Pewnie dotyczy to nie tylko tych technik, ale racji, że niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem to mnie wzięło na refleksję no i one aż proszę się o dopisek jak w niektórych innych walących po prostu z piąchy ale z czymś na tej piąsze: Dla ułatwienia podklejam trzy techniki. Na forko na pewno jest ich więcej, ale mi zależy w sumie najbardziej na mojej dziedzinie, więc sami rozumiecie. Można dawać to w sumie każdej się do tego nadającej.
- Nazwa
- Raiton: Chidori
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Małpa → Smok → Szczur → Ptak → Wół → Wąż → Pies → Tygrys → Małpa
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
- Statystyki
- Dodatkowe
- Wymaga percepcji powyżej 160 lub aktywnego Doujutsu.
- Opis Sztandarowa technika penetracyjna Raitonu. Po złożeniu wymaganej ilości pieczęci użytkownik stojąc w miejscu w charakterystycznej postawie zbiera ogromne ilości chakry w swojej dłoni, która wydaje przy tym dźwięk podobny do śpiewu ptaków. Tak skondensowana energia jest w stanie przebić się przez większość osłon i technik defensywnych. Technika jest jednak ryzykowna, ponieważ wymaga bezpośredniego uderzenia w cel i bardzo dużej szybkości natarcia. Aby była skuteczna, szarżę i uderzenie należy wyprowadzić po linii prostej, co często powoduje wizję tunelową i naraża użytkownika na ataki z różnych stron, których podczas biegu może po prostu nie zauważyć. Aby zniwelować tę wadę należy posiadać Tsujitengana, Byakugana lub Sharingana albo mieć Percepcję na odpowiednio wysokim poziomie.
- Uwaga Jest to kinjutsu, możliwe do nauki tylko ze specjalnego, zdobycznego zwoju (wyprawa Rangi B) - na świecie istnieje jedynie 3 sztuki zawierająca tę wiedzę.
- Nazwa
- Raiton: Raikiri
- Ranga
- A
- Pieczęci
- Wół → Królik → Małpa
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt
- B: 40% | A: 30% | S: 20% | S+: 10%
- Statystyki
- Dodatkowe Wymaga znajomości Chidori i percepcji powyżej 160 lub aktywnego Doujutsu, Kontrola Chakry na randze B
- Opis Rozwinięta wersja Chidori, która oprócz mniejszej ilości pieczęci, a więc skrócenia czasu przygotowania, pozwala również na pełną skuteczność ataku bez konieczności wspomagania go szarżą na przeciwnika. Podczas zbierania chakry w dłoni wciąż konieczne jest przybranie charakterystycznej pozycji. Oprócz wspomnianych zalet, wraz z większa ilością skondensowanej chakry zwiększają się również możliwości penetracyjne techniki.
- Uwaga Jest to kinjutsu, możliwe do nauki tylko ze specjalnego, zdobycznego zwoju (wyprawa Rangi A) - na świecie istnieją jedynie 2 sztuki zawierającą tę wiedzę.
- Nazwa
- Raiton: Jigokuzuki
- Ranga
- S
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt 4 palce
- C: 50% | B: 40% | A: 30% | S: 20% | S+: 10%
- Koszt 3 palce
- C: 60% | B: 48% | A: 36% | S: 24% | S+: 12%
- Koszt 2 palce
- C: 70% | B: 56% | A: 42% | S: 28% | S+: 14%
- Koszt 1 palec
- C: 80% | B: 64% | A: 48% | S: 32% | S+: 16%
- Statystyki
- Dodatkowe Techniki nie można wzmocnić za pomocą Raiton: Kuroi Kaminari. Skupiona chakra pozostaje aż do celnego trafienia lub dezaktywacji przez samego użytkownika.
- Opis Bardzo brutalne jutsu, które polega na pokryciu dłoni chakrą Raitonu. Technika ma ciekawą właściwość - można ją wykonać korzystając z czterech, trzech, dwóch lub jednego palca. Z każdym razem moc ataku wzrasta z powodu stężenia chakry w jednym punkcie. Niestety wzrasta również koszt gdyż utrzymanie takich ilości chakry w jednym punkcie jest coraz trudniejsze.
- Uwaga Jest to kinjutsu, możliwe do nauki tylko ze specjalnego, zdobycznego zwoju (wyprawa Rangi A) - na świecie istnieje jedynie jedna sztuka zawierająca tę wiedzę.
Chidori +30, Raikiri +40 i palec grzebalec to nie wiem ile, bo tam jest to stopniowanie. Nie chcę niczego sugerować na razie.
DODATKOWE UWAGI
Zmiana pod siebie, wiadomo.