Toksyny i ich humorki

Masz w głowie pomysł, który zrewolucjonizuje rozgrywkę? Nie wiesz komu o nim opowiedzieć? Śmiało więc wykorzystaj ten dział do opublikowania go i umożliwienia innym ocenienia go. Upewnij się tylko wcześniej, czy podobny pomysł nie znajduje się w dziale "Odrzucone"!
Awatar użytkownika
Arii
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: -na prawym ramieniu wytatuowana sznyta gita
-krótka bródka
Widoczny ekwipunek: *Duża Torba
*Plecak
*Manierka
GG/Discord: arii.2024
Multikonta: Yachiru

Re: Toksyny i ich humorki

Post autor: Arii »

Kupienie perków za co? Bo to nie ma sensu, żeby iść na Wyorawe po UN, żeby jeszcze coś na coś wydawać. Chyba, żadna UN nie wymaga kupowania czegoś po odbyciu Wyprawy, na którą traci się slot wypki i ma się calm down od następnej na 3 miechy
0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Chakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skryta PH
Bank
WT
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Perki to inaczej rzeczy, które może mieć trucizna. Kupujesz je, a raczej wybierasz je z listy w ramach tworzenia trucizny.

Szybki przykład (cyfry z dupy, na szybko)

Robię trutkę w formie tabletek, mam mistrzowski poziom trucizny:

Mistrzowska trucizna ma 500 pkt, substancja stała ma 100 pkt, w sumie mam 600 pkt do wydania. Więc idę sobie do tej listy efektów co dał Tenshi i biorę np.
Bezwonność za 50 pkt, ograniczenie siły za 200 pkt, szybsze działanie za 200 pkt i w ten sposób wydałem już 450 pkt, zostaje mi 150, to sobie dobieram do trutki bezsmakowość za 50 i za 100 jeszcze jakiś tam efekt. W ten sposób wydałem 600 pkt i złożyłem sobie truciznę.

Więc ponownie - baza to co zrobił Yasuo jest, tylko trzebaby to dokończyć i konkretnie rozpisać.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tenshi
Wiek postaci: 15
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Yasuo

Post autor: Tenshi »

2 x

Awatar użytkownika
Shigemi
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Zeref
Widoczny ekwipunek: Torba medyczna i plecak,

Post autor: Shigemi »

Generalnie świetna robota, mam tylko pytanie, czy te wartości, które są podane to są procenty czy sztywne statystyki?
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tenshi
Wiek postaci: 15
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Yasuo

Post autor: Tenshi »

Ario powiedział, że ewentualnie pomoże mi z Seinarem zbalansować liczby, więc na chwilę obecną dałem flat statystyki, nie procenty.
0 x

Awatar użytkownika
Shigemi
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Zeref
Widoczny ekwipunek: Torba medyczna i plecak,

Post autor: Shigemi »

Rozumiem, ogólnie pomysł bardzo mi się podoba, zaadoptowałbym tę mechanikę do tworzenia leków oraz innych dopalaczy medycznych. Tak jak leki czy dopalacze nie mogą mieć jakichś wielkich liczb, tak myślę, że trucizny zwłaszcza na poziomie S muszą być naprawdę silne.
0 x
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość