Dzielnica domków jednorodzinnych
- Izanagi
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 17
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Tak jak na avatarze.
- Widoczny ekwipunek: Katana
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 530#p79530
Re: Dzielnica domków jednorodzinnych
Gdy już wszystko wiedziałem i miałem udać do wyjścia, nie pozostało mi nic innego, chciałem zarobić i wykonać to zlecenie ale nie w ten sposób. Ostatni raz jak się zgodziłem to gdzieś tam daleko teraz mnie ścigają, bo jestem podejrzany o zatrucie kogoś czy coś, i co teraz tutaj miałbym zostać rozpoznanym? A następnie może ściganym? Nieee... tego bym nie chciał, nie że się boję, ale nie uśmiecha mi się uciekanie i chowanie się ciągle, w razie gdyby coś nie wypaliło. Gdyby może było jakieś pozwolenie na to od klanu lub coś takiego to może i bym pomógł, a tak to miałbym się stać zwykłym wspólnikiem włamywaczy... Zebrałem swoje rzeczy i udałem się do wyjścia.
- Dawaj stary, skoro tutaj nie ma dla nas normalnej roboty, znajdziemy sobie gdzieś indziej coś ciekawszego.- chociaż jak wychodziłem to sobie pomyślałem że może mógłbym ochronić to miejsce które oni chcą napaść, aby tam nikomu nic złego się nie stało i tak dalej.
- Dawaj stary, skoro tutaj nie ma dla nas normalnej roboty, znajdziemy sobie gdzieś indziej coś ciekawszego.- chociaż jak wychodziłem to sobie pomyślałem że może mógłbym ochronić to miejsce które oni chcą napaść, aby tam nikomu nic złego się nie stało i tak dalej.
0 x
- Ryou
- Gracz nieobecny
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 04#p108004
Dziwnie się sytuacja potoczyła i chociaż Ryou nie miał jakichś problemów moralnych z obrabianiem magazynów czy tam innych rzeczy to główna siła decyzyjna leżała po stronie Izanagiego któremu widocznie nie podpasowała sytuacja. Co nim powodowało? Tego nasz bohater nie wiedział aczkolwiek akceptował tą decyzję, jednak pomimo tego nie porzucił tak łatwo tematu. Jakoś na chleb trzeba zarobić i tu opcje są dwie. Albo szantaż gdzie grupa będzie musiała nas opłacić za nie wydanie planu albo po prostu sprzedanie ich na milicji i zgarnięcie za to profitów. Obie opcje mogły prowadzić do konfrontacji z wcześniej przedstawioną grupą ale Ryou byłby gotów podjąć się jakiejś bitki. Kiedy już wyszedł ze swoim klanowiczem z budynku i zostali sami podjął temat.
- Słuchaj, a może by tak jakiś szantażyk. Zaoferujemy nasze milczenie za pare sztuk Ryo? Ewentualnie możemy chłopaków przyłapać na miejscu z jakimś wsparciem i w ten sposób zgarnąć pieniądze. Co powiesz? - Oczywiście całość była wypowiedziana była dosyć cicho jak to przecież plany konspiracyjne.
- Słuchaj, a może by tak jakiś szantażyk. Zaoferujemy nasze milczenie za pare sztuk Ryo? Ewentualnie możemy chłopaków przyłapać na miejscu z jakimś wsparciem i w ten sposób zgarnąć pieniądze. Co powiesz? - Oczywiście całość była wypowiedziana była dosyć cicho jak to przecież plany konspiracyjne.
0 x
Trochę zepsuliście podejście do alternatywnego podejścia, więc chyba będziemy kończyć teraz.
0 x
- Izanagi
- Gracz nieobecny
Co teraz? Ciężko tak naprawdę powiedzieć, misja jakaś miała być, a tu? Lipa.
- Nie głupie, to weź ich tam przyciśnij po swojemu.- wiadomo jego pomysł, niech on próbuje od nich coś wyskrobać, może się uda.
Człowiek chciałbym pomóc, ale gdy jesteś wbrew czyimś zasadom to ciężko od tak się zgodzić na to. Wychodząc przechodziłem obok okna, może coś dałoby się podsłuchać, tak, o! Przypadkiem, przechodząc obok, jeśli nie, to chyba musimy z kolegą się rozejść i udać do swoich domów by tam poszukać innego zlecenia, bo dzisiaj ninja raczej nie zarobi. Nie ukrywam że parę groszy zawsze by się przydało. Myślę sobie że po prostu jak nic nie usłyszę "przypadkiem" to rozchodzimy się w swoje strony i zajmujemy czym tam nam się tylko podoba, nie ma sensu siedzieć i czekać na ich ruch, nie robiąc co chcą, a i ja tak zrobię.
- Nie głupie, to weź ich tam przyciśnij po swojemu.- wiadomo jego pomysł, niech on próbuje od nich coś wyskrobać, może się uda.
Człowiek chciałbym pomóc, ale gdy jesteś wbrew czyimś zasadom to ciężko od tak się zgodzić na to. Wychodząc przechodziłem obok okna, może coś dałoby się podsłuchać, tak, o! Przypadkiem, przechodząc obok, jeśli nie, to chyba musimy z kolegą się rozejść i udać do swoich domów by tam poszukać innego zlecenia, bo dzisiaj ninja raczej nie zarobi. Nie ukrywam że parę groszy zawsze by się przydało. Myślę sobie że po prostu jak nic nie usłyszę "przypadkiem" to rozchodzimy się w swoje strony i zajmujemy czym tam nam się tylko podoba, nie ma sensu siedzieć i czekać na ich ruch, nie robiąc co chcą, a i ja tak zrobię.
0 x
- Izanagi
- Gracz nieobecny
Niestety misja lub może bardziej zlecenie nie było takie jakie chciałbym przyjąć, tak to już jest, zabijanie, Ok. Napadnie na banki, nie ok. Po prostu teraz nie pozostało mi nic innego jak się pożegnać życzyć im szczęścia i udać się w tylko mi znanym kierunku. Miało być fajnie ale nie jest, pożegnałem się ze kolesiem który także chciał dorobić parę groszy i mi pomóc w tym zleceniu, zebrałem swoją katane i udałem do wyjścia, nawet się nie żegnałem, tylko spojrzałem lewo, prawo by udać w jedną z nich. Spokojnym krokiem, postanowiłem udać się w nieznanym kierunku, po przechadzać się dzielnicą i by zapomnieć o tym co tutaj się nie wydarzyło.
0 x
- Fumetsu
- Gracz nieobecny
- Ranga: Dōkō
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=2749&p=35227#p35227
- Izanagi
- Gracz nieobecny
Jeden z facetów przykuł moją uwagę i to nie dlatego że ich lubię albo coś, bo to oczywiste że wolę kobietki każdego rodzaju, ale gość po prostu wyglądał podejrzanie wyróżniając się swoim wyglądem, więc postanowiłem sobie usiąść obok niego na ławce, poprawiłem katane aby ta mi nie uwierała poprawiłem kapelusz na głowie opierając się o oparcie. Postanowiłem sobie tutaj odpocząć nieco i po przyglądać się otoczeniu, może nie były to cuda natury, ale jak się człowiek tak dobrze przypatrzy to odkryje piękno w prostocie ja miałem nadzieje iż właśnie to dostrzegę tutaj. Nie chciałem od razu zagadywać do tego podejrzanego faceta, bo nie wiedziałem jeszcze czy chcę, po prostu postanowiłem odprężyć się na ławeczce, chyba że wydarzy się coś nie oczekiwanego. Pogoda zła nie była i raczej nie zapowiadało się na to by to się zmieniło. Co jakiś czas rzucałem okiem na gościa siedzącego obok, mam nadzieje że katana go nie wystraszy.
0 x
- Fumetsu
- Gracz nieobecny
- Ranga: Dōkō
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=2749&p=35227#p35227
- Shins
- Martwa postać
- Wiek postaci: 22
- Ranga: Dōkō, Pazur
- Krótki wygląd: Nijaki. Zazwyczaj skryty w czarnym stroju ninja - do misji się przebiera. Brak cech szczególnych poza ustami na rękach i piersi.
- Widoczny ekwipunek: Torba na glinę u pasa, dwie torby z tyłu. Maska na twarzy, rękawiczki na dłoniach. Miecz zawieszony na plecach. Płaszcz.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=80043#p80043
C1: Shī Wan
- Nazwa
- C1: Shī Wan
- Ranga
- D
- Pieczęci
- Połowa Barana (detonacja)
- Zasięg
- Zależny od opanowania dziedziny klanowej (detonacja)
- Koszt E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% (za 5 małych / 2 średnie/ 1 duży)
- Dodatkowe
- 20g gliny za małego, 100g za średniego, 200g za dużego.
- Opis Najsłabsze wybuchowe twory, którym można nadać rangę C1. Twory charakteryzują się tym, że przypominają wyglądem zwierzęta. Wyróżnić możemy kilka kategorii:
- owady, pająki – lądowe typy bomb. Dostępne jedynie w wersji małej.
- ptaki – powietrzne typy bomb. Dostępne jedynie w wersji małej i średniej.
- ptaki transportowe – bomby charakteryzujące się znikomą siłą, która jest w stanie zaszkodzić jedynie w przypadku bezpośredniego kontaktu. Nie jest to jednak ich przeznaczeniem, a transport jak wskazuje nazwa. Dostępne jedynie w dużej wersji.
- ryby, meduzy – morskie typy bomb, wykorzystywane do atakowania celów podwodnych bądź znajdujących się na powierzchni wody. Bomby mogą być także w tym przypadku wykorzystywane jako miny wodne. Dostępne we wszystkich wersjach.
- węże, stonogi – podziemne typy bomb, które mogą zostać wykorzystane do unieruchomienia przeciwnika. Charakteryzują się one większymi rozmiarami, a przez to i siłą wybuchu. Dostępne jedynie w wersji średniej i dużej.
Ukryty tekst
0 x
Karta Postaci <> Mechanika technik rodu Dōhito <> WT <> Kuźnia <> Dziennik młodego zabójcy
Twarda spacja:
- Hayami Akodo
- Wiek postaci: 26
- Ranga: Samuraj
- Krótki wygląd: https://imgur.com/a/9wDbR
- po lewej stronie aktualne ubranie Hayamiego,
plus kremowy płaszcz i czarne rękawiczki bez palców
- długa blizna na piersi po pojedynku z Megumi Ishidą
- blizna na prawej nodze po walce pod Murem - Widoczny ekwipunek: - włócznia yari
- katana
- plecak - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4011
- Multikonta: brak
- Aktualna postać: Hayami Akodo
- Shins
- Martwa postać
- Krótki wygląd: Nijaki. Zazwyczaj skryty w czarnym stroju ninja - do misji się przebiera. Brak cech szczególnych poza ustami na rękach i piersi.
- Widoczny ekwipunek: Torba na glinę u pasa, dwie torby z tyłu. Maska na twarzy, rękawiczki na dłoniach. Miecz zawieszony na plecach. Płaszcz.
- Nazwa
- Ranga
- D
- Pieczęci
- Zasięg
- Koszt E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% (za 5 małych / 2 średnie/ 1 duży)
- Dodatkowe
- Opis Najsłabsze wybuchowe twory, którym można nadać rangę C1. Twory charakteryzują się tym, że przypominają wyglądem zwierzęta. Wyróżnić możemy kilka kategorii:
- ptaki transportowe – bomby charakteryzujące się znikomą siłą, która jest w stanie zaszkodzić jedynie w przypadku bezpośredniego kontaktu. Nie jest to jednak ich przeznaczeniem, a transport jak wskazuje nazwa. Dostępne jedynie w dużej wersji.
- ryby, meduzy – morskie typy bomb, wykorzystywane do atakowania celów podwodnych bądź znajdujących się na powierzchni wody. Bomby mogą być także w tym przypadku wykorzystywane jako miny wodne. Dostępne we wszystkich wersjach.
- węże, stonogi – podziemne typy bomb, które mogą zostać wykorzystane do unieruchomienia przeciwnika. Charakteryzują się one większymi rozmiarami, a przez to i siłą wybuchu. Dostępne jedynie w wersji średniej i dużej.
Ukryty tekst
0 x
Karta Postaci <> Mechanika technik rodu Dōhito <> WT <> Kuźnia <> Dziennik młodego zabójcy
Twarda spacja:
- Hayami Akodo
- blizna na prawej nodze po walce pod Murem - Widoczny ekwipunek: - włócznia yari
- katana
- Shins
- Martwa postać
- Nazwa
- Ranga
- D
- Pieczęci
- Zasięg
- Dodatkowe
Ukryty tekst
0 x
Twarda spacja:
- Hayami Akodo
- katana
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości