Tak to się żyje w tych karmazynowych
Wyprawa C - Sayuri
Sayuri 0
Wybrałaś odpoczynek po dłuższym okresie poświęconemu treningowi. Była to nie tylko nauka dla ciała, nowych sposobów walki, może technik a może kontroli chakry. Była to też nauka dla samej duszy, człowiek się rozwija głównie dzięki treningowi. Postanowiłaś wrócić do czynnej służby jako Kunoichi, w tym celu jak każdy ninja chcący móc wykonać jakąkolwiek misję obrałaś drogę do siedziby władzy.
Tam zastała cię kolejka, był harmider, wszechobecny bałagan. Stojąc w kolejce mogłaś usłyszeć krzyki, prawdopodobnie byli to urzędnicy. - Co ja mam z tym zrobić!? - Wykrzyczał jeden mężczyzna, ton tego krzyku mógł wskazywać na napięcie i nerwy jakie nim kierują. - A bo ja wiem, Raikuro-sama wyjechał przygotować obóz, Kotomori-sama jest w Saigo no Hikari... Sam coś zaradź potem się będziemy tym martwić... No przecież nie będziemy czekali na ich powrót! - Odpowiedział mu już też poddenerwowany drugi urzędnik.
Kolejka sama w sobie się nie przesuwała do przodu, a jak już to w tempie, że najbardziej stoiccy ludzie mogliby zacząć tracić cierpliwość w tym czasie poczułaś szarpanie za spód swojego kimona. Kiedy się obróciłaś zobaczyć co się dzieje była tam mała dziewczynka. - Psie... Psieprasam... Jest pani shinobi? - Mała była mocno nieśmiała, z tyłu podbiegła za nią prawdopodobnie jej matka. - Przepraszam za nią, Anshi... Nie powinnaś tak zaczepiać ludzi. - Matka była lekko zestresowana, jej ruchy były nerwowe lecz starała się zachować kulturę. - Alie ale... Mowiłaś, że same tam nie dojdziemy... To siukam shinobi. - Mała nieświadoma jeszcze tego co miał do zaoferowania świat, naiwnie podchodziła do każdego kolejnego, większość ją po prostu zlewała. - Nie shinobi, tylko to jest pani. Mówi się kunoichi... Ty mały zakapiorze . - Rozczochrała jej lekko fryzurę głaszcząc ją po głowie.
Mogłaś zdecydować się pomóc dziewczynce, mogłaś też zdecydować się zostać w kolejce, jednak nie ukrywajmy komu by się chciało w niej stać...
Urzędnik 1
Urzędnik 2
Anshi
Matka
0 x