Okolice lasu

Jest to najmniejsza prowincja na terenie Karmazynowych Szczytów, znajduje się w niej średnia pod względem wielkości, lecz dobrze prosperująca osada z siedzibą Rodu Yamanaka. Terytorium prowincji w większości pokryte jest górami i pagórkami, obfitującymi w różnorakiej głębokości jaskinie. Flora składa się głównie z traw i wysokich drzew iglastych, z nielicznymi odmianami wysokogórskich drzew liściastych i mchów. Soso posiada również dostęp do morza, co pozwoliło mieszkańcom rozwinąć rybołówstwo i przemysł morski.
Awatar użytkownika
Nobuo
Wiek postaci: 21
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Avek
Widoczny ekwipunek: Plecak, 2 kabury
Multikonta: Emi, Pączuś

Re: Okolice lasu

Post autor: Nobuo »

Spojrzałem na pająka lekko podirytowany jego istotą i charakterem. - Żebyś taki mądry był jak cię zaraz zamknę w papierowym pudełku i gdzieś w góry przeniosę. - Dostał proste ostrzeżenie, ale to już koniec rozmowy z pająkiem trzeba było pójść działać dalej. To znaczy w głąb lasu, usłyszałem, jakieś granie na lutni, było ono dosyć przyjemne aż za przyjemne. Nigdy nie lubiłem tego rodzaju muzyki, ale nie miałem zamiaru się jakoś przed tym bronić. Szedłem w kierunku tego grania, miałem przeczucie, że zaraz doprowadzi mnie ono do całego problemu. Do tej istoty, w sumie zawsze chciałem się podobnie nauczyć grać na jakiejś gitarze, idealnie to by pasowało do tworzenia z papieru, dusza artystyczna i do tego gitara... Cud miód połączenie, problemem mogło być to, że nie znałem się na muzyce.

Jednak nie rozmyślając już dalej o zostaniu profesjonalnym muzykiem kierowałem się coraz mocniej w kierunku tego czegoś co w kościach dawało mi poczucie, że zaraz będzie yokaiem. Takie ciche przeczucie...
0 x
Mowa
KP | PH | Ryo
Awatar użytkownika
Kaito Ishikawa
Wiek postaci: 26
Ranga: Kogō
Widoczny ekwipunek: ...
Samehada
Tanto
Długi łuk
Kołczan
Lis
...
Aktualna postać: Kaito Ishikawa

Post autor: Kaito Ishikawa »

Lato 396
Wyprawa B
Nobuo
"Zdrajca"
KLIK - KARMAZYNOWE SZCZYTY - GRA W REGIONIE - KLIK _______________________________ Obrazek Samehada / Narrator / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Sasame - Zlecenie Specjalne S
  2. Minari - Zlecenie Specjalne D
  3. Yukari - Fabuła
  4. Nobuo - Wyprawa B
Awatar użytkownika
Nobuo
Wiek postaci: 21
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Avek
Widoczny ekwipunek: Plecak, 2 kabury
Multikonta: Emi, Pączuś

Post autor: Nobuo »

Szedłem za melodią aż w końcu natrafiła się jakaś samotna dama w opałach. - No melodia niczego sobie. - Usiadłem na przeciwko niej tam jaka była dostępna rzecz, albo się oparłem o jakieś drzewo. - Słuchaj mam takie pytanie, bo ponoć jakiś pająk taki się skumał z jakąś ladacznicą czy innym yokaie i teraz musze tego yokaia znaleźć. Generalnie nawet nie wiem czym są te yokaie, ale śmieszne jest to, że pająki gadają nieprawdaż? - Zacząłem jej nawijać, oczywiście to było dosyć oczywiste, że coś jest nie tak z tą kobietą i byłem już gotowy by zamienić się w papier i uniknąć jej ataku.

- Ale zrozum tę historię, co nie sąsiadka do mnie przychodzi, że pająk gada w jej domu. No to ja miałem takie co tu się dzieje i normalnie wbijam tam chatę do niej. A to okazuje się, że pająk jest i on faktycznie gada, swoją drogą nie przeszkadzają takiej pannicy w takim miejscu te pajęczyny? - Szedłem dalej w te grę. - Ja to generalnie do pająków nic nie mam ale, że kobieta siedzi na pajęczyny no dosyć nietypowe. Generalnie wydajesz się całkiem ładna ale są lepsze miejsca, szanujmy się, w takim miejscu obcować, przychodzić sobie muzyką pograć. W normalnych warunkach to bym jakąś bajere zapuścił ale wydajesz się ciutke pierdolnięta. - Szarmancko do niej zagadałem i byłem ciekaw reakcji. Jak jeszcze muszę powiedzieć by się w końcu ujawnił ten pająk i ten yokai.
  Ukryty tekst
0 x
Mowa
KP | PH | Ryo
Awatar użytkownika
Kaito Ishikawa
Wiek postaci: 26
Ranga: Kogō
Widoczny ekwipunek: ...
Samehada
Tanto
Długi łuk
Kołczan
Lis
...
Aktualna postać: Kaito Ishikawa

Post autor: Kaito Ishikawa »

Lato 396
Wyprawa B
Nobuo
"Zdrajca"
KLIK - KARMAZYNOWE SZCZYTY - GRA W REGIONIE - KLIK _______________________________ Obrazek Samehada / Narrator / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Sasame - Zlecenie Specjalne S
  2. Minari - Zlecenie Specjalne D
  3. Yukari - Fabuła
  4. Nobuo - Wyprawa B
ODPOWIEDZ

Wróć do „Soso”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości