Chidori, Raiki i palec grzebalec

Masz w głowie pomysł, który zrewolucjonizuje rozgrywkę? Nie wiesz komu o nim opowiedzieć? Śmiało więc wykorzystaj ten dział do opublikowania go i umożliwienia innym ocenienia go. Upewnij się tylko wcześniej, czy podobny pomysł nie znajduje się w dziale "Odrzucone"!
Awatar użytkownika
Souei

Chidori, Raiki i palec grzebalec

Post autor: Souei »

PROBLEM
Pewnie dotyczy to nie tylko tych technik, ale racji, że niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem to mnie wzięło na refleksję no i one aż proszę się o dopisek jak w niektórych innych walących po prostu z piąchy ale z czymś na tej piąsze:
Dla ułatwienia podklejam trzy techniki. Na forko na pewno jest ich więcej, ale mi zależy w sumie najbardziej na mojej dziedzinie, więc sami rozumiecie. Można dawać to w sumie każdej się do tego nadającej.
Nazwa
Raiton: Chidori
Ranga
B
Pieczęci
Małpa → Smok → Szczur → Ptak → Wół → Wąż → Pies → Tygrys → Małpa
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
Statystyki
Dodatkowe
Wymaga percepcji powyżej 160 lub aktywnego Doujutsu.
Opis Sztandarowa technika penetracyjna Raitonu. Po złożeniu wymaganej ilości pieczęci użytkownik stojąc w miejscu w charakterystycznej postawie zbiera ogromne ilości chakry w swojej dłoni, która wydaje przy tym dźwięk podobny do śpiewu ptaków. Tak skondensowana energia jest w stanie przebić się przez większość osłon i technik defensywnych. Technika jest jednak ryzykowna, ponieważ wymaga bezpośredniego uderzenia w cel i bardzo dużej szybkości natarcia. Aby była skuteczna, szarżę i uderzenie należy wyprowadzić po linii prostej, co często powoduje wizję tunelową i naraża użytkownika na ataki z różnych stron, których podczas biegu może po prostu nie zauważyć. Aby zniwelować tę wadę należy posiadać Tsujitengana, Byakugana lub Sharingana albo mieć Percepcję na odpowiednio wysokim poziomie.
Uwaga Jest to kinjutsu, możliwe do nauki tylko ze specjalnego, zdobycznego zwoju (wyprawa Rangi B) - na świecie istnieje jedynie 3 sztuki zawierająca tę wiedzę.
Nazwa
Raiton: Raikiri
Ranga
A
Pieczęci
Wół → Królik → Małpa
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
B: 40% | A: 30% | S: 20% | S+: 10%
Statystyki
Dodatkowe Wymaga znajomości Chidori i percepcji powyżej 160 lub aktywnego Doujutsu, Kontrola Chakry na randze B
Opis Rozwinięta wersja Chidori, która oprócz mniejszej ilości pieczęci, a więc skrócenia czasu przygotowania, pozwala również na pełną skuteczność ataku bez konieczności wspomagania go szarżą na przeciwnika. Podczas zbierania chakry w dłoni wciąż konieczne jest przybranie charakterystycznej pozycji. Oprócz wspomnianych zalet, wraz z większa ilością skondensowanej chakry zwiększają się również możliwości penetracyjne techniki.
Uwaga Jest to kinjutsu, możliwe do nauki tylko ze specjalnego, zdobycznego zwoju (wyprawa Rangi A) - na świecie istnieją jedynie 2 sztuki zawierającą tę wiedzę.
Nazwa
Raiton: Jigokuzuki
Ranga
S
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt 4 palce
C: 50% | B: 40% | A: 30% | S: 20% | S+: 10%
Koszt 3 palce
C: 60% | B: 48% | A: 36% | S: 24% | S+: 12%
Koszt 2 palce
C: 70% | B: 56% | A: 42% | S: 28% | S+: 14%
Koszt 1 palec
C: 80% | B: 64% | A: 48% | S: 32% | S+: 16%
Statystyki
Dodatkowe Techniki nie można wzmocnić za pomocą Raiton: Kuroi Kaminari. Skupiona chakra pozostaje aż do celnego trafienia lub dezaktywacji przez samego użytkownika.
Opis Bardzo brutalne jutsu, które polega na pokryciu dłoni chakrą Raitonu. Technika ma ciekawą właściwość - można ją wykonać korzystając z czterech, trzech, dwóch lub jednego palca. Z każdym razem moc ataku wzrasta z powodu stężenia chakry w jednym punkcie. Niestety wzrasta również koszt gdyż utrzymanie takich ilości chakry w jednym punkcie jest coraz trudniejsze.
Uwaga Jest to kinjutsu, możliwe do nauki tylko ze specjalnego, zdobycznego zwoju (wyprawa Rangi A) - na świecie istnieje jedynie jedna sztuka zawierająca tę wiedzę.
ROZWIĄZANIE
Chidori +30, Raikiri +40 i palec grzebalec to nie wiem ile, bo tam jest to stopniowanie. Nie chcę niczego sugerować na razie.

DODATKOWE UWAGI
Zmiana pod siebie, wiadomo.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Shins Hyo
Wiek postaci: 30
Ranga: Wyrzutek D
Krótki wygląd: Shins ubrany jest w czarny strój zasłaniający większość jego ciała. Widoczne są jedynie niebieskie oczy.
Widoczny ekwipunek: Wielki Kunai na plecach
Płaszcz
GG/Discord: shintarguar

Re: Chidori, Raiki i palec grzebalec

Post autor: Shins Hyo »

Chidori i Raikiri imo nie - to nie są techniki takiego typu jak np. Rerugan czy właśnie Raiton: Jigokuzuki, które by nakładały jakiegoś rodzaju aurę chakry. Gdyby dodać Chidori, to musiałby wejść i np. Rasengan. I zaraz by się okazało, że połowa technik na forku.

Także Raiton: Jigokuzuki dla mnie na tak. Ale wtedy nie wiem, czy nie uprościć tego do 1 kosztu z 1 siłą, bo inaczej zacznie się kombinowanie czy lepiej wejść z 3 palcami i dostać bonus +X czy może technikę na 1 palec. Imo ta ekstra siła przy przekroczeniu siły techniki sprawia, że że wyższe limity przestają mieć sens.

W Suitonie za to technika Suiton: Mizukamakiri by się nadawała do tego zapisku. To jest "chakraflow" na ręce.
W Fuutonie absolutnie Fūton: Hien. To się nawet specjalnie nie różni od Rerugana.
W Katonie zaś Kaengiri.

W technikach żywiołowych jest jeszcze kilka technik, które dają statycznie +X siły dla użytkownika. Ale tych bym nie ruszał.

PS. Klanówek nie sprawdzałem, bo mam jeszcze resztki rozumu i godności człowieka.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości