Masz w głowie pomysł, który zrewolucjonizuje rozgrywkę? Nie wiesz komu o nim opowiedzieć? Śmiało więc wykorzystaj ten dział do opublikowania go i umożliwienia innym ocenienia go. Upewnij się tylko wcześniej, czy podobny pomysł nie znajduje się w dziale "Odrzucone"!
Krótki wygląd: - Różowe włosy. - Czarne Haori przewiązane jedwabnym obi, tego samego koloru luźne spodnie oraz wysokie buty za kostkę. - Patrz avatar. - Po resztę zapraszam do kp.
Jak ma to działać w praktyce:
Księga może zawierać informację o NPC, których np. gracze mogą teraz ścigać na zleceniach specjalnych, za które można liczyć na dodatkową gotówkę oraz sławę. Oczywiście wątki będą trudniejsze, a ph przeciwnika będą dostosowane do tych, które trzeba posiadać, aby wejść na nową rangę. To samo będzie z realnymi graczami, jeśli pojawią się tacy delikwenci i zostawią dość śladów to MG będzie miał pełne prawo doprowadzić łowcę do poszukiwanych.
Krótki wygląd: - Różowe włosy. - Czarne Haori przewiązane jedwabnym obi, tego samego koloru luźne spodnie oraz wysokie buty za kostkę. - Patrz avatar. - Po resztę zapraszam do kp.
A mówimy tu o "wyrzutek wchodzi na teren prowincji i magiczny skaner Deus ex machina wrzuca go do bingo" czy "wyrzutek ponosi konsekwencje fabularne swoich działań które podjął na misji/w trakcie interakcji z otoczeniem"? Bo jeszcze nie wiem czy należy oponować xd
Wyrzutki nigdy nie byli przez nikogo ścigani więc rozumiem że teraz zaczną być? Na równo z przestępcami którzy rzeczywiście mają jakąś zbrodnię? Pytam bo to dla mnie nowość, że brak przynależności do klanu jest karany bo powodów tego może być bardzo dużo i to bardzo różnych.
Jeśli już to właśnie dzicy powinni być ścigani bo Hoszi sama mówiła że są niemile widziani na kontynencie i Kaito jako samuraj od dzikich musi kombinować jak zdobywac kolejne szkoły. A tu nagle się okazuje że dzicy ok a normalne wyrzutki nie, czyli odwrotność tego czego się spodziewałem szczerze mówiąc.
Hej, ruszam temat Bingo Booka, przejmując i - być może - wprowadzając.
Chciałabym jednak zapytać graczy, co by was zachęciło do Bingo Booka, co byście chcieli tam zobaczyć. Co uważacie, że sprawiłoby, że jest to grywalne. Nie rzucam nic od siebie, bo chcę pozbierać najróżniejsze pomysły i zobaczyć. Nie trzeba chwilowo nic z Waszej strony opracowywać. Teraz jest chwila na wolne pomysły.
Ja to bym chciał, aby była taka ogólna Bingo Book, ale też takie typowo scentrowane w danych prowincjach mające potężny impact dla fabuły postaci.
To co bym widział w tym: Ryo jako zarobek, Poziom Trudności/Ranga (określenie na podstawie tego co postać zrobiła na fabule, ale także OOC PH etc), coś żeby sklasyfikować kogoś
0 x
Prowadzone misje:
1. Misja C - Ayatsuri Yuu (5/14)
2. Takashi - Misja Kampanijna - S (5/21)
3. Daishi - Rezerwacja
4. Ayumu&Mijikuma - Zlecenie Specjalne - Rezerwacja
5. Tenshi - Zlecenie Specjalne "Smoczyca" - B (3/17)
6. Kaito Ishikawa - Misja Wojenna "Przejście"- A+ (3/19)PH Bank WT