Dom Izanagi'ego

Awatar użytkownika
Izanagi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 17
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Tak jak na avatarze.
Widoczny ekwipunek: Katana

Dom Izanagi'ego

Post autor: Izanagi »

Obrazek
0 x
Awatar użytkownika
Izanagi
Gracz nieobecny

Re: Dom Izanagi'ego

Zaraz po jednej z misji udałem się do swojego domu aby odpocząć, wziąć prysznic, zjeść coś płożyć się spać. Byłem strasznie wymęczony po ostatnich przejściach, dużo misji, walki, spania w lesie i jedzenia podrzędnych potraw, teraz wreszcie mogłem sobie w spokoju coś zjeść, porządnie się umyć i rozprostować kończyny. Po wydarzeniach na wyspach mam zamiar porządnie doszlifować swoje umiejętności, czuję że nie jestem odpowiednio silny aktualnie. Dużo się nauczyłem ale wiem że jeszcze w tym momencie nie jestem wstanie nauczyć się niczego wartościowego więc trzeba nabrać więcej doświadczenia wykonując kolejne misje, teraz czas się przespać i zregenerować swoje siły. Zmęczony tak bardzo byłem że usnąłem obok mając talerz z niedokończonymi kanapkami, które pięć minut temu sobie przygotowałem do zjedzenia.
0 x
Ayatsuri Juranu

Post autor: Ayatsuri Juranu »

0 x
Awatar użytkownika
Izanagi
Gracz nieobecny

Dobry sen miałem, gdy usłyszałem pukanie. W pierwszej chwili nie chciałem słyszeć tego, tak dobrze mi się spało ale w drugim momencie sobie pomyślałem że to może być coś ważnego i trzeba wstać. Ciężko mi to przyszło ale podniosłem się i udałem do drzwi, po drodze założyłem swój zielony płaszcz, cały czas przecierając twarz. Po tylu godzinach dobrego snu, we własnym domu po tak długiej podróży z licznymi przygodami, musiałem się porządnie wyspać w wygodnym łóżku. Podszedłem do drzwi i otworzyłem je, spojrzałem na osobę lub to co było za drzwiami i zaspany zapytałem.
- Co tam?- przecierając oczy zaklejone. Miałem nadzieje że to jeszcze nic poważnego, może to listonosz przyniósł jakąś korespondencję, oby tylko nie rachunki, zresztą nie było mnie we wiosce dłuższy czas, może ktoś się za mną stęsknił na przykład jakaś ładna koleżanka.
0 x
Ayatsuri Juranu

0 x
Awatar użytkownika
Izanagi
Gracz nieobecny

Za drzwiami stała kobieta która miała do mnie jakąś sprawę, na początku wyglądałem tylko głową przez drzwi ale jak usłyszałem że ma do mnie jakaś sprawę postanowiłem otworzyć szerzej drzwi odkręcić się by zrobić sobie jakąś kanapkę i czegoś napić.
- Tak to ja, o co chodzi?- zostawiłem drzwi szeroko otwarte aby kobieta weszła do środka, przy okazji zawsze szybko się nieco przewietrzy a ja nie marnując w ogóle czasu coś zjem i napiję się. Zrobiłem jedną kanapkę z szynką i napiłem się wody, ruszyłem by usiąść przy stole, po drodze spoglądałem na kobietę i wskazałem ręką z kanapką w ręce aby wchodziła do środka.
- Wejdź i mów co się stało, co chcesz?- nie mogłem się doczekać czego ode mnie dzisiaj mogą chcieć, dopiero po chwili do mnie doszło że ktoś odezwał się paniczu w stosunku do mojej osoby, nie byłem do tego przyzwyczajony bo praktycznie wcale mi się do nie zdarzało. No ale niema co, niech wchodzi i mówi czego chce.
0 x
Ayatsuri Juranu

0 x
Awatar użytkownika
Izanagi
Gracz nieobecny

Wysłuchałem spokojnie tego co miała do powiedzenia pani Kin, po czym oparłem rękę o kolano siedząc przy stole na podłodze i powiedziałem z uśmiechem na ustach.
- Jasne że pomogę, tylko teraz takie pytanie, gdzie powinienem zacząć szukać? Mam szukać igły w stogu siana? Morze jest dość rozległe objętościowo przez co są marne szanse że mógłbym go tam znaleźć.- w ostatnim zdaniu można było wyczuć nutkę sarkazmu, oczywiście wiedziałem że trzeba będzie przepytać ludzi w porcie gdzie albo coś w tym stylu. Wstałem od stołu, podałem rękę dając jej znać że chce aby wyszła bo mam zamiar ruszyć z misją.
- No, dobrze ruszam natychmiast, tylko proszę mi powiedzieć gdzie powinienem zacząć, może jakieś zdjęcie syna, no za nim zacznę poszukiwania chce posiadać jak najwięcej informacji, chyba pani to rozumie.- być może ona tego nie rozumie, kto wie. Mam tylko nadzieje że wszystko mi powie w skrócie telegraficznym za nim dojdziemy do drzwi i znajdziemy się na zewnątrz.
0 x
Ayatsuri Juranu

[z/t] -> http://shinobiwar.pl/viewtopic.p ... 15#p108215
0 x
Awatar użytkownika
Izanagi
Gracz nieobecny

Wróciłem do domu po udanej misji, można powiedzieć że ta misja za trudna nie była, dlatego też mógłbym szybko jeszcze jakąś wykonać. Wszedłem do środka zamykając drzwi za sobą, zaparzyłem herbatę, zrobiłem kanapki i usiadłem sobie przy stole. Siedziałem sobie spokojnie i relaksowałem się, popijałem herbatkę i myślałem sobie o głupotach. Trochę nudziłem się tutaj sam, ale co zrobić, po zjedzeniu wstałem ruszyłem do łazienki wziąć prysznic, przebrać się. Po szybkim pobycie w łaźni nadszedł czas aby położyć się spać, nic za bardzo innego w tym momencie mi nie zostało, a chciałbym sobie lekko baterie podładować, jutro poszukam sobie jakiegoś zlecenia. Za nim usnąłem poleżałem sobie jeszcze z trzydzieści minut, powyobrażałem sobie różne opcje walki, jakieś fajne jutsu, aż usnąłem.
0 x
Awatar użytkownika
Ryou
Gracz nieobecny

Post autor: Ryou »

Pomyślicie sobie może co Ryou mógłby robić w pobliżu domu Izanagiego którego nawet nie zna. No rozkmina jest to nie lekkiej wagi, to jedno jest pewne. Jednak to czasem nawet najbardziej trywialne rzeczy są w stanie doprowadzić do spotkań losowych i na pierwsze oko nie związanych ze sobą shinobich. No to śpiesząc z wytłumaczeniem Ryou może i wypoczął już po treningu na ławeczce jednak nie zaspokoił swojego pragnienia a tak się składało że nie miał przy sobie drobnych na zakup oraz jego dom znajdował się dosyć daleko. Rozwiązanie proste, łatwe i nie za bardzo przyjemne dla chłopaka bo jakoś bardzo nie przepadał za interakcjami z nieznajomymi ludźmi, no ale skoro był już na miejscu... Zapukał pewnie trzy razy o losowe dla niego drzwi które należały do Izanagiego w celu zaczerpnięcia wody pitnej od dobrego obywatela.
0 x
Ayatsuri Juranu

Kolejność dowolna
0 x
Awatar użytkownika
Ryou
Gracz nieobecny

Post autor: Ryou »

Widok kobiety nie zdziwił Ryou za bardzo, przecież w końcu kobiety stanowią w przybliżeniu jakieś 50% społeczeństwa, a na dodatek mają swoje prawa i mogą wychodzić na ulice kiedy tylko zechcą.
- Ryou Uchiha, a Pani? - Gardło było całe zaschnięte z powodu braku odpowiedniego nawodnienia więc całość mogła zabrzmieć nieco skrzecząco. - Nie ma pani może wody? - Dodał po chwili cicho aby zbytnio się nie nadwyrężać. Tak zapytawszy się o wodę nieznajomej praktycznie wyczerpał swoje możliwości ponieważ niezwykle dziwnym byłoby teraz dobijać się do nieznajomego domu, tym bardziej że zapewne ta kobieta przyszła tu w jakimś konkretnym celu a nie dzięki zrzędzeniu losu.
0 x
Awatar użytkownika
Izanagi
Gracz nieobecny

Mocno spałem, dobrze się wyspałem, leżałem i patrzyłem w sufit z założonymi rękoma pod głową. Nie wiem ile czasu tak leżałem, być może długo, ale co ważne w pewnym momencie usłyszałem jakieś pukanie, nic nie pozostało mi jak wstać ubrać się na szybko i podejść do drzwi by je otworzyć, oraz dowiedzieć się kto za nimi się znajduje. Długo nie czekałem bo za drzwiami była już wcześniej mi znajoma osoba z synem, czy coś.
- No witam, o co chodzi?- gdy otworzyłem drzwi wiedziałem że będzie się działo, nie spodziewałbym się aby ta kobieta miała dobre wieści mając syna z taką ilością problemów, prędzej czy później coś tam musiało się jeszcze wydarzyć, a może nie zjawił się? Obok stał jeszcze jakiś gość, natychmiast wyciągnąłem rękę w jego kierunku uśmiechając się.
- Cześć, Izanagi, Uchiha Izanagi, a Ty?- po czym spojrzałem na kobietę.
- Drugi syn??- nie miałem pojęcia kto to może jeszcze być.
0 x
Ayatsuri Juranu

0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości