Genjutsu

Masz w głowie pomysł, który zrewolucjonizuje rozgrywkę? Nie wiesz komu o nim opowiedzieć? Śmiało więc wykorzystaj ten dział do opublikowania go i umożliwienia innym ocenienia go. Upewnij się tylko wcześniej, czy podobny pomysł nie znajduje się w dziale "Odrzucone"!
Awatar użytkownika
Azuma
Wiek postaci: 18
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: - czarne włosy, ciemne oczy
- wyraźnie zarysowana szczęka, ostre rysy twarzy
- delikatne blizny na przedramionach i rękach
- przeciętny wzrost, docięta sylwetka
Widoczny ekwipunek: - ochraniacz na czoło z emblematem klanu
- skórzana kamizelka shinobi
- kabury na broń na lewym i prawym biodrze
- torba z ekwipunkiem na lewym pośladku
- lekka zbroja

Re: Genjutsu

Post autor: Azuma »

Ja już tu napiszę krótko: palnijcie se w łeb, tak mocno.

Spójrzcie jak wygląda wstęp do Genjutsu, a jak wyglądają pozostałe dziedziny. Przez co trzeba przebrnąć w temacie Genjutsu, aby zrozumieć co, ile i jak.

A teraz chcecie jeszcze dokładać kolejne przeliczniki.
1 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Brook
Moderator
Aktualna postać: Souei

Post autor: Brook »

Czyli przez dwie strony tematu niczego żeśmy tak naprawdę nie ustalili. Za zmianą jesteśmy, oprócz Ichira, chyba tylko ja i Ario, a przy braku poparcia wydaje mi się, że nie ma co tego forsować. Daję 48h jeszcze na jakiś cud, a jeśli takowy się nie wydarzy, no to do poczekamy do następnego pomysłu reworka gen.
0 x
Awatar użytkownika
Shigemi
Wiek postaci: 19
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Zeref
Widoczny ekwipunek: Torba medyczna i plecak,

Post autor: Shigemi »

Ja również jestem za zmianą. Tak jak się rany skalują tak samo powinny debuffy. Różnica konsekwencji i psychiki nakłada debuff.
Genjutsu dziliłyby się na dwa typy:
1. Traumatyzujące
2. Debuffujące

Rana psychiczna nie może być śmiertelna i postać może otrzymać tylko jedną ranę psychiczną. Jeśli postać wyjdzie sama z Genjutsu (kai/zadaniem rany, przesłaniem chakry) to rana psychiczna nie jest naliczana, jeśli jednak postać nie jest w stanie wyrwać się z Genjutsu traumatyzującego załóżmy, przez 3 tury. To otrzymuje ranę zgodną z różnicą psychiki i konsekwencji. Można też nałożyć twardy ogranicznik, że Lekka to Gen B+, Średnia to Gen A+, Ciężka S.

Lekka: od 21 do 70 psychiki więcej
Średnia: od 71 do 120 psychiki więcej
Ciężka: 121+ psychiki więcej
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Brook
Moderator
Aktualna postać: Souei

Post autor: Brook »

Nie będzie ran psychicznych.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość