RnY robi zmianę

Masz w głowie pomysł, który zrewolucjonizuje rozgrywkę? Nie wiesz komu o nim opowiedzieć? Śmiało więc wykorzystaj ten dział do opublikowania go i umożliwienia innym ocenienia go. Upewnij się tylko wcześniej, czy podobny pomysł nie znajduje się w dziale "Odrzucone"!
Awatar użytkownika
Arii
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: -na prawym ramieniu wytatuowana sznyta gita
-krótka bródka
Widoczny ekwipunek: *Duża Torba
*Plecak
*Manierka
GG/Discord: arii.2024
Multikonta: Yachiru

Re: RnY robi zmianę

Post autor: Arii »

Normalna ze zmianami
Nazwa
Raiton no Yoroi
Ranga
S
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
S+: 10% ( na turę)
Bonusy
Dodatkowe Nie można łączyć z innymi technikami w celu zwiększenia siły techniki np. Raiton: Kuroi Kaminari. Wymaga Kontroli Chakry S+, Wymaga 200 Wytrzymałości
Opis Technika wspomagająca polegająca na pokryciu całego ciała chakrą pioruna. Jutsu pobudza układ nerwowy użytkownika zwiększając jego siłę, refleks i szybkość. Niestety sam shinobi musi wykazać się pewną krzepą by wytrzymać stres jaki wywołuje przebywanie w tej technice.
Uwaga Technika zajmuje miejsce na wspomagacz. Potrzebny jest odpoczynek: 5 tur - 1 za każde 20pkt powyżej 200 Wytrzymałości (min. 1). Maksymalna ilość tur użytkowania: 5 + 1 za każde 20pkt powyżej 200 Wytrzymałości (max. 9/10)
Jest to kinjutsu, możliwe do nauki tylko ze specjalnego, zdobycznego zwoju (wyprawa Rangi A) - na świecie istnieją jedynie 2 sztuki zawierające tę wiedzę.
Tutaj od Ayumu, mega podobają mi się propozycję, że zostajemy z tym, co powyżej wzięliśmy czyli: KC S+, 10% na turę opłaty, Limit tur używania i odpoczynku, wartości powiększane/obniżane przez Wytkę, Wymg wytki 200 - jak Yami ładnie zauważył - nie da się ciągle jechać na 130%, obniżyłem też rangę wyprawy na A.

Chyba wygląda to najlepiej ze wszystkich <catblush>
0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Chakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skryta PH
Bank
WT
Awatar użytkownika
Brook
Moderator
Aktualna postać: Souei

Re: RnY robi zmianę

Post autor: Brook »

Jestem bardzo zadowolony patrząc na rozwój tej dyskusji. Widać, jak długą drogę przeszła ta technika od pierwszego posta gdzie mieliśmy +80PA/30% aktywacja i 15% na turę/Wyprawa rangi S do obecnej formy +180PA / 10% na turę / Wyprawa rangi A. To pokazuje też, ile ty, Arii, nauczyłeś się podczas moderowania tego pomysłu, co odczytuję jako swój osobisty sukces jako mentora.
Uważam, że nowa wersja techniki jest już prawie gotowa do wprowadzenia, ale jest jeszcze kilka rzeczy, które można by tutaj doszlifować.

1. Cieszę się, że sam uznałeś, że w obecnej formie ten wspomagacz nie zasługuje na wyprawę rangi S po zdobycie, lecz zaledwie A. Inni nazwaliby to samozaoraniem, ja natomiast cennym doświadczeniem, z którego w przyszłości może wyrosnąć coś pięknego. Niemniej jednak, musimy wrócić do rangi S, bo nie widzę powodu, aby tą rangę i przez to jakość całego wspomagacza obniżać. To w trosce o przyszłe dyskusje na ten temat, żeby za miesiąc nie wpadł pomysł, że w sumie to może jednak obniżymy do B i znowu wszystko w dół, bo jakiś Ziutek tak sobie wymyślił.

2. Po odzyskaniu rangi S należałoby ponownie podbić bonusy, aby tą rangę S odzwierciedlały. Podpowiem, że prawidłowa odpowiedź, to +80/+80/+80. Zastanawiam się jeszcze nad zaimplementowaniem w jakiejś formie tej obrony, którą Raiton no Yoroi dawało w kanonie. Jeśli możesz, to udostępnij proszę linki do twoich źródeł, o których wspomniałeś, z których wynika działanie inne, niż podane na podrzuconej przeze mnie wiki. Zobaczymy, może racja leży jednak właśnie tam.

3. Obecny licznik tur jest bardzo nieatrakcyjny i należy go zmienić. Z nieukrywanym zawodem i rozczarowaniem muszę przyznać, że mój pomysł z hard capem na 10 tur był jednak najlepszy i to jego należałoby tutaj zaimplementować, jeśli już w ogóle cokolwiek. Wciąż jestem tutaj rozdarty.

4. Koszt musi spaść do standardowej techniki rangi S z 1/2 kosztu za podtrzymanie, standardowo. Tak jak wspomniał Ayumu, RnY nie daje chakry jak inne wspomagacze, lecz nawet uszczupla nasze zasoby bladoniebieskiej energii, więc tutaj nie możemy być zbyt surowi, aby jednak nie zabierać całego komfortu czy QoL podczas stosowania tej techniki. Myślę, że ograniczenie z punktu 3 jest już i tak wystarczająco krzywdzące i poważnie zastanawiam się jednak nad jego zniesieniem, ale najpierw chcę wysłuchać jeszcze uważnie głosów innych graczy, aby nikt nie czuł się pominięty. Przydałaby się w tym celu tabelka poprawiona o ten i wyżej wymienione szczegóły, aby każdy mógł ocenić to zgodnie z własnym sumieniem, wiedzą i w jak najlepszym interesie forum.

Ogólnie bardzo dobra robota za co serdecznie dziękuję.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości