Technika S

Awatar użytkownika
Rei Uta
Wiek postaci: 17
Ranga: Wyrzutek
Krótki wygląd: - Różowe włosy.
- Czarne Haori przewiązane jedwabnym obi, tego samego koloru luźne spodnie oraz wysokie buty za kostkę.
- Patrz avatar.
- Po resztę zapraszam do kp.
Widoczny ekwipunek: - Torba biodrowa.
- Duży zwój na plecach.
Aktualna postać: Rei

Technika S

Post autor: Rei Uta »

PROBLEM
ROZWIĄZANIE

DODATKOWE UWAGI
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Re: Technika S

Post autor: Ichirou »

Ta technika powinna po prostu po reworku mieć określone statystyki - wyższe niż reberu, ale nie wiem na ile dokładnie, bo nie orientuje się jaka jest obecnie polityka statystykowo-klanowo-reberowa działu technicznego.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Rei Uta
- Czarne Haori przewiązane jedwabnym obi, tego samego koloru luźne spodnie oraz wysokie buty za kostkę.
- Patrz avatar.
- Duży zwój na plecach.

Pytałem Jawy czy wrzucać czy czekać na rework... Podobno z tym się zejdzie <catcryrain> wiem mogłem wrzucić.
0 x
Awatar użytkownika
Brook
Moderator
Aktualna postać: Souei

Post autor: Brook »

Przy reworku żywiołowych techniki zakazane dostawały raczej tylko +20 do statów względem tabelek ze standardowymi statami dla danej dziedziny. Tutaj bym pewnie szedł w to samo i dał 220/200/220. Nie +40 bo nie chcę żeby zaraz każdy przez pomysły reworkował jakąś swoją technikę osobno poza kompleksowym reworkiem statów w klanach.
0 x
Awatar użytkownika
Rei Uta
- Patrz avatar.
- Duży zwój na plecach.

Oczywiście myślę o ogólnodostępnych Maji Panie Sejnar <kappa>
Można technikę dać też jako wyprawa S i porównać do kanonicznych nawet z innych klanów. Senju ma 200/200/200 na S. Techniki zakazane osiągają 260/200/260... Ja tu chce wzmocnić samą szybkość bo wydaje mi się to właśnie uczciwie. Ta technika nie zyskuje na wytrzymałości czy sile, a właśnie na mobilności. Tak mi się przynajmniej wydaje. <catuwu>
0 x
Awatar użytkownika
Brook
Moderator

Zrób tabelkę z 220/200/220 i będzie można wrzucić.
0 x
Awatar użytkownika
Rei Uta
- Patrz avatar.
- Duży zwój na plecach.

Nazwa
Satetsu Kaihō
Ranga
S
Pieczęci
Brak
Zasięg Max.
50 metrów
Objętość Max.
1280
Piach
Koszt
C: 50% | B: 40% | A: 30% | S: 20% | S+: 10%
Dodatkowe Wcześniejsze użycie Satetsu Henkan | Technika tworzona jest z 800 objętości żelaznego piasku
Opis Ostateczna technika z wykorzystaniem żelaznego piasku. Użytkownik posyła w niebo ogromną formę z żelaznego piachu uzyskaną techniką Satetsu Henkan. Następnie przez odpowiednie wykorzystanie magnetycznych sił cała masa żelaznych opiłków zaczyna zmieniać kształt i szybko się deformować. Z żelaznej masy zaczynają w szalonym tempie wyrastać strumienie skupionego żelaza w formie przypominającej gałęzie drzewa. Widok bardzo osobliwy, może nawet piękny. Jednak "gałęzie" rozrastają się na duży obszar z zawrotną prędkością i po kilku chwilach cały teren w polu rażenia techniki zostaje zbombardowany spadającymi odnogami. "Gałęzie" trafiają w ziemię z dużą siłą zdolną do przebicia człowieka niczym szmacianej lalki, rozrywając ziemię na kawałki. Z uwagi na ogromna ilość odnóg i dużą prędkość techniki, żeby przeżyć trzeba się wykazać ogromną szybkością i niemalże natychmiastową reakcją, a nawet wtedy nie ma pewności czy jakaś niespodziewana gałąź nie przebije cię na wylot.
Uwaga Jest to technika zakazana, możliwa wyłącznie dzięki specjalnemu zwojowi znajdującemu się w posiadaniu lidera Klanu. Do jego nauki wymagane są zasługi dla klanu i odpowiednia ranga fabularna. W przypadku Nukeinów wymagana jest wyprawa rangi A. Szczegóły i pozwolenie na zdobycie trzeba uzgodnić z Administracją.
Jeśli to oficjalna wersja to nie mam co zajmować slota na pomysły <catmariner>
0 x
Awatar użytkownika
Brook
Moderator

Wprowadzone i przerzucam.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości