Prośby do administracji

Zamieszczane są tutaj ważne ogłoszenia dotyczące zarówno spraw organizacyjnych forum, jak i ogłoszenia dotyczących samych graczy. Jeżeli więc Administracja pragnie coś ogłosić, szukacie kogoś do wspólnej rozgrywki albo jeśli chcecie zaznajomić się z aktualnymi konkursami, to to jest najlepsze ku temu miejsce. Ponadto jest to też dział, w którym można skontaktować się z Administracją.
Mokuzu

Re: Prośby do administracji

Post autor: Mokuzu »

Hej :) I hate be that person, I hate to do it kiedy jestem nowym graczem D:

Ale... proszę o spojrzenie na opracowanie Aburame, szczególnie tą część o Kikaichu.

http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=56&t=178
Zdolności klanu Aburame opierają się na tropieniu. Nie muszę tropić kogoś, kto znajduje się 40 metrów ode mnie, WIDZĘ GO. 40 metrów to mniej niż szerokość boiska do piłki nożnej. Już nie powiem, że owady są w stanie w taki sposób tropić samice znajdujące się wiele kilometrów dalej. Albo że nos kogoś z klanu Inuzuka (nie ninkena) na randze D ma 100m zasięgu i rośnie z każdą rangą. CZTERDZIEŚCI METRÓW. czterdzieści metrów. 40m
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 28
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

[uhide=Tamaki Hyūga]Tamaki Hyūga, dział Offtopu ma to do siebie, że pozwala na umieszczanie własnej twórczości. Z tego względu, Administracja nie ma obowiązku nawet tego rozpatrywać, tym bardziej że nie uzyskałaś zgody na opracowywanie paktu, ani jego zdobycie. Jak sama zauważyłaś - twój rozwój postaci stoi jeszcze na niskim poziomie. W każdym jednak razie - patrzymy nieprzychylnym spojrzeniem na cały humanoidalny pakt ze zwierzętami, dodatkowo występuje problematyka czy takie twory mogłyby się poruszać po lądzie. Wydaje mi się, że skoro to są zwierzęta morskie - to nie powinny poruszać się po lądzie, a to może być z kolei kłopotliwe.[/uhide]
  Ukryty tekst
  Ukryty tekst
  Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Tamaki Hyūga

Post autor: Tamaki Hyūga »

Rozumiem, tylko jak już wspomniałem, myślę że akurat to jaką postać przyjmują summony jest zdecydowanie rzeczą bardzo mało ważną, ponieważ i tak są nałożone na nie takie same ograniczenia odnośnie statystyk oraz umiejętności itd. Jako karę za "humanoidalność" wszyskich summonów summonów w pakcie z meduzami uważam że byłaby dodana mechanika że potrzebny jest kontakt z wodą w trakcie przyzywania oraz zwiększone koszta/wymuszone odesłanie summona w razie określonego czasu kiedy takowy przebywa przyzwany bez jakiegokolwiek kontaktu z wodą. To oczywiście tylko takie moje propozycje i pomysły, dodam to wszystko w opracowaniu paktu w offtopie.

Aczkolwiek nie widzę skąd taka awersja do humanoidalności na wszystkich summonach, kiedy na przykład jeżeli by ktoś wymyślił pakt z małpami to nie można by nawet jakkolwiek temu się sprzeciwiać, ponieważ małpy są humanoidami same w sobie...

Jeżeli chodzi o pozwolenie na opracowanie paktu, to właśnie dlatego pytałem, zarówno na Discordzie jak i na mini-czacie (na co dostałem odpowiedź od Sznycla, z której zrozumiałem że można bez problemu skonstruować pakt, kwestia tylko tego czy zostanie zaakceptowany przez administrację) czy są jakieś wymagania, które trzeba spełnić żeby móc takowy pakt skonstruować, czy chociaż zacząć i później robić jego edycje zgodnie z werdyktem administracji.

Zdobycie paktu oraz korzystanie z niego, to oczywiste, trzeba spełnić pewne wymagania itd. więc tutaj całkowicie rozumiem że będę musiał je spełnić zanim będę mógł zdobyć a następnie korzystać z paktu.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

@ Tamaki Hyūga
[uhide=Tamaki Hyūga]O pozwolenie na zdobycie paktu składa się prośbę do administracji, gdy postać ma już na koncie jakieś osiągnięcia fabularne, a sam gracz jest aktywny. Co do progu mechanicznego, dobrze by było złożyć taką prośbę w okolicach progu PH Twojej postaci, gdy będzie ona mogła taki pakt rzeczywiście zdobyć, czyli okolice wyprawy rangi B (maksymalny próg PH przeciwnika na takiej wyprawie to 2000 PH). Pakty opracowywać w offtopie może każdy w każdej chwili. Aby jednak został on oceniony, musisz zdobyć wspomniane pozwolenie na jego opracowanie w dziale paktów, a nie offtopie oficjalnie przez ten temat. Takie pozwolenie otrzymujesz w momencie gdy spełniłeś warunki, które opisałem powyżej.
Ten temat zaś nie służy do dyskusji o tym czy taki pakt będzie mógł zaistnieć czy nie, więc proszę żebyś nie spamował tutaj i przekonywał nas, że pakt będzie taki czy siaki.
Zasada tematu jest prosta: prośba - odpowiedź. Odpowiedź uzyskałeś, po wszelkie wyjaśnienia na temat paktu z humanoidalnymi zwierzakami zapraszam do FAQ lub na PW. Tam też możesz podzielić swoimi propozycjami balansu.[/uhide]
0 x
Obrazek
Aka

Post autor: Aka »

Hejo!
Chciałbym złożyć prośbę o rozpatrzenie mojego przebudzenia Sharingana. Będąc na Złotym Bulwarze Aka oraz Shikarui spotkali Yamanakę, która wdała się z nimi w sprzeczkę. Dziewczyna zachowywała się (przynajmniej według Uchihy) dziwnie, a jego towarzysz uświadomił mu, że ma do czynienia z osobą z klanu specjalizującego się w kontroli umysłu. Akiemu się to nie spodobało i zareagował dość nerwowo. Na jego nieszczęście Yamanaka przejęła nad nim kontrolę, lecz w porę zareagował Shikarui, który w sprytny sposób wyprowadził ich z miejsca publicznego i zaprowadził na Złociste morze, gdzie zagroził Yamanace morderstwem w przypadku nieopuszczenia ciała Akiego.
Jako, że były to dosyć silne emocje dla wszystkich uczestników tego wydarzenia (a może nawet zagrożenie życia) zwracam się z taką prośbą. Z góry dziękuję! :)
0 x
Shimazu Daichi

Post autor: Shimazu Daichi »

Poproszę o zmianę nicku na "Shimazu Daichi".
0 x
Inomiko

Post autor: Inomiko »

Uprzejmie proszę o zmianę nicku na 'Inomiko'. Z góry dziękuję. :^)
0 x
Ayato

Post autor: Ayato »

Tutaj prośbę kieruję głównie do Avy i Defcia, a mianowicie chodzi mi o włączenie kodów html w postach i podpisach. Wspominam o tym od jakiegoś czasu, ale jakoś nigdy bez konkretnej odpowiedzi.
Kody html dają fajne możliwości zrobienia ładnych podpisów i wyglądu kp. Dużo większe od samych bbcode (jeśli się nie mylę to bbcode opierają się na html), na których zazwyczaj opierają się posty. Chociażby jesteśmy w stanie wykorzystać google fonts w kp zamiast tworzenia jakiś dużo trudniejszych grafik, a efekt jest równie dobry. Oczywiście żeby nie było to tylko jeden przykład z setek innych.
Jesteśmy na forum o Naruto, więc ryzyko, że ktoś wykorzysta to w jakimiś nieprzyjemnym celu jest bardzo znikome. Głównie dlatego, że większość osób pewnie nawet nie wie co to jest, a nawet jeśli to ewentualne błędy bardzo łatwo wykryć, bo kod daje nam dostęp tylko do fragmentu z postem lub podpisem. Mówiąc prościej, widać gdzie jest i kto co zjebał.
W każdym razie, jeśli ktoś umie się tym posługiwać, to dlaczego tego nie wykorzystać dla udekorowania swoich postów itp.
Spotkałem się z html włączonym na wielu innych pbf i nigdy nic złego się nie stało, a na Edenie - każdy chyba już wie co to takiego - można znaleźć jakieś poradniki do korzystania z tych kodów.
Ta zmiana to naprawdę nie jest nic wielkiego, bo znając życie to zmiana jednego pola w acp z "Nie" na "Tak" albo odwrotnie.
Piszę w hide, bo nie chce gównoburzy przez osoby, które nawet nie wiedzą co to takiego.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Kyoushi
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.
GG/Discord: Kjoszi#3136

Post autor: Kyoushi »

Ukryty tekst
0 x
Posta dajże Kjuszowi, klawiaturą potrząśnij... Obrazek
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
0 x
Mitsu

Post autor: Mitsu »

Proszę o zmianę nicku na "Mitsu"
0 x
Awatar użytkownika
Kyoushi
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.
GG/Discord: Kjoszi#3136

Post autor: Kyoushi »

Ukryty tekst
0 x
Posta dajże Kjuszowi, klawiaturą potrząśnij... Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogłoszenia i Kontakt z Administracją”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości