Raiton: Amigumo

Awatar użytkownika
Khusara Hatakame
Wiek postaci: 28
Ranga: Wyrzutek D
Krótki wygląd: Długie czarne włosy częstą zawiązane w kucyk, dość wysoki i umięśniony, duży spokój i opanowanie.
Widoczny ekwipunek: Torba zawieszone przy prawym udzie, tantō w pochwie po lewej stronie przy pasie i ostrze Okami no Kiba zawieszone po lewej stronie nad Tantō

Post autor: Khusara Hatakame »

Nazwa
Dziedzina
Raiton
Ranga
B
Pieczęci
Pies->Smok->Szczur->Baran
Zasięg
15 metrów
Koszt
E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
Dodatkowe
Dłonie przyciśnięte do ziemi
Opis Technika Raitonu, która za zadanie ma złapać jednego lub wielu przeciwników. Użytkownik składa odpowiednią ilość pieczęci, a następnie przykłada dłonie do ziemi. Na podłożu pojawia się siatka z Raitonu przypominająca pajęczynę. Ktokolwiek znajdzie się na jej obszarze zostanie sparaliżowany i obezwładniony. Jeżeli użytkownik oderwie ręce od ziemi technika zostanie natychmiastowo przerwana, a sieć zniknie.
Użycie techniki w Naruto Shippūden Odcinek 318
Wiki: http://naruto.wikia.com/wiki/Lightning_ ... Spider_Web
0 x
Obrazek
''Pozorna cisza, ale czy to słyszysz? Szum fal, krok po kroku zmienia się przypływ, a wraz z nim świat który znamy''
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Re: Raiton: Amigumo

Post autor: Kakita Asagi »

Ok, generalnie, nie będzie tutaj dużo do poprawiania (chyba), ale już na wstępnie mam uwagę - sądzę, że tutaj powinien być koszt za podtrzymanie, bo tak dotykamy ziemi, tworzymy sobie tą sieć elektryczną i... No właśnie, trwa tak długo, jak dotykamy ziemi, ergo jest to technika podtrzymywana.
Dalej, z tym, że paraliżuje każdego to do wywalenia - zgodziłbym się na dopisek porażony prądem i może zostać sparaliżowany, ale to będzie już zależało od wytrzymałości i tego, kto tam wlazł - jak widać Tutaj odpowiednio silny przeciwnik sobie poradzi ;)
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Post autor: Jun'ichi »

Zasięg 15 m w każdą stronę? 15 m średnicy? Jak dla mnie 15m może mieć cały obszar czyli średnica.

Reszta tak jak Asagi - obrazenia zależne są nie od opisu techniki, a on indywidualnych statystyk rywala.
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Awatar użytkownika
Khusara Hatakame
Krótki wygląd: Długie czarne włosy częstą zawiązane w kucyk, dość wysoki i umięśniony, duży spokój i opanowanie.
Widoczny ekwipunek: Torba zawieszone przy prawym udzie, tantō w pochwie po lewej stronie przy pasie i ostrze Okami no Kiba zawieszone po lewej stronie nad Tantō

Zasięg 15 metrów, czyli chodzi o średnicę. Co do podtrzymywania to masz rację, trzeba dodać koszt za podtrzymywanie techniki, nie zwróciłem uwagi na to ;) A co do opisu to trochę źle sformułowałem, chciałem bardziej przekazać, że każdy w zasięgu tych 15 metrów zostanie narażony na tą technikę, w mniejszym lub większym stopniu, teraz widzę, że brzmi to nie tak jak trzeba, czyli to też będzie do poprawki.
0 x
Obrazek
''Pozorna cisza, ale czy to słyszysz? Szum fal, krok po kroku zmienia się przypływ, a wraz z nim świat który znamy''
Awatar użytkownika
Khusara Hatakame

Zrobione ;):
Nazwa
Dziedzina
Raiton
Ranga
B
Pieczęci
Pies-Smok-Szczur-Baran
Zasięg
15 metrów (średnica)
Koszt
E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (1/2 za turę)
Dodatkowe
Dłonie przyciśnięte do ziemi
Opis Technika Raitonu, która za zadanie ma złapać jednego lub wielu przeciwników. Użytkownik składa odpowiednią ilość pieczęci, a następnie przykłada dłonie do ziemi. Na podłożu pojawia się siatka z Raitonu przypominająca pajęczynę. Ktokolwiek znajdzie się na jej obszarze dostaje się pod działanie techniki i zostaje porażony, słabsi przeciwnicy są paraliżowani. Jeżeli użytkownik oderwie ręce od ziemi technika zostanie natychmiastowo przerwana, a sieć zniknie.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Pierwsze zdanie opisu jest zupełnie zbędne moim zdaniem, poza tym napisane jakimś takim kolokwializmem. Na B za słabe imo, dałbym C.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Khusara Hatakame

W sumie fakt, pierwsze zdanie można usunąć, nie jest nikomu do szczęścia potrzebne. Co do zmiany rangi to można też zawsze zwiększyć moc techniki i dać, że słabszych użytkowników wyładowania mogą pozbawić przytomności, a nie tylko sparaliżować. Chociaż Raiton cierpi na to że mało ma technik na D i C. Więc zmiana na C pozwoliłaby urozmaicić wachlarz technik raitonu na wcześniejszych rangach i zachęcić nowych graczy. Czekam na zdanie innych.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.

Tej techniki użyto chyba w walce z Jinchuriki więc jej użytkownik był raczej świadom tego, że jej siła jest w stanie zdziałać cokolwiek na kogoś tej rangi. Ja zostawiłbym na B, nawet nad A chętnie bym się zastanowił oczywiście odpowiednio zwiększając siłę porażenia. Ale tak wstępnie B jak dla mnie ok.
0 x
Obrazek

Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Hm... ja obstaje między C/B... nie jest bardzo silna. Poza tym wszystko mi pasuje, więc zależnie jak zadecyduje reszta poprawi się range i te pierwsze linijki i będzie wszystko w porządku.
Jun - tu może być też kwestia, że jeżeli nie ma się techniki silnej rangi korzystamy z tego co mamy ;)
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Khusara Hatakame

Zmniejszyłem rangę i usunąłem nie potrzebne zdanie. Koszt przystosowany do techniki C, teraz to wygląda tak:
Nazwa
Dziedzina
Raiton
Ranga
C
Pieczęci
Pies-Smok-Szczur-Baran
Zasięg
15 metrów (średnica)
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (1/2 za turę)
Dodatkowe
Dłonie przyłożone do ziemi
Opis Użytkownik składa odpowiednią ilość pieczęci, a następnie przykłada dłonie do ziemi. Na podłożu pojawia się siatka z Raitonu przypominająca pajęczynę. Ktokolwiek znajdzie się na jej obszarze dostaje się pod działanie techniki i zostaje porażony, słabsi przeciwnicy są paraliżowani. Jeżeli użytkownik oderwie ręce od ziemi technika zostanie natychmiastowo przerwana, a sieć zniknie.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

W sumie to nie ma się do czego przyczepić przy tym. Prosty efekt bez zbędnego pitu pitu. Akcept
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Jako, że mamy technikę rangi C, fragment o paraliżu musi wypaść, a zostać zastąpiony oszołomieniem - tak jak w pozostałych technikach na tym samym poziomie
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Khusara Hatakame

Mimo wszystko shinobi na filmie chciał jej użyć na bijuu. I co prawda ten się wyrwał ale widać było, że przez kilka sekund technika go zatrzymała, dlatego myślę, że paraliż powinien jak najbardziej zostać. Po drugie pamiętaj też, że to jest technika kanoniczna, więc nie trzyma się ograniczeń TW typu musi być dokładnie na tym samym poziomie mocy co inne techniki z tej rangi. Np w takim fuutonie albo Sutonie niektóre techniki z kanonu są słabsze, a niektóre silniejsze, dlatego moim zdaniem wywalanie porażenia jest bezsensowne, i powinno ono jak najbardziej nadal w tej technice być. Po za tym dawka Raitonu podczas gdy przeciwnik wpadnie w sieć przesyłana jest bez przerwy, a nie jednorazowo jak przy innych technikach C, co samo powinno czynić ją silniejszą.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać

Ja dalej obstaję przy tym, że technika była całkiem silna i powinna być na randze B/A. Nie ma powodu by na siłę zmniejszać rangę, niby zmniejszać siłę ale jednocześnie zostawiać efekty jakby było na randze B (czyli paraliżowanie). Jeśli ma mieć określoną siłę, to musi być dopasowana ranga.
0 x
Obrazek

Awatar użytkownika
Khusara Hatakame

Mylisz się efekt jaki jest na randze B przy słabszych przeciwnikach to nie paraliż, a w w praktycznie każdym przypadku śmierć...
Paraliż jest efektem praktycznie gwarantowanym przy bezpośrednim trafieniu. Tutaj występuje on tylko w kontakcie ze słabszymi przeciwnikami, czyli gdzie normalnie na Randze B jak mówiłem miałby miejsce zgon. Widać na nagraniu, że technika działała na ogoniastego przez chwilę. Przy zwykłym porażeniu myślę, że by nawet nie poczuł. Po za tym moim zdaniem też nie widziałem żeby techniki danej rangi miały konkretnie wyznaczony maksymalny efekt jaki mogą mieć, dajmy np technikę ''Fūton: Komakai Butokai Tatsumaki'' mimo, że jest na randze C to siła jej dorównuje B i nie jest to żadne Kenjutsu, tak samo zdanie ''bardzo silna jak na tą rangę'' pokazuje, że jeśli chodzi o techniki kanoniczne, mimo to, że są na daną rangę różnią się siłą. Na koniec Seinar też stwierdził, że ta technika Raitonu jest za słaba na B, z czym ja się zgadzam i dlatego też zmieniłem rangę a zostawiłem efekt.
Nazwa
Fūton: Komakai Butokai Tatsumaki
Pieczęci
Brak
Zasięg Max.
15 metrów
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Użytkownik tej dosyć silnej techniki musi najpierw przyłożyć rozwartą dłoń kantem do policzka. Następnie wypuszcza on z ust nasączone chakrą powietrze, które zostaje prowadzone po dłoni i wprowadzone w ruch wirowy. Efektem jest stworzenie niewielkiego tornada w kształcie kuli wielkości dwóch pięści. Następnie wypuszcza się je w kierunku przeciwnika. Technika jest w stanie bez problemu zniszczyć spore skały, nie mówiąc o uszkodzeniu przeciwnika. Bardzo silne jak na tą rangę.
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Brakujące techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości