Błędy na stronie

Zamieszczane są tutaj ważne ogłoszenia dotyczące zarówno spraw organizacyjnych forum, jak i ogłoszenia dotyczących samych graczy. Jeżeli więc Administracja pragnie coś ogłosić, szukacie kogoś do wspólnej rozgrywki albo jeśli chcecie zaznajomić się z aktualnymi konkursami, to to jest najlepsze ku temu miejsce. Ponadto jest to też dział, w którym można skontaktować się z Administracją.
Gyo

Re: Błędy literowe na forum

Post autor: Gyo »

już nic
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Ja jeszcze do tego swojego wcześniejszego zgłoszenia. Skasowaliście "i", ale zamiast niego powinno być "e".
jest: Suimn Hokou no Waza
powinno być: Suimen Hokou no Waza

Tak, wiem że mogłem to napisać dokładniej. Po prostu założyłem, że będzie to oczywiste :P
0 x
Gyo

Post autor: Gyo »

0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Re: Błędy na stronie

Post autor: Jawa »

Wyłapałem kilka błędów, wspólnie z kimś albo własnymi siłami. Nie ma to jednak znaczenia bo liczy się błąd czyż nie?

Tak więc pierwsza rzecz. Możliwe, że zamierzona. Jak admin edytuje swoje posty nie ma tego w logach. Każde inne łapie.
Testowałem z Kanem no i tak jest. Najpierw zrobilem edyta swojego posta (na normalnym koncie) na evencie. Pojawiło się w logach. Potem swoje napisane kontem adminowskich. Nie pojawilo się w logach. Kan także testował w swoim zakresie i to samo.

Teraz kwestia copy, które jest stosunkowo nowe, jakieś błędy musiały się pojawić. Pierwszy to czasami kopiuje html, jednak błąd nie występuje zawsze. Możliwe, że jakieś połączenie justify z url. Nie wiem.
Przykład rzeczy z Hyuuga. Jest to pewnego rodzaju ciekawostka bo w obu rubrykach jest justify, ale tylko jedno się wysypało.
Nazwa
Jūken
Zasięg
Bezpośredni
Specjalizacja
Ataki w organy wewnętrzne i system chakry - tenketsu
Koszt
Brak (styl walki)
Opis Podstawa dla każdego posiadacza białych oczu, Juken, czyli styl walki z którego słynie klan Hyūga. Jest on wyjątkowo specyficzny i tylko ci, którzy posiadają Byakugana i są niezwykle zręczni, są w stanie go opanować. Dlaczego? Styl ten polega na atakowaniu nie ciała, a organów wewnętrznych i układu chakry w seriach precyzyjnych uderzeń wymierzonych w tenketsu wroga za pomocą własnej chakry (minimalne ilości). Nawet niewielkie uderzenia mogą zadać silny ból i dość brutalnie uszkodzić przeciwnika, zaburzając przy tym jego przepływ chakry poprzez zamykanie, lub otwieranie tenketsu (koszta używanych technik przez ofiarę mogą rosnąć/maleć, zależnie od celu Hyūgi i ilości otrzymanych ciosów).
Dodatkowe <span style="display: block; margin: 0; padding: 0; text-align: justify;">Użytkownik Byakugana posiada ten styl od urodzenia, nie może wybrać innego na początek! Drugi i trzeci styl może opanować według regulaminu.
Styl pozwala na nauczenie się technik jakie są zawarte w temacie o taijutsu uniwersalnych, ale przy nich nie wchodzą obrażenia od KC Hyuugi z racji Jūken'a.
MG/Sędzia sam ocenia obrażenia płynące z tego styu, biorąc pod uwagę ilość i celność ciosów, KC Hyuugi, oraz wytrzymałości przeciwnika i wszelkich innych czynników.</span>

Kolejna rzecz z copy to tbox, tdial. Przy kopiowaniu zamiast standardowej konstrukcji np. tdial=coś,50 robi się tdial=50,coś przez co nie zaskakuje i mamy kawał tekstu zamiast ukształtowanej tabelki w tabelce (jak głupio to nie brzmi).
Przykład z Sabaku. Problem występuje zarówno w tabelkach typu kg i jutsu.
Nazwa
Suna Kanri: Reberu Di
Pierwszy, a zarazem najważniejszy poziom Suna Kanri. To właśnie wraz z nim pojawia się możliwość kontrolowania piasku. Sabaku potrafi tworzyć proste kształty z piasku pokroju tarcz, zasłon, barier, itp. Jeżeli chodzi o ofensywne możliwości piachu, to jest tutaj trochę gorzej. Bez technik nie jesteśmy zrobić praktycznie nic poza uderzeniem sporą ilością piasku.
Teichi
Kogane
Zasięg Kontroli
Objętość Max.
Dodatkowe
Przy braku skupienia objętość wynosi 1/3 pierwotnej wartości
Koszt
E: 7% | D: 6% | C: 5% | B: 4% | A: 3% | S: 2% | S+: 1 (na turę)
Nazwa
Daisan no Me
Pieczęci
Przyłożenie dwóch palców do oka
Zasięg
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% (1/2 na turę)
Dodatkowe
Wykonywane przy pomocy gurdy lub piasku z otoczenia.
Opis Bardzo przydatna technika, która idealnie nadaje się rekonesansu. Użytkownik zasłania dłonią jedno z oczu, by następnie w drugiej dłoni utworzyć jego kopię. Piaskowe oko może się unosić na maksymalną wysokość równą 50m oraz swobodnie się poruszać. Należy jednak stale zasłaniać jedno z oczu. W przypadku zaprzestania takowej akcji nasz twór po prostu się rozlatuje. Szybkość tworu wynosi 60. Na randze klanowej A wzrasta do 80. (dla złotego piasku wartości te są niższe o 10)
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Moderator
Moderator
Aktualna postać: Kisuke

Post autor: Moderator »

Ukryty tekst
0 x
Jeżeli potrzebujesz pomocy lub masz pytania - zapraszam na discorda lub PW!
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Daj więc znać, kiedy będziesz go miał trochę, to to zrobimy :)
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Hibiki

Post autor: Hibiki »

0 x
Senju Toshio

Post autor: Senju Toshio »

http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=70&t=28#

Po kliknięciu w "Kod: Zaznacz cały" nie zaznacza go, a odsyła na górę forum.

Edit: Nie tylko w tym wątku. natknąłem się też na inne. Chyba problem z całym kodem D;
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Poprawione.
0 x
Ayame

Post autor: Ayame »

0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Poprawione.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Kenshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 25
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Wysoki, szczupły brunet o jasnych, żółtych tęczówkach. Cechą charakterystyczną jest głęboka blizna przecinająca twarz. Mężczyzna nosi lekki, przewiewy strój w którego skład wchodzą spodnie, tunika, okrycie głowy i szyi - wszystko w odcieniach bieli.
Widoczny ekwipunek: Płaszcz, tunika, okrycie głowy i szyji, rękawiczki, blaszane plakietki na nadgarstkach oraz pochwa z kataną przypasana u boku.
Multikonta: Azuma

Post autor: Kenshi »

[Edit]. Potwierdzam na Opera wersja: 45.0.2552 STABLE 64-bit
0 x
Wiem, że niektórzy mają ser­ca jak dzwon

Silne, głośne, pra­wie niez­niszczal­ne

Lecz zim­ne jak żela­zo, z które­go je odlano
Obrazek
Awatar użytkownika
Moderator
Moderator
Aktualna postać: Kisuke

Post autor: Moderator »

Gotowe, poprawione tylko ktoś musi wgrać upa xP :)
  Ukryty tekst
0 x
Jeżeli potrzebujesz pomocy lub masz pytania - zapraszam na discorda lub PW!
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Po uwzględnieniu poprawki DemoNCS, już działa ;) Dzięki.
0 x
Hisui

Post autor: Hisui »

Działa chyba wybiórczo. U mnie nadal odsyła na górę strony.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogłoszenia i Kontakt z Administracją”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości