskę! - powiedział z uśmiechem na ustach, podchodząc do lady. Cieszył się i nie mógł doczekać na myśl o posiłku i odrobinie alkoholu na zakończenie dnia. W końcu mu się chyba należało!
0 x
Awatar użytkownika
Kyoushi

0 x
Awatar użytkownika
Tetsuo Morimashi

Nie wszystko szło niestety tak, jak planował to sobie Tetsuo. Miała być spokojna noc, zakrapiana małą ilością alkoholu z dodatkiem tłustych orzeszków, a wyszło... no właśnie co? Z perspektywy białowłosego rodziła się powoli jakaś burda i co gorsza liczba mężczyzn potencjalnie mogących brać w niej udział była też pokaźna. Dało się dostrzec aż pięciu kłócących się mężczyzn, a jeden z nich nawet wystartował do niczemu winnego barmana, co było już mocnym przekroczeniem dobrego smaku i shinobi nie bardzo mógł przejść obok tego obojętnie. Pewnie na ocenę sytuacji miała też wpływ niewielka ilość alkoholu, którą skonsumował Kirisamijczyk, lecz pocieszeniem mogło być to, że awanturnicy również byli pod wpływem i to zapewne znacznie większym, co powinno raczej obniżyć ich zdolności bojowe. Jednakże mimo wszystko - należało przede wszystkim starać się uniknąć dalszej eskalacji agresji, bo z jednej strony mogłoby dojść do niepotrzebnych obrażeń, a z drugiej ktoś i tak będzie musiał zapłacić i posprzątać zdemolowany bar. Należało mieć na oku wszystkich pięciu agresorów, aby nie pozwolić nikomu na zajście od pleców i jakiś atak chociażby butelką, dlatego Tetsuo odwrócił się plecami do ściany, zwracając głowę w kierunku szarpiącego się barmana.
- Ejjjj ziomek, wyluzuj już! Chodź na zewnątrz się przewietrzyć, mam sake to się napijemy na mój koszt! - wykrzyczał białowłosy w kierunku awanturującego się mężczyzny, licząc że wiadomość o darmowym trunku nakłoni go do zaprzestania rozróby i pozwoli Tetsuo wyciągnąć go na zewnątrz bez użycia siły, a tam w zależności od rozwoju sytuacji mógłby podjąć kolejne kroki. Gdyby zaś mężczyzna ruszył w jego stronę z zamiarem ataku, niestety wtedy nie pozostałoby już nic innego - jak bronienie się i spacyfikowanie awanturnika.
0 x
Awatar użytkownika
Kyoushi

0 x
Awatar użytkownika
Tetsuo Morimashi

Niestety przyjazna propozycja białowłosego została lekko mówiąc odrzucona i awanturnik na razie ani myślał się uspokoić. Szkoda ziomek... - pomyślał zdeprymowany, powoli tracąc dobry humor, który zdążył zbudować przez ten krótki pobyt w knajpie. Zapewne mógł zareagować odpowiednio szybko, zaskoczyć ich i za pomocą technik połamać paru mężczyzn, ale nie miało to większego sensu. To znaczy Tetsuo od samego początku musiał lawirować pomiędzy swoim własnym dobrem oraz bezpieczeństwem, a dobrem lokalu, klientów i barmana. W końcu mogło się tak zdarzyć, że gdy jego interwencja okaże się zbyt stanowcza, a lokal zostanie mocno zdemolowany, to jeszcze sam Morimashi poniesie konsekwencje swojej chęci pomocy. Tego się niestety obawiał. Czasami tak niestety bywało, że dobre chęci nijak przekładały się na dobry efekt i tylko pogarszało się sprawę. Dlatego mimo narastającej irytacji i gęstniejącej atmosfery, nadal starał się grać tymi łagodnymi kartami i próbować na razie załagodzić sytuację i przenieść całość na zewnątrz. Jednakże mimo wszystko musiał też profilaktycznie szykować się na rozróbę, toteż wciąż zerkał na pozostałych mężczyzn, uważając aby żaden nie zbliżył się zanadto to Tetsuo oraz jego pleców, a do tego białowłosy zaczął kumulować chakrę, szykując się w razie potrzeby do jak najszybszego wykonania odpowiedniej techniki.
- Od czegoś trzeba zacząć, co nie? Zaraz ta się skończy, to przecież kupię kolejną, a potem kolejną, jak się bawić, to się bawić przecież! Alkoholu nie może zabraknąć - wiadomo! Im dłużej trzymasz barmana, tym dłużej będziesz czekał na flaszkę ziomek... - odpowiedział głośno białowłosy, próbując przeciągnąć stado awanturników na swoją stronę, żeby chwilowo ostudzić nastroje. Gdyby jednak którykolwiek z nich próbował gwałtownie ruszyć do Tetsuo, ten będzie musiał ostudzić ich nastroje, jednakże w zupełnie już inny, przygotowywany ciągle wewnątrz ciała sposób...
0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości