Fuuton: Fūjinheki

Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Fuuton: Fūjinheki

Post autor: Yami »

Nazwa
Fūjinheki
Dziedzina
Fuuton
Ranga
A
Pieczęci
Wól → Pies → Szczur
Zasięg
10m
Koszt
D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 15% | S: 10% | S+: 5%
Opis Jedyna znana technika Futonu, która w całości skupia się na defensywie. W momencie złożenia ostatniej pieczęci wiatr wokół użytkownika zaczyna wirować z niesamowitą prędkością chroniąc go przed wszelkimi atakami fizycznymi oraz technikami Rangi B zaś zderzenie z techniką Rangi A zniweluje działanie techniki. Ze względu na tnące właściwości wiatru, każdy śmiałek, który będzie chciał przypuścić szturm na barierę z wiatru zostanie poszatkowany zaś każda lecąca broń, nawet jeśli przesiąknięta chakrą, zostanie bez problemu zbita. Silny ruch wirowy nasączonego chakrą wiatru znacząco osłabia techniki penetracyjne, te nie stają się śmiertelne w przypadku otrzymania obrażeń.
Tutaj fragment z Anime: www.youtube.com/watch?v=ysY565K--IE&t=54
Odcinek Anime: Naruto Shippūden Odcinek 468 <- więc nie Burito.
Technika została nazwana w Naruto Shippūden: Ultimate Ninja Blazing.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Re: Fuuton: Fūjinheki

Post autor: Boyos »

Słiiit, jak najbardziej za wprowadzeniem. Warto dodać wzmiankę o tym, że technika pozwala chronić siebie oraz 1-2 osoby.
Co do samego opisu, nie wiem czy jest sens zamieszczać pierwszą linijkę o tej defensywie skoro później okazuje się, że wskoczenie w taką technikę i tak jest śmiertelne.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami

Znaczy nie chciałem pisać już o tych 1-2 osobach tylko umieścić to w ramach techniki o promieniu 5m.
Dlatego dałem zasięg 10m.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Zwróciłem na to uwagę żeby nie było sytuacji, gdzie ktoś zrobi tę technikę i okaże się, że odepchnął nią stojącego obok towarzysza i go poszatkował xD
Zasięg 10m ale w każdą stronę? W ogóle dałbym mniejszy - 5m średnicy wzorując się tym co nam pokazali. Starczy to do osłony siebie i towarzysza, a nie zrobi z tego techniki def-off, która mogłaby w niektórych sytuacjach zając pół pola walki :P
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami

Nazwa
Fūjinheki
Dziedzina
Fuuton
Ranga
A
Pieczęci
Wól → Pies → Szczur
Zasięg
5m
Koszt
Opis W momencie złożenia ostatniej pieczęci wiatr wokół użytkownika zaczyna wirować z niesamowitą prędkością chroniąc go przed wszelkimi atakami fizycznymi oraz technikami Rangi B zaś zderzenie z techniką Rangi A zniweluje działanie techniki. Ze względu na tnące właściwości wiatru, każdy śmiałek, który będzie chciał przypuścić szturm na barierę z wiatru zostanie poszatkowany zaś każda lecąca broń, nawet jeśli przesiąknięta chakrą, zostanie bez problemu zbita. Silny ruch wirowy nasączonego chakrą wiatru znacząco osłabia techniki penetracyjne, te nie stają się śmiertelne w przypadku otrzymania obrażeń. Techniką można ochronić także towarzyszy znajdujących się blisko twórcy techniki.
Zmieniłem Zasięg na 5m. Usunąłem dopisek o tym, że to jedyna technika defensywna, dodałem ogólną wzmiankę o ochronie towarzyszy.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Nie mam zastrzeżeń na tę chwilę. Akcept na taką wersję :)
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami

Choć w sumie dla lepszej czytelności zmieniłbym na
"zaś zderzenie z techniką Rangi A zniweluje działanie obu technik.
Ale to później dodam jeśli pojawią się jeszcze jakieś inne problemy.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

W miarę okej, tylko jakiej rangi techniki penetracyjne się przez nią przebiją?
Druga sprawa, wiem, że tylko tyle było pieczęci w anime, ale wydaje mi się ich lekko mało, tak z dwie więcej. Przeżyję jednak trzy jeżeli nikt inny nie ma nic przeciwko.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Nie mam nic przeciwko tym trzem pieczęciom, skoro tak to zostało przedstawione. Co do zasięgu proponuję dopisać 5m średnicy, żeby komuś nie przyszło do głowy, ze to promień. Info o tych osobach innych chronionych też jak najbardziej dodać. No i w sumie gites.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami

Znaczy myślałem o tym, że każda technika penetracyjna się przebije (od B się chyba penetracyjne zaczynają)
Ale nie będą śmiertelne.
Zaletą tej techniki np będzie to, że takie chidori będzie głupotą bo kolesiowi zwyczajnie rękę uwali, a takie wystrzeliwane zwyczajnie będzie osłabione ale trafi oponenta.
Taka Suidanha powinna się spokojnie przebić ale zamiast obrażeń tnących powinna zadać bardziej obuchowe.

No ale to moja wizja tego wszystkiego
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Ogólnie była zasada, że taka sama ranga ofensywa z defensywą anuluje obie techniki.
Tak samo w przypadku penetrującej rangi niżej. Dopiero taka sama ranga penetrująca przebijała, aczkolwiek nie wiem czy to dalej aktualne.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Yami

Nazwa
Fūjinheki
Dziedzina
Fuuton
Ranga
A
Pieczęci
Wól → Pies → Szczur
Zasięg
5m średnicy
Koszt
Opis W momencie złożenia ostatniej pieczęci wiatr wokół użytkownika zaczyna wirować z niesamowitą prędkością chroniąc go przed wszelkimi atakami fizycznymi oraz technikami Rangi B zaś zderzenie z techniką Rangi A zniweluje działanie obu techniki. Ze względu na tnące właściwości wiatru, każdy śmiałek, który będzie chciał przypuścić szturm na barierę z wiatru zostanie poszatkowany zaś każda lecąca broń, nawet jeśli przesiąknięta chakrą, zostanie bez problemu zbita. Silny ruch wirowy nasączonego chakrą wiatru znacząco osłabia techniki penetracyjne, te nie stają się śmiertelne w przypadku otrzymania obrażeń. Techniką można ochronić także towarzyszy znajdujących się blisko twórcy techniki.
Dodany 5m średnicy i dopisek o niwelowaniu obu technik.
Wciąż nie wiem jak złapać problem penetracji wszak to nie jest typowa obrona gdzie stawia się materialną ścianę, którą można dotknąć.
0 x
Awatar użytkownika
Toshiro
Wiek postaci: 24
Ranga: Akoraito | San
Krótki wygląd: Ubiór: https://i.imgur.com/4b7w2iP.png
Maska: https://i.imgur.com/NQByJxc.png
Widoczny ekwipunek: 2 wakizashi przy lewym boku, duża torba na dole pleców
GG/Discord: Harikken#4936

Post autor: Toshiro »

Ja bym się nie rozdrabniał przy takich technikach, technika defensywna żywiołowa, to technika defensywna, a nie jakaś specjalna, więc właściwości względem penetracyjnych i innych technik zostawiłbym podstawowe, czyli dopiero pen A przebije, zaś pen B zneutralizuje. No i wiadomo, tej samej rangi zwykła technika po prostu też zneutralizuje.
0 x
Awatar użytkownika
Yami

Myk jest właśnie taki, że jak uderzysz w ścianę z dotonu penetracyjną to się rozpadnie.
Tnący wiatr tak się niestety nie rozpada.
Takie określenie, że Penetracyjna niższej rangi neutralizuje jest dobre ale vs techniki dotonowe gdzie uderzenie w kamień niszczy kamień. Jak uderzenie wąskiego pocisku wiatru miałoby zniszczyć... podmuchy wiatru.
To jest właśnie ten myk.
0 x
Awatar użytkownika
Toshiro
Wiek postaci: 24
Ranga: Akoraito | San
Krótki wygląd: Ubiór: https://i.imgur.com/4b7w2iP.png
Maska: https://i.imgur.com/NQByJxc.png
Widoczny ekwipunek: 2 wakizashi przy lewym boku, duża torba na dole pleców
GG/Discord: Harikken#4936

Post autor: Toshiro »

To nie jest żaden myk. Coś będzie miało taką siłę żeby zaburzyć te Twoje podmuchy wiatru i przez to, że nie będą już "regularnie" i tak samo wiać, to po prostu się rozproszą, bo zaczną wiać w różne strony nie tworząc tak zwartej ochrony, proste jak budowa cepa, nie kombinował bym z tym więcej.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Brakujące techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości