Obrzeża osady

Awatar użytkownika
Rei Uta
Wiek postaci: 17
Ranga: Wyrzutek
Krótki wygląd: - Różowe włosy.
- Czarne Haori przewiązane jedwabnym obi, tego samego koloru luźne spodnie oraz wysokie buty za kostkę.
- Patrz avatar.
- Po resztę zapraszam do kp.
Widoczny ekwipunek: - Torba biodrowa.
- Duży zwój na plecach.
Aktualna postać: Rei

Re: Obrzeża osady

Post autor: Rei Uta »

0 x
Awatar użytkownika
Rei Uta
- Czarne Haori przewiązane jedwabnym obi, tego samego koloru luźne spodnie oraz wysokie buty za kostkę.
- Patrz avatar.
- Duży zwój na plecach.

0 x
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona
Aktualna postać: Hibana

Post autor: Kizuna »

Ciężko było jednoznacznie określić, czy istniało jakiekolwiek zagrożenie ze strony tego całego zakonu. Kizuna musiała mieć się na baczności i uważniej rozglądać na drodze, ale nie mogła przecież pozwolić, żeby groźba od tamtej wariatki sparaliżowała jej codziennie życie. Jeśli ktoś ma po nią przyjść, to lepiej, żeby się pospieszył, bo nie zamierzała próżnować. Z każdym dniem stawała się silniejsza i jeśli będzie potrzeba, stanie w obronie swojej rodziny. Miała nadzieję, że jej ojcu uda się zdobyć informacje na temat tej grupy fanatyków i sprawa zostanie rozwiązana. Tymczasem jednak trzeba było zająć się obróceniem łupów w majątek. Ochoczo przyjęła zlecenie od swojego ojca. Nie śmiałaby mu przecież odmówić.
- Oczywiście tato, powiedz mi tylko, jak się nazywa i gdzie go znaleźć, a ja zajmę się resztą.
Po otrzymaniu informacji postanowiła nie powtarzać błędów z poprzednich negocjacji i przyłożyła większą wagę do swojej aparycji. Ubrała się w coś mniej wygodnego niż zwykle, ale prezentującego się bardziej elegancko. Zdecydowała się na yukatę zdobioną w kwieciste wzory. Rzadką książkę zapakowała starannie do torby, którą uprzednio wyłożyła papierem, żeby przypadkiem jej nie uszkodzić. Nie tracąc więcej czasu, udała się w wyznaczone miejsce.
0 x
Awatar użytkownika
Rei Uta
- Patrz avatar.
- Duży zwój na plecach.

0 x
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona

Kiedy ktoś mówi o kaligrafach lub kolekcjonerach, zwykle w głowie maluje się obraz ludzi wątłych, którzy dnie spędzają w środku, a jedyne światło dotykające ich twarzy, to to odbite od bieli kartek. Mężczyzna, który przed nią stał, zdecydowanie nie miał ciała typowego dla ludzi uczonych. Jej ojciec wspomniał też, że człowiek ten ma honor prawdziwego wojownika, więc pewnie w przeszłości nim był. Kizuna zastanawiała się, czy trafił w to miejsce z własnej woli, czy jego kondycja przymusiła go do obrania nowej drogi życia. Być może kaligrafia i kolekcjonerstwo były tylko przykrywką dla jego prawdziwych codziennych czynności. Być może udawał teraz i odgrywał tylko rolę, tak jak musiała to robić ona, ubrana w eleganckie ubrania i przemawiająca do niego z grzecznością w głosie.
- Kiedy za dziecka przebywałam w chramie, pod okiem kapłanek codziennie praktykowałyśmy staranne pisanie. Sztuka nie jest moim forte, brakuje mi jej zrozumienia i cierpliwości do niej. Jest jednak pewne piękno w powtarzalności zapisywanych znaków. Spokój i ład, który ciężko jest znaleźć w innych dziedzinach życia. Dziś nie jestem tu jednak niestety by się uczyć, choć zaprowadziła mnie tu sztuka. Ona oraz Pana świetna opinia - Kizuna sięgnęła do torby, z której wyjęła zapakowaną w papier księgę. Rozwinęła go i podała ją mężczyźnie - Nazywam się Kizuna Okkotsu, córka Renjiego Okkotsu. Mój ojciec wiele o Panu słyszał i powiedział, że mógłby być Pan zainteresowany tym dziełem.
0 x
Awatar użytkownika
Rei Uta
- Patrz avatar.
- Duży zwój na plecach.

0 x
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona

Mężczyzna szybko porzucił swoją maskę, za którą co dzień ukrywał swoją twarz. Pokorny kaligraf był pewnie tylko przykrywką dla jego prawdziwych interesów, prowadzonych poza polem widzenia mas. Nie wiedziała czym jest ta księga, ani ile jest warta. Nie wiedziała nawet, czy to najbardziej wartościowa rzecz, jaką udało im się wynieść z tego przeklętego domu. Wiedziała jednak, że pieniądze nie są najbardziej wartościową rzeczą na tym świecie. Ryo da się łatwo zarobić. Ciężko jest natomiast znaleźć lojalnych i jakościowych sprzymierzeńców. Wiedziała o tym zarówno ona, jak i jej ojciec.
- Z pewnością nie muszę tego panu mówić, bo para się tym Pan pewnie dwukrotnie dłużej, niż ja żyję, ale pieniądze to tylko środek do celu. Tacy sprzymierzeńcy jak Pan są jednak bezcenni i są warci każdych pieniędzy. Mój ojciec nie zwykł próbować przekonać kogoś do swoich racji. Musi być Pan więc wybitną jednostką w swoim fachu - Zrobiła małą przerwę w wypowiedzi i uniosła jedną z czarek wypełnionych płynem. Wzięła mały łyk - Nie wdając się zanadto w szczegóły, mogę Pana zapewnić, że mój ojciec nie jest amatorem. Nie mogę mieć co do tego pewności, ale ośmielę się powiedzieć, że macie podobny staż w zawodzie, jeśli chodzi o lata. A i doświadczenie jakie nabył jest jakościowe. Nie był on w przeszłości zwykłym pachołkiem. Czy zwykły mięśniak i amator położył by swoje ręce na tak cennym przedmiocie? Być może szczęśliwym trafem na jednej takiej książce. Możemy jednak zaoferować znacznie więcej niż to.
Kizuna martwiła się nieco, że za bardzo słodzi mężczyźnie. Wiedziała jednak, że męskie ego lubić być łechtane częściej niż rzadziej. Nie mogła też zdradzać wiele o swoim ojcu. Gdyby wojownik odmówił i przekazał tę informację komuś innemu, jej ojciec mógłby mieć przez to nie lada kłopoty. A skoro on, to i ona, razem z siostrami.
0 x
Awatar użytkownika
Rei Uta
- Patrz avatar.
- Duży zwój na plecach.

0 x
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona

Propozycja kaligrafa zupełnie wybiła Kizunę z rytmu. Tego przychodząc tutaj się raczej nie spodziewała. W planach była tylko rozmowa i ugadywanie mężczyzny. Nawet ubrała się stosownie w tym celu, co jest u niej rzadkością. Czego się jednak nie robi dla sprawy. Nie miała pewności, czy ta propozycja jest poważna, czy może weteran tylko sobie z niej żartuje. Spojrzała na niego pytającym wzrokiem, ale wszelkie wątpliwości opuściły ją, kiedy złapała w swoje dłonie drewniany miecz. Uśmiechnęła się szeroko. Nie było już powodu, żeby kryć się za maską pokornej dyplomatki. Teraz była w swoim żywiole. Dwa uderzenia, zobaczymy kto wyprowadzi je pierwszy.
- Nie jestem kimś, kto boi się siniaków - Odpowiedziała, przyjmując rzucone wyzwanie. Zrzuciła z nóg sandały i ułożyła je pod ścianą. Zdjęła pas ze swojej yukaty, a następnie cały strój. Złożyła je w kostkę i położyła na obuwiu. Pod spodem miała zabandażowane torso, które kryło i spłaszczało jej piersi. Dolną część jej ciała kryły luźne spodenki. Nie był to idealny strój do walki, ale zapewniał znacznie więcej swobody, niż wcześniej. Miecz umieściła w lewej dłoni i ścisnęła mocniej rękojeść, jakby próbowała przyzwyczaić się do jej obwodu. Drugą rękę zostawiła wolną. Rzucone jej wyzwanie nie było sprawiedliwe, więc nie miała zamiaru walczyć czysto, jeśli nadejdzie taka potrzeba - Bierzmy się do roboty. Starsi przodem.
0 x
Awatar użytkownika
Rei Uta
- Patrz avatar.
- Duży zwój na plecach.

0 x
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona

Kizuna była bardzo zaskoczona obrotem spraw. Przyszła tutaj żeby dobić targu, jako dyplomatka, gdzie negocjacje jej ojca zawiodły. Zamiast tego skubnęła trochę alkoholu i walczyła na drewniane miecze z emerytowanym wojownikiem, a teraz kaligrafem. Oceniając po jego sylwetce, powiedziałaby, że mógłby ją położyć na deski jednym ciosem w głowę, ale pozory myliły. Zakładając, że się nie powstrzymywał, udało jej się stoczyć całkiem równy pojedynek. Siniaki się zagoją się w kilka dni, ale sojusznik, którego dzisiaj zdobyła, będzie z nimi na dłużej. Taką przynajmniej miała nadzieję. Mężczyzna zawiadomił ją, że udało im się dobić targu i zostawił ją samą w pomieszczeniu. Dała sobie kilka minut na odpoczynek i złapanie oddechu. Próbowała jeszcze raz przeanalizować całą zaistniałą tu sytuację. Nie chcąc nadużywać gościnności, kiedy tylko pot na jej ciele wysechł, ubrała się znowu w swój strój. Nie dbała już tak bardzo o aparycję, jak kiedy szykowała się do przyjścia. Rozwiązała swoje splecione z tyłu włosy, które po walce nie wyglądały raczej zbyt dobrze. Opuściła pomieszczenie.
- Dziękuję za gościnność. To było zdecydowanie coś nowego. Musimy to kiedyś powtórzyć. Następnym razem nie dam się tak zrobić i nie wypuszczę miecza z rąk. Przekażę wszystko ojcu i do zobaczenia za trzy dni - Pożegnała się z kaligrafem i ruszyła w kierunku domu zdać raport ojcu.
0 x
Awatar użytkownika
Rei Uta
- Patrz avatar.
- Duży zwój na plecach.

0 x
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona

Kizuna weszła do lokalu kaligrafa ładnie ubrana i z ułożonymi włosami, a wyszła potargana, posiniaczona i z włosami puszczonymi luźno. Do tego była spocona. Nie chciała nawet myśleć, co myśleli na jej temat ludzie mijający ją na ulicy. Na pewno nic dobrego, ale szczególnie nie przejmowała się opinią nieznajomych. Droga do domu strasznie się dłużyła. Gdyby miała na sobie coś wygodniejszego, mogłaby się przebiec albo poskakać po dachach. No, oprócz stroju, to wszystko ją bolało. Nie mogła się już doczekać wzięcia ciepłej kąpieli i rozmasowania obolałych mięśni. Miała do odbębnienia mnóstwo treningów, więc nie mogła sobie pozwolić na kontuzję.
Na wejściu przywitały ją dwie siostry. Chociaż całe rodzeństwo było ze sobą zżyte, to jednak bliźniaczki miały specjalną więź między sobą, która pewnie nie była możliwa w innym przypadku. Nie rozmawiała z nimi zbyt wiele, głównie gadały między sobą. Mimo to były dla niej bardzo ważne, chociaż nie mówiła im tego dość często.
- Uznam, że nie słyszałam tego komentarza. Wykonywałam robotę dla taty. Jak nie będziecie się uczyć, to skończycie tak samo - Powiedziała z przekąsem i uśmiechnęła się do nich życzliwie - Swoją drogą, dobra robota w ogrodzie. Miło, że ktoś dba o ten dom - Następnie zwróciła się do ojca, który właśnie do nich dołączył - Hej tato, robota wykonana. Mamy się z nim spotkać za trzy dni i prosił o więcej tego, co przyniosłeś mu do picia. Strasznie paliło w gardło, chociaż nie tak bardzo, jak te siniaki, które mi sprawił.
0 x
Awatar użytkownika
Rei Uta
- Patrz avatar.
- Duży zwój na plecach.

0 x
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona

Jej zdaniem ojciec trochę dramatyzował. Dorosłością, to ona się tam raczej nie wykazała. Nie było nic dojrzałego w okładaniu się mieczami z emerytowanym wojownikiem. Zastanawiało ją jak musiały wyglądać wcześniejsze ich spotkania, że tacie nie udało się przekonać kaligrafa. Negocjacje nie wydawały się szczególnie trudne, ale gdyby to jej ojciec miał walczyć, to pewnie nie mieliby już z kogo robić sojusznika.
- To naprawdę nic takiego tato. Mimo wszystko, bardzo mi miło, że tak mówisz. Tylko nie powtarzaj tego przy siostrach, bo nie będzie im zbyt miło - Uśmiechnęła się do niego - Jeśli chodzi o bezpieczeństwo rodziny, nie mam problemu nadstawiać za was karku. Wiem, że chcesz poszerzać biznes, ale pamiętaj, że konsekwencje dotkną też nas. Dostać parę razy drewnianym mieczem to jedno, ale jednak wolałabym jeszcze pożyć.
Nie rozumiała do końca, dlaczego to właśnie przed nią się otwierał. W końcu jej siostry też były zdolne i mogły mu pomagać w interesach. Poczuła strach, że być może dostrzegał w niej młodego siebie. Nie uważała go za złego człowieka, ale nie chciała skończyć tak jak on, żyjąc w ciągłym strachu, czy pewnego dnia ktoś nie przyjdzie do jej domu wyrównać rachunków. Podziemny półświatek nie był dla niej. Preferowała spokój i robienie tego, co jej się podobało.
Po zakończeniu rozmowy, udała się na zasłużony, choć krótki odpoczynek. Umyła się, przebrała w coś wygodniejszego, dała sobie kilka minut na odpoczynek i znowu opuściła dom. Skoro jej rodziną zaczęli się interesować ludzie o przypuszczalnie złych intencjach, nie miała czasu do stracenia. Musiała stać się silniejsza.

z/t
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawabari (Osada szczepu Jūgo)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości